Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 12 ноем. 2008, 11:11 ч.

Денят на вашето 4-5 месечно бебе

 • 6 962
 • 15
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 660
Имаме малко проблеми със заспиването и доста проблеми с храненето и ми се иска да си сверя часовника - как минава денят на вашето 4-5 месено бебе? Кога става, излиза на разходка, спи, кога какво яде/пие ... кога играе (само или с мама)...

Мерси!

# 1
 • София
 • Мнения: 186
В отчетни няма ли да получиш по-обстоен отговор? Бих искала да ти споделя нашето ежедневие в тази възраст, но се касае са друг сезон и нещата коренно се променят.

# 2
 • Мнения: 2 660
В отчетните обикновено няма отклик. Нищо, че е друг сезон, сподели все пак.

# 3
 • Мнения: 958
Дъщеря ми беше на 4 месеца пролетта, и времето беше горе долу като сега.
Ставане, мляко, игра, сън, мляко, разходка. Гледах да съм максимално навън, защото спеше по-спокойно.
След това песнички, игри, и много гушкане. ако исках да свърша някаква работа, я слагах на активната гимнаситка, но тя рядко седи сама повече от 5 минути.  Twisted Evil

# 4
 • гр. София ОК 2
 • Мнения: 349
Нашето ежедневие е следното: Кърмиме се м/у 5,30-6,30ч. Събужда се около 7,30-8,00. После хапва около 8,30-9,00. Заспива м/у 10,00-12,00ч.Някой път заспива около 11ч.  До около 12,00ч. спи. После хапваме и излизаме навън. Ако е по-топло се прибираме към 17-18ч. Ако е по-студено се прибираме по-рано.Обикновенно следобяд спи по малко / около 40мин., най-много до 1час/. Къпеме се към 20,30, кърмиме се до към 21,00 и след това заспива. Накой път се случва да заспи към 21,30-21,45ч. Горе-долу ни е такава програмата на деня. Е, разбирасе винаги има някои изключения в които яде по-често или спи по-дълго, но това е в по- редки случай.
Дано ти е от полза  нашият режим  Peace

# 5
 • София
 • Мнения: 764
Моят син беше на 4-5 м. през зимата (януари и февруари). Сутрин го кърмех към 9.30-10ч. Излизахме към 11.00 навън до към 13.00. Той прекарваше това време в сън. Пак кърмене към 13.00ч. - после се занимавахме заедно - той не можеше да стои сам, така че аз винаги бях до него, вършех разни неща, но той стоеше в същата стая. Към 15.00ч. заспиваше за малко. После пак се кърмехме. Излизахме за малко, когато времето беше хубаво. До вечерта пак заспиваше за малко. Най-трудно ми беше времето между 19.00 и 20.30ч. - защото той ставаше кисел и нищо не му се правеше. Бях купила какви ли не играчки - бънджита, люлки и само сменях едното с другото. Към 21.00ч. заспиваше. Много е досаден този зимен период, когато се стъмва рано и не може да се излиза в късния следобед. Иначе детето съм го извеждала посчти всеки ден, трябваше да е много минусова температура, за да не сме навън.

# 6
 • Мнения: 1 763
Моето дете беше на 4-5 месеца през април-май, т.е.най-благоприятното време за разходки, нито много топло, нито много студено. Будеше се към 7-8, хапваше, следваше разнасяне из апартамента на ръце, дрънкане с дрънкалки, песни до обяд. Към 11.30-12 излизахме и се прибирахме към 16.30-17. Следваше баня и в леглото. Към 12 се събуждаше, хапваше и веднага заспиваше. Естествено имаше и хранения на определен интервал.

# 7
 • Сопот
 • Мнения: 249

През нощта я кърмя като се събуди, всяка нощ различно. Обикновено към 5:30-6:00 се буди и яде.
До 8:30 вече е яла
9:30 й давам плодово пюре към 80-90гр, колкото изяде, че отскоро ги хапва
Следва сън около30-40мин, обикновено на вън.
12ч кърмене с зеленчуково, пак около 60-80гр, според това, колко иска
В зависимост от това, кога заспи и колко спи още едно кърмене към 3-4ч,някой път продължава да спи и откарва към 3ч общо, но не всеки ден е така
Към 5:30-6:00, пак кърмене и сън, ако не е спала хубаво следобед
8ч къпане и по сериозно ядене от нейна страна
Това е Hug

# 8
 • Мнения: 518
Може да се каже при нас, че всеки ден е различен. Но в общи линии:
Сутрин става към 5-6 часа, а в последните дни към 8. Яде АМ, по принцип не повече от 100 гр, но тази сутрин ме изненада като изпи 140 гр и търсеше още, но не посмях да й дам - да не преяде. През следващите 3 часа не спи, играе си и сама и с мен, давам й сок и пак яде мляко. После заспива към 11 часа за 30-40 мин. Нашето обедно хранене е към 13-14 часа - тогава давам пюре, редувам плодово и зеленчуково пюре през ден, така ме посъветва педито. Плодово пюре давам по половин бурканче и още 60 мл мляко, а зеленчуковото сме стигнали до 9 лъж, че от скоро го почнахме и дохранвам с АМ. В този промеждутък от три часа отново давам сокче, играе си и понякога заспива към 16 часа, пак за 30-на мин. Яде към 16-17 часа АМ и заспива към 18-19 часа, вече дълбок сън. Обикновено я събуждам към 21-22 часа да яде. През нощта става задължително 1 път да яде, обикновемо между 2-3 и 4 часа, но е имало и дни в които не е ставала.
Общо взето нямаме точен график за ядене и всичко зависи от това в колко часа е станала сутринта, но иначе яде горе-долу през 3 часа. За спането и аз не знам вече какво да я правя - спи й се и мрънка, но не заспива. Е, днес и тук сме по-добре, спа повече, даже сега трябва да я будя за "обяд". Mr. Green Последните дни не сме излизали, защото при нас е много студено, но обикновено я извеждам след обедното хранене, когато и да е то  Mr. Green.
Хайде, че много дълго стана, ще извинявате!  #Silly

# 9
 • София/Варна
 • Мнения: 835
Алекс става към 8-9 часа, сменям памперса, оставям я да си поиграе(че сутрин като се събуди е много жизнена) и към 9:30 я кърмя. Абе общо взето чса за свободни занимания. До 12-12:30 се моткам из нас, като през цялото това време детето е в кошарата и се забавлява с нещо си - играчки, дрънкалки, активната гимнастика. В 12:30 излизаме, като преди това задължително и предлагам малко да хапне, че на вън в тоя студ вече не мога да я кърмя.
След като излезем почти веднага заспива в количката, тъй като вече е уморена от дългата сутрин. Спи поне час, час и половина. Ако през цялото време я бутам може и повече да спи. След като се събуди я вадя от количката и я слагам в кенгуруто (най-често там, или пък я държа на ръце) да си погледа малко навън.
Към 16 часа се прибираме, защото вече огладнява и трябва да я храня, а и вече става доста хладно. След това гледам да се занимавам повечко с нея. Гушкаме се, играем, местя я от стая в стая. Общо взето следобеда гледам да съм повече с нея и да я занимавам.
Около 18 часа заспива или в кошчето за кола или в шезлонга. Откарва към 1 час. Като се събуди пак и предлагам малко да си хапне, въпреки че често отказва. Към 20-20:30 я къпем и след банята яде стабилно и заспива почти веднага.
Следващото хранене е около 4 и е почти в просъница. Изобщо не си отваря очите, а само устата. Към 7 часа се буди и пак и давам да яде и си поспивам до 8-9, а тя си гука нещо до мен на леглото или си дреме Peace

Ха ха сега прочетох какво съм написала. Много тъпо hahaha ама така си прекарваме сега деня Laughing

# 10
 • Мнения: 21
Да видим...горе долу в следния ред протича деня ни - събуждане към 08,30-09. Сутришен тоалет - памперс, гимнастика..Кърмене. После около час и половина будува - играем си или ако имам работа го слагам на активната гимнастика да се забавлява сам. После се събужда малко преди да дойде време за хапване / храни се на 3-3,5 часа/...Ако времето позволява излизаме на вън, но когато дойде време за хранене се прибираме, че сме на кърма, а на вън не ми е комфортно да кърмя. Понякога си взимам затоплена кърма ако решим да правим по-големи разходки. Банята ни е около 22 часа. Доста го освежава в интерес на истината. Заспива около 23 часа и така до сутринта. Това е в общи линии

# 11
 • София
 • Мнения: 9 014
Ех, връщаш ме с носталгия към онези златни времена.
6 ч. първа закуска, после сън /и майката също/.
9 ч. втора закуска
10-11 до 12 часа - разходка, ако времето позволява. Ако е студено, си стоим вкъщи, аз домакинствам, а бебето си лежи кротичко в леглото, играе си с играчки, а после заспива до обедното хранене.
12 часа - обедно хранене.
после сън - със или без разходка от 13 часа до 16 часа.
16 часа - следбедна закуска, а после отново сън, малко игри, разходка...
около 19.30 - 20 часа - вечеря, после къпане, гушкане, малко масаж, малко игри .... а след това сън до сутринта.
След 6тия месец децата ми се будеха направо към 8.30-9 часа сутринта - започваха с втората закуска, а режимът беше почти същия до края на деня. Бяха и много самостоятелни - оставях ги сами в стаята им, а те си се забавляваха както можеха, без да протестират.
Такива бебета мога да отгледам и сто, но сега вече е по-трудно.

# 12
 • Journeys end in lovers meeting.
 • Мнения: 3 036
на 4-5 месеца не му беше много различно ежедневието от сега. аз захраних на 4.5 месеца, тъй че ядеше първо мляко сутрин към 6, после към 9 ядеше каша с плодово пюре и АМ, в 12 пак АМ, в 3 пак каша, в 6 - АМ и преди лягане - АМ. тогава още ядеше по 6 пъти, след петия месец взе постепенно да намлява, докато мина на 5 хранения. за спането - моето бебе от новородено предпочита забавленията пред спането, та между храненията играем. тогава го разнасях с мен, чистехме, готвехме, перяхме - където аз, там и той. на активната гимнастика правехме упражнения, в шезлонга мирясваше за около половин час с музика и вибрация. спеше по 45 мин до 1 час преди обяд и после следобяд. на разходка по един час поне, беше лято. в двора - оставях го в кошарата или на люлката и там се забавляваше, защото можеше да гледа. в общи линии, залепени си бяхме. не че сега е много по-различно  Grinning вечер заспиваше с галене по главичката и държане на ръката - в неговото си легло. така и до днес.

# 13
 • София
 • Мнения: 457
до преди седмица кърмех и ядеше на 30мин. до 1 час най -много. от тази седмица кърмя и дохранвам с милумил и нещата доста се промениха.
Събужда се към 9, мием се, преобличаме се после малко игра.
към 10 ядем пюре от скоро го почнахме плодово и дохранвам с АМ.
Поритква малко, слагам биберона в устата и и си заспива сама Simple Smile
Спи до към 12.30-13.00 и после пак хранен, миене, игра.
разходка ако позволява времето до когато се събуди.
към 16ч. пак заспива сама след като изпие 150мл. АМ до към 18.00ч.
После една голяма игра до към 20.00ч., баня и хранене и ако тати е удома си играят до към 21.00 после бибата и сънчо в хола на дивана до нас.
23.00 мама почва да заспива и заедно с бебка си отиват на спалнята с вълшебната биба и сънчо идва бързо.
през ноща ако се събуди не иска шишето та давам гърдата май повече се приспива с нея отколкто да яде.
Само да уточня, че до преди тази седмица заспиваше само и единствено на ръце и спеше по 2-3 часа в денонощието и беше само на кърма.
Като че ли с АМ нещата се оправиха.
Дано си останат така добре нещата Simple Smile при нас. Peace

# 14
 • София
 • Мнения: 1 935
Събужда се около 6.00. Залъгвам я нещо, докато се стопли малко другата стая (че в спалнята спи татко й) и после следва миене на дупето, смяна на памперса, сваляне на пижамката и обличане. Обикновено след тази процедура й трябва половин час игра (сама, докато се обличам и пооправям) и след това я кърмя. Заспива на гърда, а часът е около 7.30-8.00. До 9 се е събудила 100%. Весела е и мога да я оставя да се забавлява известно време сама. Пак сменям памперс. Играя с нея като почне да мрънка и обикновено към 11 вече е достатъчно изнервена, за да трябва или да я нося на ръце из стаята или да излезем навън на всяка цена. При студено време се разхождаме с кенгуруто из някой МОЛ. Много обича да зяпа шарении. Била, Метро и изобщо всеки друг голям магазин върши същата работа. Веднага заспива.
Понякога спи повечко, друг път по-малко, но като цяло ако е будна трябва някой да играе с нея или да я носи, за да се разглежда.
Къпем я след 8,30 и заспива веднага. Обикновено е доста уморена към този час на деня. Буди се да яде в 12, в 3 и така до сутринта към 6, когато се събужда....  Hug

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт