Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора

Пловдив, квартал "Смирненски"

Мнения: 379
Търся някаква хубава рецепта за щрудел с ябълки или тиква.

Има толкоз много, че се обърках вече и незнам коя да избера.
Много ще се радвам ако споделите вашите рецепти за щрудел.

Имам една тиква и ябълки, а мъжо снощи ми вдигна скандал, че не съм готвела. Та сега искам да се представя добре.

Благодаря предварително!
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 284


снимката е линк, елементарен е и много вкусен Peace
Цитирай

София

Мнения: 38
Скоро правих с тиква.
Плънката е смес от настъргана тиква, галета, орехи, канела и захар.
Корите за баница ги взимам две по две. Част от плънката се разстила върху намазана с олио кора, след което се навива на руло. Готовите рула с плънка се нареждат в кръг в намазана с олио тавичка, като се притискат в двата края. Отгоре отново поръсвам с малко олио и слагам да се пече. По желание като се изключи фурната баницата може да се поръси с кристална захар, която да се разтопи на останалата топлина. Smile
Рецептата е доста лесна и същевременно вкусна като резултат. Peace
Вместо тиква не пречи да сложиш настъргани ябълки, стига да не са кисели.
Цитирай

в средата на мъглата

Мнения: 3 804
запис,ще следя темата
Цитирай

Bourgas

Мнения: 1 436
Заповядай Hug Не знам дали е щрудел, пай, сладкиш, но определено е най-страхотния, който съм правила и яла...А колко е ароматен...ммммммм

Ябълков сладкиш с канела
Цитирай


Мнения: 2 274
Ето и щрудела,който аз правя.

Купуваш от финните кори за баница.В купа смесваш няколко лъжици захар (в зависимост от сладоста на ябълките и от вкуса ви),1 ч.ч. начукани орехи,1 пликче канела,щипка настъргано иднийско орехче (може и без него) или слагаш готова подправка за щрудел на "Котани".Вземаш една кора и я мажеш с олио с четка.Отгоре слагаш втора кора и мажеш и нея,отгоре поръсваш със сместа и с малко галета и настъргваш 1 - 2 ябълки.Навиваш на руло и поставяш в намазнена тава.Правиш това с всички кори.Накрая надупчваш с нож на няколко места всяко рулце и поръсваш с малко олио.Ако има останало от захарната смес,поръсваш отгоре или пък с кафява захар.Печеш в предварително загрята на 180 - 200 С фурна.По желание можеш да наръсиш готовия щрудел с пудра захар.
По същия начен става и с тиква,но настърганата тиква трябва предварително да се задуши в малко мазнина.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=8742693
Цитирай


Мнения: 7 473
Баница с ябълки  Crazy Crazy
Цитирай


Мнения: 4 741
Щруделът на Наталина е най-великия   bouquet
Цитирай

Czech Republic

Мнения: 2 592
Здравей pepa_ilkova!

Ето няколко мои изпитани слакиша с ябълки:


Ябълков сладкиш с шоколадова заливка

Аристократичен сладкиш


ПС. Сега видях, че Пепи  bouquet вече ти е дала линк към щрудела:)
Цитирай

в средата на мъглата

Мнения: 3 804
асялеин направих твоята рецепта-стана много вкусно,но като го изпекох-кората стана ронлива и суха-в какво сбърках newsm78
Цитирай

Пловдив

Мнения: 458
Имам питане: щруделът на Наталина става ли и с тиква?
Цитирай

сред люляците

Мнения: 684
Аз с тиква бих препоръчала много лесен, бърз и вкусен Сладкиш с тиква или пък Пай с тиква.
Скоро правих баница, в която сложих настъргана тиква, настъргани ябълки и круши на парченца. Добавих малко орехи и галета в плънката. Използвах готови кори, които завивах по две с плънка. Very Happy
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 284
асялеин направих твоята рецепта-стана много вкусно,но като го изпекох-кората стана ронлива и суха-в какво сбърках newsm78

незнам newsm78
с каква мазнина прави тестото?

моят щрудел е леко ронлив веднага след изпичане, но на другия ден става мек, защото ябълките пускат сок.
ама чак да има суха и ронлива кора - шах  Thinking
Цитирай


Мнения: 7 473
Сетих се и за този тиквен сладкиш с карамел
Цитирай


Мнения: 707
Само да ви питам - като правите ябълковата плънка (при рендосване или нарязване на ситни кубчета), не става ли много "мокра"? Аз като поръся със захар и всичкият сок от ябълката се оттича. При печенето сладкиша се "вари" и няма нищо общо с оригинала.
Вие имате ли го този проблем? Как го решавате? Изцеждате сока преди да сложите плънката newsm78?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 21 отговора