Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 64
Здравейте, момичета Hug! Въпросът ми е отправен най-вече към тези, при които не е открита някаква конкретна причина за загубата на бебето, или както в моя случай- увиване на пъпната връв, поради което загубих бебето в началото на деветия месец. Смятаме от следващия месец да подновим опитите за бебе, разбира се ще се консултирам с лекар (ако трябва дори с двама) дали се налага да направим някои изследвания, но ми се искаше да разбера какво мислите вие по въпроса и какво сте предприели. Благодаря ви предварително.

# 1
 • Мнения: 2 270
Съжалявам за загубата ви Hug Cry
При мен случая беше друг - откриха увреждане на плода и се наложи да прекъснат бременността ми в 21.г.с.;
изследвах цитомегаловирус, токсоплазмоза и херпес зостер (лекарите смятаха, че съм прекарала инфекция по време на бременността, а аз не знаех да съм); след което направих генетична консултация от която се оказа, че случилото се не е генетично и не се налагат допълнителни изследвания.
Най-добре се консулнтирай с лекар, но в твоя случай мисля, че не назначават някакви изследвания.
Желая ти късмет и в най-скоро време нова бременост и живо и здраво бебче на финала! Hug Praynig

# 2
 • Мнения: 64
Pretty, благодаря ти за отговора и за хубавите пожелания Hug Съжалявам много за това, което е трябвало да преживееш, сигурно ти е било много трудно Cry. От цялото си сърце ти желая следващата ти бременност да е безпроблемна и да те направи най-щастливата майка на прекрасно, здраво бебче. Hug

# 3
 • Мнения: 3 018
При мен лошото беше ,че не откриха малформацията на плода и така си родих (до последно мислеща ,че всичко е ок ),бебе със сърдечен проблем. Свързаха го с прекарване на вирус ,което е верно. Два дена след като установих ,че съм бременна бях с гнойна ангина. За всеки случай ми препоръчаха преди следващо забременяване да си направим със съпруга ми генетични изследвания.

# 4
 • Мнения: 397
Здравей MartakEly,

моя случяй е сходен на твоя. Аз също имам мъртво раждане в средата на 8 месец. Писала съм и в други теми, не искам пак да разказвам....Вече нямам сили. И при мен беше затягане на възел на пъпната връв. И аз се питам как се получава това....? Дали при силно завъртане, възела се затяга? или е просто малшанс, или съдба...Не знам...Нищо друго му нямаше на детето, никакви усложнения по време на бремеността, нищо...И изведнъж...край.
Мисля, че няма смисъл от други изследвания, ако е било само увиването на пъпната връв. Предполагам патолозите са ти дали заключителна епикриза?
Ако искаш да споделиш (тъй като сме подобни случаи) можеш да ми пишеш и на лични.

Желая ти сбъдване на МЕЧТАТА и попътен вятър по пътя до нея!

# 5
 • Мнения: 10
увиването на пъпната връв не винаги е причината. моето бебе също се роди мъртво, с увита пъпна връв, без никакви увреждания. това беше и обяснението на лекарите, но на своя глава направих генетични изследвания при които се откри фосфолипиден синдром.
препоръчвам ти задължителна консултация с генетик.

# 6
 • Мнения: 397
Бам-бам,
заинтригува ме. И какво причинява този фосфолипиден проблем? Обясниха ли ти, как точно синдрома влияе на увиването на пъпната връв? Моля те, да споделиш. За мен ще бъде много полезно. И под фосфолипиден синдром, АФА ли имаш предвид? Ако е АФА те са в пакета имунологични изследвания, а не генетични.
При мен беше рязко затягане на възела на самата пъпна връв, което води до смърт на бебето. Поне патолозите смятат така и не се откри друга медицинска причина. Аз предполагам, че този възел се е затегнал, в момента на обръщането на бебето от главично в седалищно положение. Но това е мое тълкуване, лекарите не го потвърждават. За тях причината за затягането на възела е прекаленото движение на бебето. Преди забременяване си правих определени имунологични изследвания при доц. Конова и нямах АФА.
 

# 7
 • Мнения: 1 369
 Аз правих генетични и имунологични изследвания. Но пък при мен имаше множество инфаркти по плацентата, за които причина биха могли да бъдат разни генетични или имунологични проблеми. Обаче всичко ми беше ОК.  По време на втората бременност правих пак антифосфолипидни антитела. Пак си бяха в норма. Така и не разбрах защо точно се получи това нещо първия път...

 Понеже зачетох написаното преди мен и едно предположение ми дойде на акъла... Два дни преди да се случи лошото при мен, имах чувство, че бебето ще ми изскочи от корема, а обикновено почти не го усещах. При това яко въртене, ако беше имало такъв възел на пъпната връв, би могъл да се затегне... Казаха, че една липса или недостатъчност на кръвоснабдяването, бебето става свръхактивно, след което губи реактивността си /така стана при мен/.  Затова би могло да има връзка при някакъв генетичен или имунологичен проблем, който да доведе до спадане на притока на кислород към бебето, оттам свръхактивност и затягане на възел, ако има такъв. Просто разсъждавам на глас. Не знам дали съм права в разсъжденията. Но все пак съвета ми е да направиш тези изследвания.

# 8
 • Мнения: 397
KikiNiki,

дала си много интересно обяснение за въртенето на бебето. Не бях се замисляла досега за това.....От два месеца търся логично обяснение за силното въртене, но никой от лекарите не ми го дава. Твоите разсъждения ми изглеждат абсолютно верни и логични. Може би и при мен, обръщането на бебето от едно положение в друго е продиктувано от някакъв имунологичен проблем. Макар, че преди забременяване правих и генетични (при които няма проблем) и имунологични (при тях само нк-клетките бяха умерено повишени). След това, в процеса на бремеността следях с контролни изследвания тези нк-клетки и си бяха в норма. Така, че...остава да се надявам следващия път да не се повтори.

Благодаря ти, че се включи в дискусията. Лично на мен твоето мнение ми беше изключително полезно и интересно.  Hug

MartakEly, направи си имунологични и генетични изследвания. Нищо не губиш, просто ще си по-спокойна при следваща бременост и ще изолираш възможните причини за неуспех.

Приятен ден!

# 9
антифосфолипидния синдром причинява тромбофилия - сгъстяване на кръвта, в случай на бременност не добро или не достатъчно кръвоснабдяване, съответно бебето не получава достатъчно кислород и загива. има много статии за този имунологичен проблем, ако искаш да се информираш по-точно. на мен ми обясниха, че не е задължително да се прояви този синдром,т.е. може да си го носиш и да нямаш никакъв проблем, а може също така да се прояви в различен момент, както стана при мен в последната седмица.

# 10
извинявам се за поста, натоварена съм с работа и нито пиша, нито чета правилно. говорим за едно и също.

# 11
 • Мнения: 397
Бам-бам,
разбрах те. Съжалявам, че и при теб изхода от бремеността е такъв. Ако имаш време, можеш да споделиш как точно АФА се е проявил при теб в последната седмица и как точно се доказва това. Нали споделяш, че бебето е имало увита пъпна връв? Питам те, защото и аз търся обяснение за случилото се при мен. Искам да съм проверила всичко преди д апланираме друга бременост, а лекарите нещо само мрънкат. Аз си ровя в Интернет и си задавам въпроси.....Все пак, за да се затегне толкова здраво възела при мен, има причина. Както вече казах, при мен АФА бяха отрицателни. Трябва ли сега да си мисля, че АФА са се появили по някое време на бремеността? И аз вече съвсем се оплетох.....Трудна е тази имунологична материя.
Ако искаш пиши ми на лични, за да не разводняваме темата.

Приятен ден  bouquet   

# 12
 • Мнения: 64
Здравейте отново, момичета, аз в събота пак ще ходя на лекар, за да видя дали всичко се възстановява нормално след раждането, ще поискам и неговото мнение относно изследванията, но сериозно се замислям да направя генетичните и имунологични изследвания, дори и да ми каже, че не е задължително. Просто искам да съм сигурна, че съм направила всичко необходимо, за да може следващата ми бременност да има щастлив край. Пожелавам го от все сърце и на всички вас   Hug

# 13
 • София
 • Мнения: 79
При първата си бременност загубих  бебенце в 20г.с.по  същата причина-увита 3 пъти около врата и стегната пъпна връв.От хистологията се установи,4е бебето е било здраво.Много ме беше страх да не се случи при втората бременност,макар 4е не зависеше от мен.Всеки месец ходих на доплер да следят кръвоснабдяването на пъпната връв.В края на седми месец ми казаха на двуизмерен,4е пъпната връв не е увита и това ме поуспокои поне за малко.Като влязох в 8м. ходих всяка седмица да ми правят запис на тоновете.В началото на девети месец влязох в болница седмица преди да ми направят секциото заради висок диоптер.Там бях малко по спокойна,за6тото по няколко пъти на ден слушат тоновете на бебето.Ве4ерта преди секциото бебка се разрита силно,а по принцип не беше от ритащите бебета.Изплаших се и взех да се движа, за да спре да се върти,така съм 4увала.На сутринта родих живо и здраво моми4енце,но отново беше с увита 3 пъти около врата пъпна връв.Доктора казал на мъжа ми,4е при едно нормално раждане нямаше да е жива и е щяла да се задуши.Аз пък се радвам,4е секциото ми беше по-рано,ако бях закъсняла не ми се мислеше.Дано с моя разказ да ти помогна.Пожелавам ти следващата бременност да завърши успешно,като моята.

# 14
 • Мнения: 18
здравеите  и от мен и ас родих в девети месец  моето бебе с омотана трипати папна врав и лекарите казаха мал 6анс а от аутопсиута на дете6то нема6е никакви уврейданиа после из4аках 6 месеца и опитах от ново но изкарах до 6естиа месец и си4ко свар6и с отлепване на целата плацента сега ве4е незнам 4акам ве4е 5 години и този страх ме убива сега се прибирам в бг понейе сега йивеем в испания и мисла да си направа имулоги4ни иследвания сама 6е хода да питам каде се прават за6ото за докторите нямало смисал просто мал 6анс казват кои иска да пи6е на ли4ни извинявам се ако има гре6ки просто ми е много те6ко

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт