Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 1 346
Утре имаме повод - пита на малчо  Love и на мен много ми се иска аз да си му я омеся. Въпросът е, че с ходенето на църква и други разни ангажименти ще ми е малко припряно с времето, а искам питата да бъде опечена в същия ден. Та се чудя дали ако я замеся тази вечер може да престои в хладилника, а утре да я опека. Дали ще бухне?
Цитирай

София

Мнения: 1 933
Има опасност да превтаса тестото. Не съм пробвала този вариант с погача. Пробвах с кифлички със сирене. Тестото също е с мая. Омесих го късно вечерта и рано сутринта само разточих и направих кифличките. Станаха страхотни, нямаше разлика. Може и с погачата да стане, но тъй като повода е специален и нямаш право на грешки, по-добре да се включи някой, който е пробвал.
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Не мисля, че ще има проблем. Омеси тестото и го сложи веднага в хладилника. Аз често така си меся и в продължение на три дни с тестото правя разни закуски - пици, мекички, питки. Никога не е имало проблем.

Да ти е живо и здраво детенцето Smile!
Цитирай

София

Мнения: 1 346
Благодаря за пожеланията  Hug!
Ами специално за мекиците аз лично даже предпочитам да е престояло тестото в хладилника една нощ, ама за погача... newsm78
Цитирай


Мнения: 1 282
За питка никога не съм рискувала да оставя тесто в хладилника, страх ме е да не превтаса. Опитвала съм по-обикновено тесто и въпреки това, на сутринта е издуло цялата торба. Премесвам го и си правя закуска, но за питка newsm78, не те съветвам да не изпортиш празника. Сутринта стани в 5 часа и за 9 часа питката ще ти е готова и не забравяй, че е по-студено, по-трудно втасва.  Най-добре си я направи предната вечер, увий си я във фолио и после в дебела покривка и така ще си по-спокойна Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.