Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 359
Това е моето предложение за наближаващите празници. Реших да експериментирам, като комбинирам рецепти за меденки с такива за мъфини.
Резултатът е много приятно ухаещ и страшно вкусен. С повечко търпение и въображение може да станете звездата на Коледното парти.
Мога, само да се надявам, че ще ви харесат и ще ги изпробвате.

Джинджифилови кексчета

Продукти
2 яйца
½ ч.ч. захар
5 с.л. разтопен мед
120 гр. маргарин
1 бакпулвер
100 мл прясно мляко
250 гр брашно
¼ ч.л.смлян джинджифил
¼ ч.л. смес от смлени – карамфил, кардамон, звезден анасон, канела
2 пак. ванилова захар

Разбивате яйцата със захарта, внимателно прибавяте меда и маргарина. Отново с помощта на миксер разбърквате всичко много добре. Добавяте и млякото. В отделен съд смесете всички сухи съставки – брашно, аромати и бакпулвера. Пресейте ги, за да се смесят добре. Добавете ги към останалите продукти.

Разпределяте в подходящи формички за мъфинс, като пълните до 2/3 от обема на формичките.
Печете в предварително загряна до 180 С фурна за около 20-30 мин.

Украсете според предпочитанията си!

Забавлявайте се.

« Последна редакция: пн, 10 ное 2008, 21:51 от Smehurko »
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Оле все едно че чувам вече Jingle Bells,
Единствено се притеснявам,че няма да мога да намеря
кардамон,но ще видя дали може с нещо да се замести или ще търся.
Въпроса ми е за украсата и по точно за цвета,на сладките.
Дай повече информация откъде да си  ги набавя?
Цитирай


Мнения: 359
Оле все едно че чувам вече Jingle Bells,
Единствено се притеснявам,че няма да мога да намеря
кардамон,но ще видя дали може с нещо да се замести или ще търся.
Въпроса ми е за украсата и по точно за цвета,на сладките.
Дай повече информация откъде да си  ги набавя?

Украсата е айсинг. Оцветен с бои за сладкиши (моите са гел купувани от Метро). Основите на кексчетата са печени в силиконови формички с такава форма.

Ако имаш още въпроси питай.

Аз кардамон си намерих преди година на пазара за подправки в Слънчев Бряг. Ако искаш потърси дали няма готови аромати за меденки.
Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
Е не,отдавна се каня на силиконовите форми4ки и сега с това предложение май 6те се ти4а до магазина.Не мога да не ги пробвам.
Искам да питам за айсинга,да напишеш моля те рецептата му и да ми обясниш ако може,как твоите бои4ки ги смеси с него,разтопява ли ги или?Абе като за на4инае6ти да е обяснението,4е...
И друго да питам,от това тесто колко мъфина ти излязоха,и твоите колко са големи,колкото един мъфин или тези форми4ки са по-големи.
Цитирай


Мнения: 359
Enamorada, тези формички са малко по-големи от тези, като чашки. Поне на мен така ми се струва. В комплекта са 12 бр. (аз не можах да ги опазя всички за групова снимка)  Wink.

За айсинга, взех рецептата от Тортената Библиотека
"Аmerican icing - Американски маслен крем за цветя и украса(Tandoori)

Значи рецептата е:
1 чаша масло,
2/3 чаша мляко
1/2 ч.л. сол
2 ч.л. ванилия
6 2/3 чаши пудра захар пресята

Маслото трябва да е размекнато, така ще прецените, че е 1 чаша. Смесва се всичко без захарта и се разбива с миксер на гладка паста. След това  пресявате и добавяте захарта ( лично аз я добавям като пресявам направо в купата за смесване с цедка). Разбивате дъъъъълго, колкото повече, толкова по-добре. После оставяте около 30 мин в хладилник да стегне и сте готови.
Само да кажа, че в зависимост за какво ви трябва айсинга консистенцията му трябва да е различна ( по-гъст или по-рядък), може да се сгъстява със захар и да се прави по-рядък с малко мляко ( добавяйте постепенно по няколко капки иначе много бързо ще ви се втечни!!!!)."


Количеството е повечко и ми остана.

За боичките - моите са гел бои на фирма Schwartau, продаваха ги в Метро. Просто отделих малко количество от айсинга и директно накапах от боята докато цвета ми се стори достатъчно наситен.

Това е, дано да съм помогнала.
Цитирай

София

Мнения: 1 312
Направих ги. Любимият каза, че по-вкусни кексчета не съм правила (до сега съм правила само още едни Laughing). Както писах в съседната тема сложих и ябълки - 2 мънички, обелени, нарязани на ситно. Вместо маргарин сложих масло. Така с ябълките не се усеща много аромата на джинджифила и канелата, но явно оказват влияние.

Smehurko, сигурно 20 пъти вече прочетох рецептата докато се уверя, че няма посочено брашно в нея, въпреки че в описанието на приготвянето е споменато. Аз сложих две чаени чаши. Благодаря за рецептата Hug

За боичките щях да забравя - има ги същите в Метро, миналата седмица си купих.
Цитирай


Мнения: 359
Арлина, супер, че са станали въпреки "липсата на брашно" в рецептата. Добавих го.
  chef
Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
Благодаря за рецептата,ще ги пробвам за Коледа. Hug
Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
Благодаря ти много за разясненията,не бях се за4итала в този айсинг,но и него 6те го направя.Обе6тавам когато ги направя да се от4ета със снимки,но естественно това 6те е по коледа,4е сега мързела ме е хванал ама яко.
Цитирай

София

Мнения: 1 312
Кексчетата стават много вкусни и ако меда се замени със сладко от дюли. Ако искате пробвайте и този вариант.
Цитирай

Sofia

Мнения: 214
Здр имам 2 въпроса:Пудрата захар 6 чаши 2/3 ли е?
Боичките на кои щандове са в Метро,че аз много не ходя там и идея нямам къде да търся.
Цитирай


Мнения: 359
Да захарта е 6 2/3 ч.ч., но количеството е много голямо за покритие само на 12 кексчета. Можеш да намаляваш пропорционално продуктите.

За боичките в Метро при подправките - ванилова захар, бакпулвер  кремовете на д-р Йоткер. Трябва да вземеш тези, които са за оцветяване те са в по-малка кутийка, в но-голяма са гелчета за директна декорация.

Извинявай за късния отговор, дано да съм помогнала.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.