«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

 улинари€
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-10 от 10 отговора

—офи€

ћнени€: 120
ƒами най- прекрасни, мол€ , дайте ми рецепта за този сладкиш.
ѕриемат се и подобрени и побългарени.
Ќе усп€х да намер€ с търсачката.
 ўе ви уведом€вам за всеки опит ,опитан от мен.
Ѕлагодар€!
÷итирай

—офи€

ћнени€: 4 993
≈то какво открих...«апов€дай!
http://www.rezepti.eu/anzeigen.php?rname=%CD%E5%EC%F1%EA%E8%20%F … E5%EA%F3%F5%E5%ED

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=173296.80
« ѕоследна редакци€: чт, 13 ное 2008, 14:14 от TheNMaster »
÷итирай

Czech Republic

ћнени€: 2 476
ƒами най- прекрасни, мол€ , дайте ми рецепта за този сладкиш.
ѕриемат се и подобрени и побългарени.
Ќе усп€х да намер€ с търсачката.
 ўе ви уведом€вам за всеки опит ,опитан от мен.
Ѕлагодар€!

«апов€дай мо€та рецепта - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,249.msg37.html#msg37

ƒори със снимки съпка по стъпка:) ≈дин от любимите сладкиши в къщи:)
÷итирай

—тара «агора

ћнени€: 1 635
“ъкмо щ€х да пускам  и аз линк към Ћимонови€ на Ќаталина, много е вкусен.
÷итирай


ћнени€: 185
eto tuk - http://www.bildderfrau.de/kochen-und-backen/rezepte/rezept.34985 … sekuchen-hit.html
 
това е немски кезекухен
200 g Mehl - брашно
0,5 TL Backpulver  - чаена лъжичка бакплувер
65 g Butter - масло
265 g Zucker  - захар
2 Packung(en) Vanillezucker 2пак ванили€
8 Stk. Eier - €йца
0,5 Stk. Bio-Zitrone - половин лимон  
520 g Magerquark -нискомаслена извара
500 g Dickmilch -мл€ко с по-гол€м процент масленост
200 g saure Sahne -кисела сметана
100 g Sahne - сметана обикновенна
12 Stk. Minzblätter -12 листенца от мента
. Mehl, Backpulver, Butter, 65 g Zucker, 1 Päckchen Vanillezucker, 1 EL Magerquark und 1 Ei zu einem Mürbeteig verkneten. In Folie wickeln und 30 Minuten kalt stellen. Danach den Teig ausrollen. Eine Springform (26 cm ø) einfetten und mit dem Teig auslegen. Mit einer Gabel mehrmals einstechen.
   брашното, бакплувера, маслото, 65 гр от захарта, 1 пак ванили€, 1 суп.лъж от изварата и 1 €йце се меси тесто. «авива се във фолио и се остав€ на 30 мин на студено.—лед което се отвива тестото и се растила във форма 26 см  
 2. Die restlichen 7 Eier trennen. Das Eiweiß steif schlagen. Das Eigelb mit 200 g Zucker, 1 Päckchen Vanillezucker und der Zitronenschale schaumig rühren. Quark, Dickmilch und saure Sahne unterrühren. Das Eiweiß unterheben. Die Füllung in die Form füllen. Im vorgeheizten Backofen ca. 1 Stunde backen (E-Herd: 190 ∞C, Gas: Stufe 3, Umluft: 170 ∞C). Danach abkühlen lassen.
  от останалите 7 €йце, се отдел€ белтъка от жълътка и белтъка се разбива на сн€г. ∆ълтъците с 200 гр захар, 1 пак ванили€ и с кората на половини€ лимон се разбива до п€на. »зварата, мл€кото и киселата сметана се разбиват, прибав€ се към т€х бетлъчната смес. —местта се изсипва в тавичката, пече се в предварително загр€та фурна 190 градуса, с въздух 170 градуса, с газ - 3 степен.—лед изпичане се остав€ да истине
 3. Die Sahne steif schlagen. Den Kuchen mit Sahnerosetten und Minze verzieren.
 обикновенната сметана се разбива на сн€г, и се украс€ва с не€ и листата от мента

тук може да видите също други рецепти и снимки в д€сно http://www.chefkoch.de/rezepte/1359991290020/Kaesekuchen.html
тук в гол€м формат http://www.---/rezept/0389.htm
Ќ€кои рецепти се различават само по пълнежа - €бълки, стафиди...
÷итирай

—офи€

ћнени€: 120
ћного благодар€!
Ќемската рецепта € зна€, но има проблем с изварата и киселата сметана.” нас просто не са същите.
ўе опитам скоро и ще сподел€ резултатите.
ѕродължавам да събирам рецепти обаче!
÷итирай


ћнени€: 707
јко ще го правиш с българска извара вкусът н€ма да е същи€.
ћо€та рецепта се различава малко от останалите, но продуктите са същите. ѕрав€ го често.
ћо€т  езекухен с череши:
÷итирай

—офи€

ћнени€: 120
“очно този сладко-кисел вкус не се получава,мда.
÷итирай


ћнени€: 6 494
¬къщи харесваме този Käse Kuchen ‘антази€ . ¬кусен е.
÷итирай


ћнени€: 185
¬€рно е, че в Ѕългари€ н€ма такъв избор на сметани...и т.п. както при нас.
  ≈то друга рецепта тогава за  езе кухен/без под/, - аз € правих веднъж, ама отдаааавна
2 лъж.бакпулвер, 6 €йца, 800 гр извара, 0,400 мл мл€ко,2 пакетчета пудинг ванили€, лимонов сок 2 с.л, 240 гр захар,
«амесва се от 6-те €йца само 4-те жълтъка и 2 цели €йца, заедно със захарта и  лимонови€ сок
ћл€кото се смесва с изварата, олиото, и 2 -те пак.ванили€ пудинг, бакпулверга, смесва се и се пече в 200 градуса фурна, предварително загр€та около половин час, но пека на горни€ ред, т.е. да се пече повече отгоре

 останалите белтъци / от 4-те €йца/ се разбиват със 50-60 гр захар до побел€ване и се запича само за 10-ина мин.
Ќе се чудете, че може да е малко течно като го наливате в тавата, като се изпече ст€га много. ќстав€ се в тавата да истине и студен се напудр€ със захар

»зточника беше н€какъв австрийски сайт

÷итирай

Sofia

ћнени€: 1 706
≈то тази торта с извара на ƒжемма съм правила, страхотна е и има подобен на кезекухена вкус:

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.40.new#new
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-10 от 10 отговора