Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 ноем. 2008, 13:53 ч.

Какви са тия нови телефони които БТК раздава

 • 1 037
 • 8
 •   1
Отговори
 • Мнения: 214
Майка ми днес ми се обади от село и каза че БТК им раздали (на цялото село) чисто нови безжични телефони които трябвало да почнат да ползват от 20-ти тоя месец. Разпитах я какви са тия телефони и защо БТК ги раздава обаче тя не можа да ми каже нищо повече. Някой от вас да е чувал за такава кампания на БТК да сменя всички телефонни апарати по селата с нови и защо го правят. Една ли искат да дадат подарък на всички хора по селата с нови телефони.  newsm78

# 1
 • Мнения: 1 667
Закриват селските централи. Нямат сметка да ги поддържат. Затова въвеждат нови телефони, нещо като стационарен джиесем. Тези апарати, които раздават са такива. Изглеждат като нормален стационарен телефон, но са със сим-карта. Обхвата им обаче е само на съответната територия.

# 2
 • София
 • Мнения: 1 689
Не е само за територията. Мои приятели са получили същите в гр. Клисура. Говорим си съвсем нормално.  Peace

# 3
 • Варна
 • Мнения: 4 187
Цифрови телефони в още 560 населени места до края на годината. БТК ще предоставя на клиентите си безплатно нови телефонни апарати
 

До края на годината телефоните в още 560 населени места ще бъдат цифровизирани. В тях ще бъдат премахнати всички така наречени „дуплексни" телефони, а разговорите вече ще се таксуват по време. Процесът на цифровизация ще обхване селищата в седемнайсет от областите на страната*.

За пръв път у нас цифровизирането на стационарните телефони ще се реализира на базата на безжична технология.

„Телекомуникационните съоръжения, с които разполага компанията, ни дават възможност да използваме този иновативен подход", споделя Емил Георгакиев, директор „Експлоатация и архитектура на мрежата" в БТК ГРУП. „Той ще ни позволи в рамките само на няколко месеца да цифровизираме телефоните в близо 1 300 населени места в страната по икономически целесъобразен начин", допълва той.

За да могат да се възползват от възможностите на новата технология, телекомът ще предостави безплатно нови телефонни апарати на всички свои клиенти в тези населени места. По този начин те ще могат да си активират редица полезни услуги, които до момента не са били достъпни чрез аналоговите телефони. Това са услугите разпознаване на входящите повиквания (CLIP), забрана за идентификация на собствения номер при изходящи повиквания (CLIR), пренасочване на повиванията към друг номер, изчакване на повикванията, конферентна връзка между трима участника и други. След цифровизирането клиентите ежемесечно ще получават и детайлизирана справка за изходящите си разговори. 

Осен посочените предимства клиентите на БТК ГРУП в тези населени места вече ще могат да избират между различните планове „У дома", с включени 50, 150, 250 и 350 минути.

С цифровизирането ще бъдат променени и телефонните номера на някои от абонатите. Промяната ще бъде различна за отделните населени места, които ще се цифровизират. При част от тях пред номера ще бъде прибавена само една цифра, а при други - ще бъде предоставен напълно нов номер. Клиентите, чиито номера са изцяло сменени, ще получат като компенсация 50 безплатни минути за разговори през следващия месец. Автоматично съобщение ще информира за новия номер на всеки клиент.

Непосредствено след промяната, новите телефонни номера ще бъдат включени и в базата „Справки" на БТК. На телефон 118 00 на цената на един градски разговор всеки може да получи новия номер на клиент срещу стария. Актуалните данни с номерата са достъпни и от интернет страницата на БТК ГРУП http://www.btc.bg/.

Трийсет дни преди да бъдат сменени номерата на телефоните им, клиентите на БТК ще получат уведомителни писма с новите си цифрови номера.

Припомняме ви, че в момента нивото на цифровизация на телефоните в страната е над 74%. Според плановете на компанията до края на годината този процент ще надхвърли  81%.

*Области и брой населени места: София (28), Благоевград (47), Кюстендил (1), Стара Загора (69), Пловдив (91), Пазарджик (41), Смолян (4), Хасково (33), Велико Търново (40), Търговище (9), Русе (18), Разград (19), Видин (3), Враца (36), Монтана (22), Плевен (58) и Ловеч (41).

# 4
 • Мнения: 1 667
Имам предвид, че апаратът макар да е със сим-карта, а не с кабел вързан към мрежата, не може да се мести от едно населено място в друго, както правим с джиесемите си.

# 5
 • Мнения: 214
Благодаря ти Стар. Всичко ми стана ясно Simple Smile

# 6
 • София
 • Мнения: 1 689
Имам предвид, че апаратът макар да е със сим-карта, а не с кабел вързан към мрежата, не може да се мести от едно населено място в друго, както правим с джиесемите си.

Ахааа, чак сега зацепих. ooooh! Простено да ми е, все пак е петък и съм вече аут. Laughing

# 7
 • Варна
 • Мнения: 4 187
Благодаря ти Стар. Всичко ми стана ясно Simple Smile


 Grinning  Моля, пак заповядай!

# 8
 • Мнения: 4 554
Да му мислят ромите - чакат ги хиляди километри заровен кабел, излазни тръби и разпределителни устройства.
Алумин, бъкър, олово и жилязу.

На кабелните муфаджии и въобще на селищна телефонна мрежа - благодарности за работата в БТК.
Пожелавам им да се преквалифицират бързо и да си намерят добра работа.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт