Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 553
Момичета,
 да ви питам дали правилно съм разбрала...
По принцип рядко купувам точно Памперс, но заради кампанията реших да купя.
В магазина имаше пакети от 72 бройки без стикер и пакети от 70 бройки със стикер на кампанията. пожнеже бяха на един щанд и имаше 1 обявена цена, останах с впечатление, че цената е същата...
При това положение ако 1 памперс струва 30-40 стотинки, а купувайки си тези пакети с намалена бройка всъщност не Памперс а ние даряваме около 80 ст на пакет, това обърнато в долари е 51 цента. Не 0,51, а 51 цента.
Не знам дали сте обърнали внимание но пише че Памперс не дава 0,07 долара, т.е по 7 цента на пакет а 0,07 ЦЕНТА, колкото е цената, която плаща Уницеф за 1 ваксина.
Което ако това с намалената бройка е така, ще рече че Памперс без изобщо да си бърка в собствения джоб, само за сметка на тези 2 памперса, от които ние се отказваме заради кампанията от 1 пакет получава средства за колко ваксини!?! 
0.80лв х 1,56092 лева за долар = 0.51долара = 51 цента; 51 цента : 0.07цента за 1 ваксина=
728 ваксини... и половина
вярно че са нужни средства за транспорт и реклама но дали пък чак такъв процент?!?

Ако това са истинските цифри аз лично се чувствам използвана... и това което ми иде да направя е да пусна директно по сметка на Уницеф 20-30 лева за тази кампания и никога повече да не купя продукт на Памперс.

Искрено се надявам това да е някаква грешка, но проверих на няколко реклами- да 0.07 ЦЕНТА пише.
Дано да са много зле с математиката, или е грешка в рекламата, или тези пакети с по-голямата бройка да са изостанали от някакава предишна промоция, каквото и да е, защото иначе е страшно грозно да се печелят толкова пари от милостта към тези дечица.
Много се надявам от Памперс да ми отговорят в темата и да изяснят нещата.

# 1
 • Мнения: 1 980
Въобще не съм си мислела, че Памперс правят  това заради децата.
Имаше тема в На пазар...доста гореща..чак Ива Дойчинова се включи в защита на каузата.....ето я

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 10:39 от МамиБлю

# 2
 • Мнения: 4
за 0.07 цента това е по-скоро разлика в начина на записване в САЩ, или не знам как да го нарека. Центовете на английски рядко се изписват като цяло число, почти винаги са си както доларите, но накрая пише цент. Тоест 0.40 цента значи 0.40 долара, а не 0.0040 долара. Доста е объркано, но напиши каквото искаш число  в гугъл по този начин и излизат хиляди съвпадения, няма грешка. Мисля, че долар се пише когато е повече от 1.
Колко в действителност плаща памперс не се знае, но поне според надписа е 7 цента, тоест 0.07 долара.

# 3
 • Sofia
 • Мнения: 207
В Джъмбо пакета на Памперс 2,  бройката памперси без стикер е 98, а със стикер - 94. Разликата е 4 броя... Не ми се смята сумата, ама определено ни прецакват ...  Mr. Green

# 4
 • София
 • Мнения: 9 973
тази кауза само я раздуват Whistling

# 5
 • Мнения: 2 864
тази кауза само я раздуват Whistling

И луди майки се юркат да пускат теми да дадем своя глас за тяхното бебе в сайта на Памперс. Аман.
Смятам кампанията за як PR и за сметка здравето на децата. Мнението ми за ваксините е крайно. Както едно време са въвели адаптето в тези страни и са регистрирани милиони жертви, сега млякото е заменено с ваксина за намаляване огромния прирaст. Егати, да им имам хуманното отношение. #2gunfire

# 6
 • София
 • Мнения: 553
barbariri може да е грешка, но не и практика, защото
математиката е една и съща навсякъде по света... затова в началния курс карат децата да пишат след резултата ябълки, банани и т.н.
7цента са 0.07 долара, защото са стотна на долара и това са двата им начина на записване
7 цента са си цели 7 цента, мерната единица цент си е самостойна и когато напишеш 0. 0 от нещо то трябва да е стотна  част от това нещо - в случая стотна от цента, щом накрая се мъдри цент... а не долар
Прилича на евтин трик, /като тези на женски пазар дето пишат .99 ама така че 9тките приличат на нулииии/ защото и на мен в съзнанието ми първоначално остана че ПИШЕ че се дават 7 цента, а всъщност именно НЕ ПИШЕ това, независимо дали е грешка или не.
# 7
 • София
 • Мнения: 553
Разрових се в самия сайт на Памперс и там,http://www.pampers.bg/about/4 където д-р Тетанус обяснява за болестта, той е цитиран така: "Особено когато това може да бъде предотвратено с една ваксина за не повече от 0.07 долара."

Обаче пак на сайта ето тук:
http://www.pampers.bg/uploads/files/campaign.pdf  пише и това:
"С всяка закупена опаковка, отбелязана със стикер, Pampers® ще дари 0,07 цента на UNICEF. С тази сума ще се закупува една ваксина против тетанус за жена в детеродна възраст от развиващите се страни."

Предполагам, /защото искам да е така/, че както като видиш 0.07лв, си го "превеждаш" наум на 7 ст, може и това да е станало, ама да забравиш при писането да махнеш нулите.

1.Обаче, колко пари са нужни и колко се дават са две различни неща.

2. И още едно обаче ... пак от около 51 цента до около 7 цента са си много малък процент от сумата...
Защо ако ние даваме 51 те да дават на Уницеф само 1/7 от тях а не всичките?!?

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 18:37 от oceanid

# 8
 • BG
 • Мнения: 1 899
Няма да коментирам.

# 9
 • Мнения: 4 357
но за точка да Laughing

# 10
 • София
 • Мнения: 790
Добре де, защо всички се възмущават като тази кампания не е нищо ново под слънцето? Всички благотворителни дейности в днешно време изискват и някакви облаги за благотворителя. Дали ще е за реклама или за данъчни облекчения, не е важно, но от доста време никой не го прави съвсем безкористно. И това, че се прецакваме с някакви бройки си е въпрос на избор - то е ясно, че ние, а не Памперс ги даряваме тези пари и се лишаваме от по-добра оферта. Но помислете ако не беше инициативата на тази марка, кога толкова голям брой жени (основната потребителска аудитория на Памперс) щяха да внесат по 7 цента за детска ваксина за нуждаещи се бебоци?

# 11
 • София
 • Мнения: 553
Принципно разсъждавам точно като теб, въпросът е да се спазва някакво приличие
И да са 7 цента и да са 0,07цента, пак съотношението на това което дават на Уницеф, задето се кичат с тях е ПРЕКАЛЕНО СИМВОЛИЧНО
1/7 или 1/727 част от това което ние даряваме. просто не искам да става безочливо...
Вярно  е че рекламата на кампанията струва маса пари, но истината е че със или без кампанията памперс щеше да си рекламира стоката, не съм забелязала обема на реклмата да е увеличен... значи имат заделен ресурс за това и не би могло да се каже че е редно рекламната кампания да се финанасира от направените дарения, или поне не съществено, а само за евентуална допълнителна реклама.
За памперс никака не е малък актив че си свързват името с Уницеф и то като гледам не само без да плащат за тази положителна репутация, а като същевременно и вадят пари от нея.
Присъсътивето на името на Уницеф на рекламите на памперс е нещо за което всъщност памперс трябва да плащат, както се плащат луди пари за да пише на фланелките на някой футболен отбор някакава марка... а то какво става...
че се ипишат дарители за капак: Памперс дарява с помощта на майките  hahaha
дали пък не е Майките даряват със скъпоструващото съдействие на Памперс  #Cussing out #Cussing out

# 12
 • В. Търново
 • Мнения: 873
мога да кажа:гадно е да се печели от нещастието на едни и от желанието за помощ на други

# 13
 • ДОБРИЧ
 • Мнения: 1 428
Тази кампания е само един PR.

# 14
 • Мнения: 4 784
hahaha
Е, че как! hahaha

Кампанията за мен е  ooooh!!

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт