Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 40 отговора


Мнения: 54
Здравйте. Искам да попитам как приготвяте тиква. Варите ли я преди печене? Добавяте ли нещо друго? Благодаря Ви.
Цитирай


Мнения: 152
Приготвям я по различни начини.Варена,с мед;печена(без да се вари предварително);смесвам я със сместа за крем-карамел(комбинацията е с много фин вкус),класическият тиквеник.
Цитирай

до морето

Мнения: 494
Ние най-много харесваме тиквата печена на фурна. Измита, обелана и нарязана на парченца я слагам м в голяма тава. Поръсвам с много захар, прибавям две ванилии, 2-3 суп. л. олио и 1/2 кафена чашка вода. Пека я докато хване лека карамелена коричка. След изпичане по-желание може да се поръси с канела и смлени орехчита.
Цитирай

София

Мнения: 289
Здравейте! Наскоро ядох, тиква на фурна с мляко, яйца захар май... Някой да има идея как се приготвя, вари ли се тиквата... Реже се като кекс   Confused
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Здравейте! Наскоро ядох, тиква на фурна с мляко, яйца захар май... Някой да има идея как се приготвя, вари ли се тиквата... Реже се като кекс   Confused
Правила съм подобно нещо....Сварена,пасирана тиква се смесва с разбити прясно мляко,яйца и захар.Изсипва се в кексова форма и се пече на водна баня както крем карамела....След като изстине се обръща в подходяща чиния и се реже на филийки както кекса.При сервиране можа да се полее с ванилов или канелен сос
Цитирай


Мнения: 568
Опитай  Тиквен десерт  Малка по-различно предложение.
Цитирай

тук

Мнения: 488
Аз имам два любими начина за приготвяне на тиква:
1. Печена с кората и без никакви добавки - отнема много време, но ако си избрала сладка тиква е уникална след като я извадиш от фурната и поръсиш с настъргани орехи и мед
2. десерта, който майка ми правеше с тиква:
запържваш в около 50 гр. 1/2 чаша ориз докато стане стъклен, след това към него добавяш тиквата, нарязана на тънко, 1/2 чаша захар и около литър прясно мляко; след това слагаш във фурната да се изпече на около 200 гр. за около 30 мин. (или докато получи хубава златиста коричка)

който и вариант да избереш, тиквата е вкусна и полезна храна (когато няма толкова захар, разбира се), така че успех от мен Smile
Цитирай

Русе

Мнения: 164
Много вкусна тиква е печена с мед,орехи и стафиси.
1 средна тиква-цигулка,срязва се на ширина,по-издута част се издълбава и се напълва със смес от мед,счукани орехи и стафиди,цялото това чудо се увива с фолио и се пече на 150 градуса.
Цитирай

в илюзия

Мнения: 1 306
Приготвям я по 2 начина
Първия нарязвам я с кората и слагам да се пече във фурната и малко преди да я извадя я поръсвам с захар
Втория начин :
нарязвам я и я обелвам и варя , после в тавичка нареждам кубчетата тиква , предварително разбивам 3 яйца +половин литър прясно мляко+1ч.ч. захар+1 ванилия на прах и пека докато хване коричка (около 1 час) Peace
Става много вкусна
Цитирай

София, Драгалевци

Мнения: 690
Здравейте! Наскоро ядох, тиква на фурна с мляко, яйца захар май... Някой да има идея как се приготвя, вари ли се тиквата... Реже се като кекс   Confused
Правила съм подобно нещо....Сварена,пасирана тиква се смесва с разбити прясно мляко,яйца и захар.Изсипва се в кексова форма и се пече на водна баня както крем карамела....След като изстине се обръща в подходяща чиния и се реже на филийки както кекса.При сервиране можа да се полее с ванилов или канелен сос
Дали може да се направи в чашки за крем карамел? и.. И какви са съотношенията яйца, мляко, тиква?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Може.
Съотношението на мен ми куца....Правя всичко на око....Гледай да не прекалиш с тиквата все пак....А иначе 1 л. прясно мляко+ 5-6 яйца и захар на вкус се разбиват докато захарта се стопи(т.е. доста дълго)....
Цитирай

София, Драгалевци

Мнения: 690
Тогава помагай  Hug - значи сложила към 2/3 от издутата част на цигулката. Това много тиква ли ще бъде?
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ми....доста ми се вижда....А и не знам колко е голяма тая тиква....За това ти казвам,че действам на око  Blush
Цитирай


Мнения: 1 477
Аз я пека във фурната и после поръсвам със захар.Правя и тиквеник.
Цитирай

Сливен

Мнения: 2 000
Аз я стържа в тавичката, слагам половин литър прясно мляко, 4 яйца, 1 чаша захар, 2 ванилии. Обърквам всичко хубаво и пека около 1 час при 180 градуса.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 40 отговора