Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

London/ Варна

Мнения: 1 427
Мъжът ми поръча за довечера да му направя "някаква" супа newsm78 В тоя студ хич не ми се обикаля по магазините,затова трябва да се справя с наличните у дома продукти. Wink
Значи имам 5-6 стръка праз,картофи,моркови,лук,яйца,ориз,домати-консерва.
Някой ако се сеща за бърза и лесна супа,от праз плюс някои от изброените продукти,моля спешно да даде жокер  bouquet
Цитирай


Мнения: 3 156
От изброените продукти става прекрасна супичка.
Аз правя и една крем-супа от праз. Много е лека и приятна на вкус. Задушавам нарязани кромид лук, праз, един морков и две-три скилидки чесън. Заливам с вода и слагам един настърган картоф за сгъстяване. Не повече от един - трябва да преобладава вкуса на праза. Peace След като поври пасирам до хомогенна смес и прибавям прясно мляко, за да стане по-благичка супата. Магданоз и кротони и става перфектно.  Peace Понякога добавям и натрошено сиренце най-накрая.
« Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 11:25 от svetlana_78 »
Цитирай


Мнения: 52
Заповядай една бърза и лесна супа
след като ти заври водата слагаш нарязани на ситно 4,5 стръка праз
прибавяш шепа ориз, сол, лимонтузо и повече черен пипер.
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 205
Чудесна супа ще стане - бухни всичко да ври, после застрой с яйцето и готово Peace.
А иначе можеш да свариш яйцата, да ги нарежеш на кубчета и да поръсиш всяка порция супа с тях и с крутони от хляб /метни филийки, нарязани на кубчета, овкусени със зехтин и подправки по избор да се запекат и - воала - крутоните са готови!/
Цитирай

DE

Мнения: 450
  bouquet
« Последна редакция: сб, 22 ное 2008, 14:38 от Latea »
Цитирай


Мнения: 867
Можеш да свариш заедно картофи и праз с малко масло или олио, сол, 4ерен пипер. После пасираш и добавяш сметана или мляко. Става чудна крем супичка.
Цитирай


Мнения: 3 156
Svetlana_78 направих супичката по твоята рецепта  Peace Супер стана   bouquet

Много се радвам, че ви е харесала! Защото не всеки харесва супа с толкова силен вкус на праз. Very Happy
Цитирай

London/ Варна

Мнения: 1 427
Svetlana_78 направих супичката по твоята рецепта  Peace Супер стана   bouquet
И аз я направих  Peace Много ни хареса на всички,въпреки че не се справих много добре с пасирането Embarassed
Цитирай


Мнения: 786
Супата с картофи и праз е популярна в любимия ми вегетариански ресторант (и у дома).  Не се пасира, обаче, накрая.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 3 680
Това изглежда вкусно и лесно.

2 стръка праз, половин глава кромид лук, 3 с.л олио, 1 буркан доматен сок, 4-5 картофа, 1 скилидка чесън, черен пипер, магданоз и сол.

Порции
4

Калоричност


Необходмо време
40минути

Начин на приготвяне
Нарязаните на дребно праз и кромид лук се задушават няколко минути в олиото и малко сол. Заливат се с 1 л вода и след като водата кипне, се прибавят нарязаните картофи и скилидката чесън. Вари се до пълно сваряване на зеленчука, после се пасира. Прибавя се доматен сок и сол на вкус. Ври 5 минути и се отделя от огъня.
Цитирай


Мнения: 6 461
Чорба от праз

Праз
Масло
Брашно
Прясно мляко
Яйца
Сирене
Черен пипер
Моркови
Сол
Лимонтозу

  Празът и морковите,нарязани на дребно,се пускат във вряща подсолена вода и се варят до омекване.В загряното масло се запържва до бледорозово оцветяване брашното ,след което се разрежда с бульона от супата и част от прясното мляко се прибавя към нея.Малко преди да се отстрани супата от огъня,се прибавя нарязаното сирене на кубчета.
Готовата супа се застройва с разбитите яйца и останалото прясно мляко и се подправя на вкус със сол и лимонтозу,разтворено в малко студена вода.
При поднасяне се поръсва мления черен пипер.
Цитирай


Мнения: 506
Праза се нарязва на ситно и се запържва. Добавя се 1-2 шепи ориз и продължаваме да пържим, докато ориза стане "стъклен". Накрая се сипва 1 лъжичка червен пипер и се долива със зелева чорба. Ако прецените, че зелевата чорба е прекалено солена или кисела, може да се добави вода. Оставя се да ври, докато ориза стане готов. Накрая се добавя джоджен и се застройва с яйце и кисело мляко.
Цитирай

HappyLand

Мнения: 302
Обожавам праз, но си правя кашичка от нея, за супа - некомпетентност Thinking
Цитирай

София

Мнения: 7 590
онзи ден правих крем супа с праз - миксирах от дадените тук рецепти, стана страшна. даже и половинката я хареса, а той не яде такива неща. Mr. Green
аз сложих да се варят нарязани 300гр. праз, 2 моркова, 1 глава лук. после сложих крема сирене, застроих с яйце и кис. мляко и накрая пасирах (трябваше да пробвам новия пасатор). при сервиването сложих на дъното на чинията малко ситно нарязано синьо сирене, просто за разкош. като подправки - сол и черен пипер.
Цитирай


Мнения: 483
Значи имам 5-6 стръка праз,картофи,моркови,лук,яйца,ориз,домати-консерва.
Много забавно 35
Аз имам абсолютно същите продукти и тъкмо се чудех какво да ги правя. Смятам да ги бухна в една тенджера, след това да застроя с яйцето.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора