Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 ноем. 2008, 22:10 ч.

Гинеколозите в РУСЕ

  • 2 455
  • 2
  •   1
Отговори

Анкета

Кой е най-добрият гинеколог в Русе според вашия личен опит?

Опции:

  • Мнения: 3 640
Здравейте, мили момичета от Русе!
След поредното ми разочарование пред кабинета на поредния гинеколог в града ни, реших да направя тази тема и дано тя помогне на много от нас да открият най-подходящия лекар за себе си в нашия град.
Нека тук пишем положителните и отрицателните качества, предимствата и недостатъците на всеки гинеколог, когото сме посещавали. Пускам и анкета към темата, за да разберем кой от русенските гинеколози ще успее да събере най-много положителни гласове в своя полза.

Започвам аз, като автор на темата. Ще опиша впечатленията си от лекарите, които съм посещавала:

Д-р Фани Тонева
Положителни качества: Много мила, много подробно обяснява и то на разбираем език проблемите, които вижда. Умее да предразполага пациента си да се почувства комфортно.
Отрицателни страни: Много стара е апаратурата, която използва и изобщо цялото оборудване в кабинета. Не обхваща цялостно проблемите. За всички години, през които съм ходила при нея, например нито веднъж не ми е направила хормонални изследвания, а всеки път ми е предписвала хормонално лечение. Не ми е искала резултати от кръвни изследвания, например или да се интерсува от съпътстващи заболявания, които може да са повлияли моментното състояние или да са провокирали дори гинекологичния проблем (както знаем, много често дори една настинка може да провокира възпаления или течение и т.н.). Просто имам чувство, че изпуска някои аспекти на нещата и малко на сляпо предписва лечението. Не съм привърженичка на постоянното тъпкане с хормони.

Д-р Узунова
Уточнявам, че при нея съм ходила само 2 пъти.
Положителни качества: Мила е и много подробно обяснява. Умее да предразполага пациента си. Освен дежурните хормонални лекарства, ме изпрати на физиотерапия (един по-щадящ метод на лечение, според мен).
Отрицателни страни: Много стара е апаратурата, която използва и изобщо цялото оборудване в кабинета. Според мен, малко грубичко протече прегледът. Също ми предписа хормонално лечение без хормонални изследвания. Не поиска резултати от кръвни изследвания, нито се поинтерсува от съпътстващи заболявания.
В момента, в който разбра, че предстои да започвам е опити за бебе (обърнете внимание, че не бяхме запонали да опитваме и нямаше налични проблеми нито с овулацията, нито с цикъла ми или какъвто и да било друг проблем), реши да ми изпише Оргамертил, както се изрази, "за всеки случай".  Tired

Д-р Груева
При нея отидох 1 и 1/4 път и не съм сигурна, че ще отида за втори цял!
Положителни страни: Първото ми посещение мина с много добри впечатления - поиска да направя папка, в която да подредя по дати всички листчета, бележки, рецепти от предишните ми посещения при гинеколози + кръвни изследвания + прегледи и лечения на други заболявания. Обясни ми как ще направим цялостен анализ на състоянието с преглед, с вагинален, ехограф, ще проследи овулацията, като системно ми измерва базална температура, ще ми направи хормонални изследвания и т.н. И отложи прегледа за 3-тия ден от цикъла ми.
Отрицателни страни: Много обнадеждена, се обадих да си взема час. След работа отидох в уговореното време с уж записан час за 18.00 часа. Почаках малко да излезе пациентката, чийто преглед беше започнал преди моя час. А в мъъъъничката чакалня (около 2 кв. м.) чакаха още 3 жени. Като излезе жената от кабинета, веднага скочи вътре нейната приятелка, която явно беше на ред (по реда на пристигане). Измърморих, че явно часовете не се спазват и какво беше учудването ми, когато друга жена ме попита: "Извинете и вие ли сте за 18,00?" Оказа се, че тя има записан час за същото време. И при все, че отпред чакахме 2 жени с един и същи час, докторката прие трета, която не беше много ясно дали изобщо има записан такъв.  Shocked Ами... тръгнах си и мисля да се насоча към друг лекар, по-коректен към пациентите си.

Вие сте на ред. Нека си помогнем взаимно!  Hug

# 1
  • Мнения: 1 545
Мисля, че тук е по-удачно да пуснеш темата! http://www.bg-mamma.com/index.php?board=49.0

# 2
  • Мнения: 3 640
Да, може би си права.  Thinking Ще помоля модератор да заключи тази тема. Ще я пусна отново в "По градове".  Peace

ПП. Всъщност, от там вече е преместена - в "Здравен справочник". Благодаря на wa-wa, че й намери точното място!     bouquet

Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 11:33 от Sun

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт