Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 8 ноем. 2008, 18:31 ч.
  • Преглеждания  1 157  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 597
Здравейте мили  Heart Eyes
Аз от много време искам да направя на моето момченце бисквитена торта.Много четох из нета за направата й,но пак нищо не разбрах Blush
Искам да я правя не в тавичка,а просто една порцийка или 2.
По най-бързия и лесен начин.
Моля поправете ме ако греша,така ли може да се направи:
Взимам нишесте(аз имам натурален царевичен).В 150гр студено мляко,разтварям 2 чаени лъжички нишесте,като се сгъсти заливам с с този крем няколко бисквити. Blush Blush Blush
Така ли се прави??? Blush

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 1 341








Да,така.Защо да не стане?Нишестето трябва да е топло,за да омекнат бисвитите и да престои поне 2 часа.

# 2
  • област Софийска
  • Мнения: 1 680
Ами, прочела си, предполагам, че се реди бисквитки, крем, бисквитки, крем... като всяка бисквитка се потапя в мляко. Много е лесно и става чудесна тортичка. Моят съвет е да ползваш бисквити Закуска, с тях става най-вкусна тортичката newsm10

# 3
  • София
  • Мнения: 1 597
Ами, прочела си, предполагам, че се реди бисквитки, крем, бисквитки, крем... като всяка бисквитка се потапя в мляко. Много е лесно и става чудесна тортичка. Моят съвет е да ползваш бисквити Закуска, с тях става най-вкусна тортичката newsm10

Благодаря Рина,
точно това нямах предвид Heart Eyes
Както писах,не искам да се реди,а просто да я разбъркам.
А потапянето в млякото колко дълго трябва да е?

# 4
  • Мнения: 224
Бисквитките се потапят за кратко. Ако ги задържиш, омекват и се разпадат. Време,  да речем колкото да преброиш до 3 , как го обясних само  Rolling Eyes. Можеш освен крем, да ги намажеш тънко и с мармалад или сладко. По - хубава става като престои поне до другия ден.  Peace, ако някой я държи до тогава  Laughing

# 5
  • София
  • Мнения: 1 597
Бисквитките се потапят за кратко. Ако ги задържиш, омекват и се разпадат. Време,  да речем колкото да преброиш до 3 , как го обясних само  Rolling Eyes. Можеш освен крем, да ги намажеш тънко и с мармалад или сладко. По - хубава става като престои поне до другия ден.  Peace, ако някой я държи до тогава  Laughing

Благодаря,а ако го правя с обикновени бисквити ,може би трябва по-дълго да преседят в млякото? newsm78

# 6
  • Мнения: 224
Не се бях замислила за обикновените бисквитки. newsm78 Аз ги правя като Рина със "Закуска". Става най хубава тортичката с тях  Peace

# 7
  • Варна
  • Мнения: 80
aз пък я правя с яйчен крем и шоколадови бисквитки понеже не обичам нишесте.

# 8
  • София
  • Мнения: 2 470
А, аз с житен дар. Не винаги потапям бисквитките (ако нямам мляко), но пак поемат и стават мекички, ако нишестето/кремчето е топло. Peace

# 9
  • София
  • Мнения: 1 597
Благодаря ви Heart Eyes
Изясни ми се малко Heart Eyes  bouquet

# 10
  • Мнения: 2 869
Аз също не винаги потапям бисквитите в мляко, но пак си става мекичка.
Дори май само когато тортата ми е спешна.

# 11
  • София
  • Мнения: 10 856
Аз пък правя тортата с чаени бисквити, не ги топя в мляко. Става уникално вкусна  Crazy
Просто редя ред бисквити, ред крем. Понякога слагам и орехи или мюсли.

# 12
  • Мнения: 2 626
Става и с обикновени бисквити,но никъде не видях да пишеш за захар  newsm78 .Можеш да използваш и всякакво друго десертно нишесте и да го направиш в чашки.И ,за да ти е по лесно и да не стоиш да бъркаш много време над печката,разтвори нишестето в няколко лъжици мляко,а останалото го възвари и чак тогаво го излей при горещото мляко като бъркаш непрекъснато,за да не стане на гралки.
Вместо в мляко можеш да топнеш бисквитите в сок от компот - примерно от ягоди и да ползваш нишесте с аромат на ягода  Peace .

# 13
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 370
Ето грамаж за 1 порция

200 мл. прясно мляко + 1 с.л. захар.

2 с.л. нишесте

2-3 бисквити

С малко от млякото разбъркваш нишестето /бъркай с вилица - така не става на бучици/.
Останалото мляко със захарта слагаш да кипне на котлона, прибавяш нишестето и бъркаш докато се сгъсти.
В купичката на детето натрошаваш 2-3 бисквити Закуска, заливаш с нишестето и разбъркваш да покрие бисквитите.

Добър апетит  bouquet!

# 14
  • София
  • Мнения: 2 470
Аз пък правя тортата с чаени бисквити, не ги топя в мляко. Става уникално вкусна  Crazy
Просто редя ред бисквити, ред крем. Понякога слагам и орехи или мюсли.
Ауу, как не съм се сетила да пробвам с чаени бисквити doh Сигурна съм, че ще е страхотно, ммм!
Те направо ще се разпаднат, ако се потопят предварително Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт