Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 11 ноем. 2008, 17:44 ч.
  • Преглеждания  37 016  Мнения  39  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 487
Момичета, в момента слагам зеле за кисело, но се затруднявам с количеството морска сол. В 50L бидон, се събра около 22 кг. зеле. Колко сол трябва да сложа? Сега се опитвам да разтворя 1 кг. пакет, но дали ще ми е достатъчен?

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 11 118
Слага се 400 г сол на всеки 10 л вода

# 2
  • София
  • Мнения: 2 487
 chef
Много, много благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet

# 3
  • София :(
  • Мнения: 191
Да се включа и аз с една питанка - кога му се слага хряна, че колкото майстори , толкова и акъла, а за пръв път ще му слагам и хрян, та да не сгазя нейде лука.

# 4
  • София
  • Мнения: 5 001
Да се включа и аз с една питанка - кога му се слага хряна, че колкото майстори , толкова и акъла, а за пръв път ще му слагам и хрян, та да не сгазя нейде лука.
Хряна царевицата(за да се газира зелевата чорба) и червеното цвекло(за витамини и цвят) се лагат на дъното на бидона.После се реди зелето.

# 5
  • София
  • Мнения: 2 487
Да се включа и аз с една питанка - кога му се слага хряна, че колкото майстори , толкова и акъла, а за пръв път ще му слагам и хрян, та да не сгазя нейде лука.
Хряна царевицата(за да се газира зелевата чорба) и червеното цвекло(за витамини и цвят) се лагат на дъното на бидона.После се реди зелето.
Еее, аз ги сложих най-отгоре. Това не го знаех, но ще запомня за в бъдеще.

# 6
  • Мнения: 245
След като е наредено зелето се сипват 10 литрови кофи вода. В зависимост от това колко кофи вода събере бидона се слага на една 10 литрова кофа-400грама морска сол. Може да се тълкува, че на бидон 50 л =5 кофи по 10 л по 400 гр сол=2кг морска сол, но не е вярно Солта се слага на кофа вода, която побере бидона, след като зелето е наредено.

# 7
  • София
  • Мнения: 5 001
Да се включа и аз с една питанка - кога му се слага хряна, че колкото майстори , толкова и акъла, а за пръв път ще му слагам и хрян, та да не сгазя нейде лука.
Хряна царевицата(за да се газира зелевата чорба) и червеното цвекло(за витамини и цвят) се лагат на дъното на бидона.После се реди зелето.
Еее, аз ги сложих най-отгоре. Това не го знаех, но ще запомня за в бъдеще.
Набутай ги по надолу в бидона и готово.Няма проблем...

# 8
  • София
  • Мнения: 2 487
TheNMaster, опитах, но така съм ги наблъскала, че не става. Като поомекне зелето ще пробвам пак. Благодаря ти  bouquet

# 9
  • Мнения: 1 736
Относно солта: баща ми всяка година прави разкошно кисело зеле като слага морска сол само в дупката, от която е изваден кочана (поне така му викат по нашия край).
Дано да сте разбрали  Thinking

# 10
  • София
  • Мнения: 5 001
Incognito , то и аз слагам сол в дупката от кочана преди да го залея(така престоява 24 часа),ама ако го оставя само с тая сол ми е малко и се разлигавя....

# 11
  • София
  • Мнения: 2 218
А аз да попитам за киселото зеле тип "лятно" го наричат - имате ли някаква рецепта ?

# 12
  • Мнения: 245
Каква рецепта търсиш? За какво?

# 13
  • София
  • Мнения: 5 001
А аз да попитам за киселото зеле тип "лятно" го наричат - имате ли някаква рецепта ?
Какво значи тип "лятно"?

# 14
  • София
  • Мнения: 2 218
TheNMaster, мисля, че се казва така, защото може да се направи по всяко време на годината. Аз го правих така: нарязвам на ситно 1-2 зелки, слагам ги в кофа с капак, слагам морска сол и червено цвекло. За около 2 седмици става. Но нещо не ми се получи и вчера го изхвърлих

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт