Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • вкъщи
 • Мнения: 1 503
Така,
Реших ,преди да се консултирам с психолог да проверя как стоят нещата сред обикновенните семейства.
От няколко месеца синът ми (на 2г. и 8 м. в момента) започна да си облича поли.Въпросните поли са на момиченца,които танцуват при мен,а той ги е виждал неколкократно и дори знае доста неща от танците им.Обръщам внимание това,защото това беше мисля причината ,той да започне да танцува из вкъщи с тез одежди.Скрих ги (полите),но той започна да си овива едни кърпи и пешкири около дупето и да обяснява как танцува като каките Sad.Свекър ми и свекърва ми постоянно му посъскват за полата,аз обясних не знам колко пъти,че момиченцата носят поли,а той е мъж и ,че ако иска да танцува трябва да сложи панталон или клин.Но ,и това няма ефект.Близък мой човек,твърди ,че до 4ри годишна възраст се формирала сексуалността и едва ли не вече детето ми е потенциален гей(поне аз така го разбирам).Аз поли не нося!Вкъщи единствените поли,които се намират са от тези дечица.Има/л ли е някой от вас подобен проблем.Не искам насилствено да го карам да маха полата,защото ме е страх да не го травмирам.Аз ,честно казано не мисля,че детето ми става гей или травестит,но знам ли Sad

П.П. Знам ,че на част от потребителите тук,темата ще се стори смешна,но моля,подобен род хора да не коментират Naughty
благодаря ви  bouquet

# 1
 • Мнения: 14 651
Синът ти се е впечатлил от танцуващите какички и ги имитира, сигурна съм. След време ще му омръзне, защото ще се насити на тази емоция и ще остави полите и кърпите. Тия, дето се опитват да ти втълпят, че детето е латентен гей ги наплюй. Като по-малък, синът ми обичаше да облича моите копринени нощници и така да се разхожда и оглежда. Нищо му няма, съвсем нормално дете е.

# 2
 • София
 • Мнения: 3 356
Повече разговори и примери с таткото . Таткото е един много важен елемент в семейството . Нека да говори с детето , сериозно , да му покаже панталоните си , да му дава примери със себе си , с неговото облекло . Обръщай му вниманието към дрешките на момченцата и момиченцата . Да види разликите .

# 3
 • Мнения: 14 651
Според мен пък изобщо не трябва никакво внимание да се насочва към това кой какви дрехи носи. Детето много добре знае какви дрехи носи баща му  Rolling Eyes  Имаш ли представа колко малоумен ще изглежда мъж, който си показва панталоните на детето и се опитва да измисли смислено обяснение защо не му разрешава да облича пола, при положение, че то се забавлява от това.

# 4
 • София
 • Мнения: 3 356
Според мен пък изобщо не трябва никакво внимание да се насочва към това кой какви дрехи носи. Детето много добре знае какви дрехи носи баща му  Rolling Eyes  Имаш ли представа колко малоумен ще изглежда мъж, който си показва панталоните на детето и се опитва да измисли смислено обяснение защо не му разрешава да облича пола, при положение, че то се забавлява от това.
Ами тогава нека всички татковци да ги хвърлим в кофата за боклука . И да носят поли естествено . Твоят мъж носи ли пола и розов потник с панделка ?

# 5
 • Мнения: 14 812
За какви танци става въпрос? Заведи детето да гледа танцуващи мъже - било балет, било някакви други танци. Щом само момиченца танцуват при теб, нормално е да иска да имитира тях. Дай му нагледен пример на танцуващи момчета или мъже, за да може детето да се ориентира, щом това толкова те притеснява.

ПП Сексуалната ориентация се възпитава до по-голяма възраст, като най-важна е възрастта 7-8 години. Поне такава лекция са ми чели по сексология навремето.

# 6
 • БГ - София
 • Мнения: 7 823
За какви танци става въпрос? Заведи детето да гледа танцуващи мъже - било балет, било някакви други танци. Щом само момиченца танцуват при теб, нормално е да иска да имитира тях. Дай му нагледен пример на танцуващи момчета или мъже, за да може детето да се ориентира, щом това толкова те притеснява.

ПП Сексуалната ориентация се възпитава до по-голяма възраст, като най-важна е възрастта 7-8 години. Поне такава лекция са ми чели по сексология навремето.
Съгласна съм с Как'сийка, за кой ли път  Wink. Детето иска да танцува, покажи му как танцуват мъжете  Simple Smile.
И не му фиксирай вниманието върху полите.

# 7
 • Мнения: 607
Струва ми се мъничък, за притеснение, че е "по-нежен" от нормалното.
Това е като да тропа с на майка си токчетата.
Нищо притеснително.

# 8
 • Bristol
 • Мнения: 7 098
Моят на тази възраст слагаше червило и носеше обувките ми на токчета  Laughing
А щерка ми до скоро твърдеше, че била момче  Crossing Arms Държи да се развява с бутонки и футболен екип  ooooh!

# 9
 • usa
 • Мнения: 3 367
Sin ни редовно си слага фиби /диадеми и иска гел за устни,пробва се да слага на сестра си чорапог., ходил е на басейн с горнище на бански защото овика света че за нея има,а за него не и пр. Изобщо не намирам поведението му за тревожно,здраво дете което опознава света. При положение че явно само това е видял и е част от работата ти пък изобщо не би ме впечатлило,проста имитация и толкоз.

# 10
 • Мнения: 166
Синът ми също е проявявал няколко пъти желание да му облека рокля или да му сложа червило.Винаги му обяснявам,че мъжете не носат тови ли онова и не слагат червило и грим,но той е все пак на 2г. и 11 мес.-всичко му е интересно,много често имитира поведението на сестра си.Не мисля,че това е проблем.Като беше по-малък обичаше да бута количка за кукли или да приспива бебеДъщеря ми също обича да си играе напр.с коли,не виждам нещо нередно.

# 11
 • Плевен
 • Мнения: 789
Не мисля,че го прави съзнателно-просто му е интересно и копира.Не си втълпявай проблеми и не бързай с психолозите и психиатрите.Заведи го някъде,където танцуват момченца и ще видиш промяната в детето.

Нашето момченце също копира неестествени за момчетата неща-иска да го лакирвам и да му скубя веждите.Но не смятам че е психично разстройство Rolling Eyes.
Спокойно,не си прави прибързани изводи Peace.

# 12
 • София
 • Мнения: 1 056
Моя ходи с две вазелинчета в джоба(от тези, които са като червила) и гордо обявява, че това са НЕГОВИТЕ червила.
Харесва му да си слага фиба понякога ("като на Йоана"от неговата група в яслата)
Обича и да ми обува обувките.
Също така обича да се боричка с баща си, да "се бият", обича гонитбата и мнооооооооооого обича колите. Обича да рита топка и да гледа Мечо Пух и Франклин.

50/50 женско/мъжко

Аз също не мисля, че имаш повод за притеснение. Децата ни са много любопитни и искат да разберат и научат всичко.
Аз имам много отворен поглед върху света и изобщо не искам да ограничавам сина си в една-единствена гледна точка - като е момче може да прави и носи само еди-какво-си, а като е момиче само еди-какво-си.
Тъпо е.
(поне за мен)
(между другото мъжа ми носи розова риза, аз му я купих, защото е модерно Wink)
Искам сина ми да види и опита от всичко и сам да си избере какъв да стане и какво от нашето семейство да вземе.
Мисля, че щом се обичате всички в семейството едва ли може да стане гей само защото майка му преподава танци и той често гледа танцуващи момиченца.
Вече сте му обяснили за полите и момиченцата и панталоните и момченцата (я кажи нормално ли е всъщност да нямаш ни една пола?като си жена според тебе Laughing) Смятам, че ако продължавате да му обръщате внимание на тези поли само ще го заинтригувате още повече. Той усеща, че става център на внимание и така по-дълго ще ви разиграва с тези поли.
Аз горе-долу процедирам така при Мъри - каквото одобрявам в него винаги го хваля за това, буйно изразявам радостта си от това нещо. Ако не харесвам нещо в поведението му или действията си оставам пълен пас.

Така, че си мисля, че колкото повече свекърите ти му обръщат внимание на полите той толкова по-често ще си ги слага. И то нарочно заради тях.

Кажи им, че те са виновни hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 13
 • Sofia
 • Мнения: 3 506
Случвало се е - гледа от сестра си. Беше период (точно около възрастта на твоя син впрочем), видя, че не представлява особен интерес, мина и замина. Сега му хрумва от време на време, най-често умишлено се шегува с това.

Безобидно поведение, не драматизирайте излишно да не почне заради това да му харесва Simple Smile

# 14
 • Мнения: 3 205
Брат ми редовно носеше моите поли навремето (бил е на 3-4 години, аз съм 6 год. по-голяма от него). Никой не му обръщаше внимание. Спря да му е интересно и го израсна. Не е гей  Peace
Смятам, че го прави като имитация (в момента му е все още трудно да осъзнае половете и разликата между тях, както и някои социални условности - че мъжете принципно не носят поли, освен ако не са шотландци  Mr. Green ). Сигурно му харесва да гледа момиченцата и смята, че е красиво да носиш пола и да танцуваш. КОлкото повече обръщаш внимание на това поведение (независимо дали това внимание е силно положително или силно отрицателно), толкова повече ще фиксираш вниманието му върху полите и толкова по-бавно ще се откаже да ги носи. Най-доброто поведение е да не криеш полите, като дойде да ти се покаже, делово да му обясниш, че танцува много добре, но мъжете не танцуват с поли, а с панталони и клинове (като тате) и да спреш да обръщаш внимание. Отдалечи го от роднините, които биха коментирали ненужно.
Цунки на Ицето от мен.

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт