Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

за кус кус

  • 13 ноем. 2008, 13:28 ч.
  • Преглеждания  2 917  Мнения  20  Онлайн  1
Отговори
  • Пловдив
  • Мнения: 129
Здравейте мами .Моля помогнете ,как да приготвя кус кус ?Имам предвид в колко мл.вода колко лъжици кус кус да сложа примерно.

Реклама
# 1
  • Мнения: 7 608
Започнах да давам кус-кус след 9 месец, след като въведох глутена.
Приготвям го така - в 250 мл вода слагам 2-3 супени лъжици кус-кус на Plasmon и варя 3-5 минути. След това го смесвам със сирене. Някои освен сиренето добавят и масло или пък му слагат само захар, въпрос на вкус.

# 2
  • Мнения: 4 279
на 250мл вода,2 или 3 с.л.кус кус и малко захар.

# 3
  • Варна,морето,сините вълни...
  • Мнения: 4 336
На 250мл. вода 2-3 льжици кус-кус,след това му слагам малко масьлци и сирене(обезсолено или извара може)

# 4
  • Пловдив
  • Мнения: 129
Благодаря и още едно въпросче . Може ли обикновен български кус кус?

# 5
  • Варна,морето,сините вълни...
  • Мнения: 4 336
Доки ми каза точно такьв,че мога да давам,но аз купувам бебешки на Пласмон.
Попринцип не е проблем и да е обикновен.

Аз дадох преди 4 дена за прьв пьт,когато стана на 8 месеца.

# 6
  • Варна
  • Мнения: 1 518
Благодаря и още едно въпросче . Може ли обикновен български кус кус?

Може, но го пасирай.

# 7
  • Varna
  • Мнения: 1 572
Благодаря и още едно въпросче . Може ли обикновен български кус кус?

Може, но го пасирай.
защо пък да е пасиран  newsm78

# 8
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
За какво се пита по-конкретно?  Simple Smile
За кус-кус или за дребните макаронки, наричани такива в България?  Wink
Макаронките ги приготвям в 200мл вода, после 1 с.л. макарони и една малка бучка био-кафява захар. След охлаждане добавям сирене и АМ.
Кус-кусът го поднасям с месо (кайма) и зеленчуци, масло  Simple Smile

# 9
  • London
  • Мнения: 564
Кус-кус правя както го приготвям за себе си, но малко по-редичък..Никога не му е харесвал, но това е друг въпрос Wink  Peace

# 10
  • Мнения: 7 608
Блонди, май за дребните макаронки иде реч. Wink

защо пък да е пасиран  newsm78

Ако може да го дъвче няма нужда от пасиране. Simple Smile Този на Plasmon е ситен и дори бебето да не може да дъвче, няма нужда да се пасира.

# 11
  • Австрия
  • Мнения: 129
този на плазмон е идеален дори на него пише как се приготвя.

# 12
  • BG
  • Мнения: 1 884
Около 200мл.вода и 2;3 лъжици кус кус е достатъчно.После може и малко обезсолено сиренце или извара да сложиш.

# 13
  • Варна
  • Мнения: 1 518
Благодаря и още едно въпросче . Може ли обикновен български кус кус?

Може, но го пасирай.
защо пък да е пасиран  newsm78
Защото бебето е на 7 м, а българския е по-едър и твърд от този на Плазмон и дълбоко се съмнявам, че ще може да го дъвче.

# 14
  • София
  • Мнения: 6 455
Вероятно може обикновен Кус кус / който всъщност наистина е макаронено изделие, а истинския кус кус е грухана пшеница и е съвсем друго нещо/. Аз не давам "обикновен", защото макаронените изделия обикновено съдържат яйца, а и Плазмонската паста  е обогатена с витамини. А и се приготвя много по лесно /за 3 мин./ и не се налага да пасирам.  Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт