Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 1 165
Имам огромна нужда от съвет. Имам апартамент в София достатъчно голям за моите разбирания за нормален живот. Мъжът ми обаче не желае да живее в София било го страх за детето.За протокола сега живеем на 40 км от столицата.Бихте ли заменили жилище в София за такова в близка провинция? И двамата работим в София, мен също ме обзема паника за малкият,но съм склонна да опитам (сега сме при свекърите) за да сме си самостоятелни, но и компромис мога да направя не съм се заинатила точно за там. Обаче не мога да преценя няма ли да сгреша при избора си.Все пак там има и база за развитие на малкият като стане по-голям. Моля посъветвайте ме. Баща ми е против и казва,че ще сбъркам много не дава дума да се издума. Все пак апартамента е на мое име,но той ми го преписа не съм дала лев един и ми трябват аргументи да го убедя.Смятам,че след като не съм плащала аз независимо от док. за собственост не мога да го направя през него. Права ли съм?

# 1
 • Мнения: 95
Бих, да. Ако това ми си осигурява по-голямо спокойствие на семейството. Още повече, щом сте на 40 км, то София скоро и без това ще стигне до вас. Проблем е, ако хлапето е малко. Аз бих изчакала да поотрасне и тогава да се преместя.

# 2
 • София
 • Мнения: 1 165
на 3 г и 3 мес. е, ако ще се местим в същият глад, но отделно не е проблем аз си познавам детето. Ако ще се местим в София малко сложно незнам как ще му понесе. И да това ще осигури исканото нещо от всички с компромиси от мен за мястото и за др неща от мъжът ми примерно.

# 3
 • София
 • Мнения: 581
 Не, не бих заменила софийското си жилище за такова около София.Но при мен е въпрос на привързаност и навик, защото съм родена и винаги съм живяла тук.За какво точно се паникьосваш относно детето?Всяко място си има плюсове и минуси, решението трябва да вземете сами според вашите си критерии и гледни точки.

# 4
 • Мнения: 34 803
Не.
Искам магазини, транспорт, кина и т.н.
Ако искам да живея по селата, ще ида в някое, което наистина ми харесва - балкан, море, нещо такова, но просто да ида в село, само и само да не съм в София - не.
А и не искам детето ми да се чувства ограничено, когато порасне, пък личен шофьор за сега нямаме възможности да й наемем.

# 5
 • Мнения: 1 527
Не бих, ако не мога да осигуря транспорт и за детето. Това включва и човек, който да го води и взима.
Още е малко, но ще порасне, ще му трябва училище, занимания с езици и т.н.
Не бих разполагала с дарено ми от родителите ми жилище против тяхната воля.
Зависи и какъв е точно и къде се намира въпросният апартамент. Зависи и какво ще се купи в провинцията.
И накрая може и да звучи грозно, но предполагам, че апартаментът е само твой (наследство - дарение). С продажбата му и покупката на друг имот ще го трансформирате в СИО. Да не дава Господ, но после ходи доказвай с какви пари си купила имота и кой ги бил дал.

# 6
 • София
 • Мнения: 1 165
Този въпрос с покупката  и трансформирането не ме притеснява,защото винаги има решения. Апартаментът не е  с дарение не че има  значение, защото въпреки всичко не го чувствам моя собственост. Притеснявам се,че не мога да го пусна да играе така спокойно както тук.Не може като порастне,но не достатъчно да речем първи клас пак сам да се придвижва.Тук може сам да си стигне до баба си примерно. Все неща относно сигурността му. Апартаментът е на хубаво място. Не искам обаче да му отнема това,което на мен родителите ми са отнели  като са се преместили от София преди време заради същото спокойствие за тях. Аз знам колко съм била ограничена, като се почне от елементарни забавления до учебни заетости. Не съм живяла там от 7-мата си година. На практика съзнателният ми живот е на друго място и просто май неизвестното ме плаши

# 7
 • Мнения: 1 527
Щом самата ти си се чувствала ограничена като дете, защо искаш да причиниш същото и на детето си? И в София живеят деца.
Най-големият проблем би бил образованието според мен. Ако наистина не можете да му осигурите личен шофьор и разводач ще го ограничите. Не знам де, може и да не искате да го образовате много (не е обида).

Това с трансформирането го казах да го имаш предвид, не че вашият случай е такъв. И дано не се стига до търсене на такова решение. Няма да те плаша, но сега наблюдавам как една много близка се обвинява, че преди 10 години е била лековерна и е мислима, че това не е проблем.

# 8
 • София
 • Мнения: 1 165
Точно защото не искам да го ограничавам се допитвам до повече мнения. Но си мисля, ако го бутна изведнъж несвикнал с темпото на София за първии клас да речем няма ли да е по-вредно за него.Дали не трябва да свикне по - рано? И как да спра да се страхувам за него като помисля за там? И да искам да се образова  Wink стига до тогава да сме на едно мнение пу пу

# 9
 • Мнения: 1 527
Децата често са по-лесно приспособими от възрастните.
Твоите притеснения са повече въображаеми май и продиктувани от собствената ти неувереност.
Решението си е ваше, но аз не бих продала апартамента ако е хубав и на добро място. Ще оставя това за сина ми.
Не се знае като порасне какво ще иска.

# 10
 • София
 • Мнения: 289
Мдаа, аз ипотекирах жилището ми в София, за да направим къща в близост /20 км./ Предимствата на това да живеем спокойно /и без съседи/ са доста повече от неудобството да е необходимо да карам детето ми с кола до училището, поне за мен. Засега така виждам нещата - всъщност не съм решила на 100%, затова и не продадох апартамента, а го ипотекирах. Времето ще покаже - детето също  Wink аз свиквам бързо, така че не правя драми от което и да било от двете решения. Не си ли мислила за подобен "среден" вариант?

# 11
 • София
 • Мнения: 1 343
И ние искаме да живеем извън София, но ще го направим когато детето ни вземе шофьорска книжка. Защото дори да намериш вариант да го караш на училище, когато стане на 13-14 години това дете ще иска да излиза с приятели, да ходи на кино... Каквото и да си говорим в големия град е по-добре.

# 12
 • Мнения: 3 365
лично аз не бих продала.
пък решението си е ваше.

# 13
 • София
 • Мнения: 7 601
Защо вместо да продаваш апартамента не го дадеш под наем? След това с наема си наеми друг апарт. в по-малкия град. Като решите да се върнете в София, прекратявате наема, ремонтирате си апартамента и готово. Винаги може да се продаде апартамент, по-добре първо му вземи малко пари от наеми. Обсъди и това с родата.

# 14
 • София
 • Мнения: 11 370
Не бих продала апартамент в София, за да живея в провинцията. За мен е абсурд. Единственият компромис бих направила за преместване в Пловдив, ако някога това е възможно.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт