Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 1 996
момичета,дайте някоя изпитана рецепта ,при която меденките стават меки.ония ден правих едни,но станаха твърди като камъни  Smileмоята рецепта е:
2к.ч захар
3л.мед
2к.ч.олио
3яйца
1пак.канела
1л.сода

какво не и е наред... Thinking


м/у другото търся и хубава рецепта за ореховки...
« Последна редакция: вт, 11 ное 2008, 17:20 от nano »
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 068
Всички меденки са като камък първите 1-2 дни. Трябва да ги слепиш с мармалад или да ги съхраняваш в кутия с парченце ябълка- ще омекнат. Peace
А иначе рецепти бол- виж в съседната тема за Коледа и Нова година, в библиотеката, в готварската книга на БГ мамма.
Цитирай

Дупница

Мнения: 132
Меденките на Ванчето

Невероятно вкусни и сполучливи!  bouquet
Като престоят 1 нощ се топят в устата!Изпитани са!
Цитирай

София

Мнения: 3 747
Запис!
Изглеждат лесни и много вкусни Peace
Цитирай


Мнения: 8 587
Меденките на Джули. Много вкусни!
Цитирай

Прекрасна ВАРНА

Мнения: 356


мисля утре да ги спретна тези меденки,пък да видим кво ще стане newsm78
Цитирай


Мнения: 1 996
благодаря ви.аз ще пробвам първите   chef
Цитат
Всички меденки са като камък първите 1-2 дни. Трябва да ги слепиш с мармалад
моите стоят вече трети ден и са слепени.може би за коледа ще омекнат.. 35
Цитирай


Мнения: 224
Ето любимите меденки на моето семейство.Приготвят се от 2 яйца,1 ч.ч. захар,1 ч.ч. олио,4 препълнени с.л. мед,1/2 пакетче канела,1 ч.ч. смлени орехи,1 ч.л. сода бикарбонат,1 бакпулвер и брашно за средно меко тесто около 6 ч.ч.Оформят се топчета с ръце и се пекат в умерена фурна.Отгоре може дасе украсят с шоколад по желание.
Цитирай


Мнения: 825
пак от Pep-4o (тази жена е съкровище   Hug )

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,177.msg6946.html#msg6946

Медени сърчица с шоколад
Продукти:
200 гр мед
150 гр захар
2 яйца
150мл олио
2 пак бакпулвер (20 гр)
1 с л канела
2 ч л джинджифил
2 чаши от по 220 мл брашно
2 с л кисело мляко

100гр шоколад за глазура и 2 с л пр мляко или течна сметана

Приготвяне:

Разбиват се яйцата със захарта до побеляване.
Прибавя се меда (да не е захаросан), канелата и олиото
След като се обърка добре се прибавя брашното с бакпулвера.
Докато може - с миксера се бърка.
След това се омесва с ръце - тестото трябва да е сравнително меко.
Не се меси много, колкото да се събере на топка.
Разделя се на 2 части и всяка се точи на кора, дебела около 6-8мм
Изрязват се фигурки по желание
Нареждат се на разстояние поне 1см една от друга
Пекат се на намаслена хартия в загрята фурна на 200* за около 10 мин - според фурната, но до съвсем леко зачервяване.
Вадят се, завиват се с кърпа да се   задушат.
След като изстинат хубаво се приготвя глазурата от шоколада и сметаната (2 течни сметани за кафе) в мв-то
Потапят се половинките на всяка и се нареждат на найлоново фолио да засъхват.
Ако е възможно се прибират в хладилник за малко.
Може шоколадовата част да се поръси с шарени пръчици, но и така са достатъчно лъскави.

Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Ето и една моя рецепта за меденки,които могат веднага да се хапват,много са мекички и вкусни.

   Меденки

1 яйце
1/2 чч захар
1/2 кч олио
2 сл мед
250 гр брашно
1/2 чл сода бикарбонат
1/2 чл канела
ванилия

От изброените продукти се замесва средно твърдо тесто(ако е необходимо се прибавя още малко брашно).От тестото се оформят малки топчици(малко по-малки от орех),нареждат се в леко намазнена тава на разтояние.
С вилица леко се сплескват и се пекат в умерена фурна 180-200 градуса,докато леко покафенеят.Трябва след изпичането да са мекички,ако са по-твърдички ги сложете за малко в съд с капак,да се задушат.След като изстинат се слепват 2 по 2 с мармалад.
Могат да се консумират веднага.
Аз винаги правя двойна доза,че не ни стигат.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.