Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бургас

Мнения: 435
Момичета,обръщам се към вас с молба за помощ като предварително се извинявам,защото рецептата сигурно е коментирана,но с гугъла ми излизат само солени или сладки кексове.Снощи правих такъв кекс във форма за кекс с дупка в средата (не знам дали точно се изразих),като покрих стените с кайма,вътре напълних със сварени зеленчуци и ориз и отгоре пак покрих с кайма.Когато обаче го изпекох и обърнах,каймата около чашката от вътре си остана там и съответно пълнежа се изсипа  Crying or Very sad Чудя се какво не направих както трябва,защото искам следващият път да излезе цял и да може да се реже на парчета.Значи,аз каймата не съм я точила на лист,а я сплесквах в ръце и я налагах по стените на съда,като съединявах парчетата.Не сложих обаче яйце в нея и не поръсих формата с брашно,дали това е грешката?Ако някой знае подобна рецепта,моля да ми каже къде греша или да ми прати линк към нея.Благодаря   bouquet
Цитирай

В страната на ненаучените уроци ...

Мнения: 3 770
DARI_76 , според мен голямата грешка е , че си си спестила яйцето - няма спойка в парченцата !  Peace Аз правя такова нещо без рецепта , с фантазия , но каймата си я омесвам с яйца , подправки и т.н..Пека в тефлоновата форма и не слагам брашно по стените , само ги намазвам с мазнина - олио , зехтин , каквото предпочиташ. 

Другото , което ми идва на ум , като чета как си я приготвяла , е че оставам с впечатлението , че си облепвала съда с парчета кайма !Аз слагам цялото количество кайма в намаслената форма и с притискане оформям дълбок канал , който затварям после над плънката.Дано съм успяла да го обясня !
  Very Happy
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Каймата омесваш хубаво като за кюфтета, слагаш яйце вътре, накиснат хляб, подправки, знаеш. Добре е да не е суха, в смисъл да не е само телешка. Намзняваш добре формата преди да разстилаш. Когато я извадиш леко "отлепяш" с помощта на нож каймата от стените на формата.

Успех следващия път Smile.
Цитирай

Бургас

Мнения: 435
* *•● Диди ●•* *,аз за яйцето се сетих чак като слагах плънката,защото каймата ми беше готова и в бързината забравих.И аз я карах на фантазия снощи,ама довечера мъжо  ще си фантазира,че яде кекс  Mr. Green Идеята с притискането ми изглежда чудесна!Както и на Marieta   bouquet за отлепянето с ножа.
Цитирай

В страната на ненаучените уроци ...

Мнения: 3 770
DARI , вържи му очите и му кажи , че ще е по-секси и възбуждащо да остави всичко само на едно от сетивата си - вкуса !   Mr. Green
Цитирай

Бургас

Мнения: 435
 hahaha hahaha Той не е претенциозен,пък и малката като го види и започва да го дърпа за крачола да я вземе на ръце (голяма досада е станала). Та,от известно време в къщи сме на принудителни тренировки "кой най-бързо ще омете чинията  35",че дъщеря ми гладни не признава,тя нали си е напълнила тумбака  hahaha
Цитирай


Мнения: 302
craftsgifts.files.wordpress.com/2008/08/d181d...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.