Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 ноем. 2008, 16:15 ч.

Бърз въпрос към юристите във форума!

  • 408
  • 1
  •   1
Отговори
  • София
  • Мнения: 5 222
На кратко - мъжа ми участва в ООД, трима управители. Има проблеми с тях и се съмняваме, че могат да го изкарат от ООД-то на база 2 фалшиви протокола за 2 общи събрания, на който той уж е бил уведомен, че ще се състоят, но не е отишъл. И на взето решение да се вдигне капитала на фирмата. Според мъж ми в закона пише, че за да се счита за редовно уведомен за общо събрание е нужна нотариална покана, но в учредителния протокол не пише изрично такова нещо. Аз търсих закона, но не успях да го намеря, а него го няма в момента. Консултирахме се с адвокат, доколкото помня той каза, че не е нужно да е поканен нотариално за общо събрание. Въпросът е, в крайна сметка, възможно ли е да направят такова нещо /т.е. по този начин да го извадят от фирмата/, и нужна ли е нот. покана, за да се счита за редовно поканен. И още нещо, според мъжа ми общите събрания, трябва да се провеждат в офиса на фирмата, който по документи е нашия офис, той е отворен всеки ден. Така че няма как да докажат, че него го е нямало , около нас има други фирми, които ще потвърдят, че офисът е бил постоянно отворен. Но според мен никак не е задължително тези събрания да се провеждат САМО в офиса на фирмата, поне не звучи логично.
Останалите съдружници имат печат на фирмата, така че не е проблем да напишат 1-2-5 фалшиви протокола.
Много ще съм благодарна за юридическо разяснение.

# 1
  • Мнения: 575
Ами то вече мина! Сори, черен хумор! Но все си мислех че свършиха наивниците, ама...
Събрание се провежда там където пише в поканата за събранието. в учредителния протокол и няма работа да пише такова нещо - за нот. покана. А какво могат другите двама - щом са управители /под такива разбирам с равни права да прадствляват и фирмата самостоятелно/ и са двама, т.е. при равни гласове имат повече от мъжа ти, доколкото не е предвидено квалифицирано мнозцинство за изключване на член в устава - то дамже май са го изключили. Но и това не е бедата - бедата е ако го изработят и не му платят дела при напускането му, който да съответства на това което му се полага. там е врътката. Иначе мъжа ти е изгорял, сори - 1:2 няма шанс. поне от това което пишеш толкова мога да кажа.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт