Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 ноем. 2008, 07:41 ч.

магнитна вода

 • 8 024
 • 11
 •   1
Отговори
 • Мнения: 411
Здравейте!Искам да попитам някой от вас пил ли е магнитна вода и дали тя може наистина да регулира високо кръвно и наднормено тегло?Че нещо на рекламите  не вярвам.

# 1
 • София
 • Мнения: 909
И аз. Ако беше на 100% вярно, нямаше да има страдащи.  Hug Причините са важни и трябва да се открие защо кръвното е високо.
Като чета, че питаш и за наднормено тегло, ми се върти една дума в главата и тя е "стрес".
Честно казано, не мисля, че магнита има отношение към стреса.  Hug Съжалявам!

# 2
 • Мнения: 1 179
Е, хайде сега "100% вярно"... Grinning
Има ли такова нещо, което действа на 100%?  Rolling Eyes

Аз лично съм усетила положителния ефект и от магнитотерапия и от пиенето на магнитна вода.  Peace
При мен действа на 90%  Mr. Green.

Под въздействието на магнитите, водните молекули се подреждат в особени кристални структури -"кластъри", и по този начин тя придобива по-специални характеристики. Клетките получават по-добра хидратация и по-добро снабдяване с кислород.
Пиейки я, помагаме на тялото си да се освободи от токсините, от там е рекламирания  отслабващ ефект. Използва се и за "разтваряне" на някои типове камъни в бъбреците, доколкото знам.
 bowuu


# 3
 • Мнения: 1 029
аз съм пила.При мен нямаше никакъв  ефект

# 4
 • Мнения: 411
И кръвното и наднорменото тегло ги получих след една операция.Затова се чудя дали ще ми помогне тази вода.

# 5
 • Мнения: 554
Извинете за дългия пост, но е важно  Simple Smile

Някои основни неща за магнитите

Накратко, някои болести са свързани с влиянието на електромагнитното поле. Видеоекрани, електропроводи с високо напрежение, трансформатори, електрически одеяла, флуоресцентни светлини и микровълнови фурни могат да бъдат вероятни болестотворни причинители. Разглеждането на този проблем се превърна във важно предизвикателство в собствената ми практика. И понеже това остава една огромна неразработена област, имам няколко предложения за вас, ако считате, че електромагнитните полета — независимо дали са изкуствени, предизвикани от земни рудни залежи или от „енергийни вихри" — влияят отрицателно на вашето здраве [...]

Терапевтичното прилагане на магнитите не е толкова просто, както изглежда на пръв поглед: превързването им с лента или поставянето на магнитна възглавничка върху болното място. От значение са силата на магнита, полюсът, който се допира до кожата, както и мястото, върху което се поставя. Ако тези фактори не се преценят правилно, употребата на магнита може да се окаже по-скоро вредна, отколкото полезна. Например при едно изследване, хората, чиито глави сочели в северната посока на намагнетизирано поле, ставали неспокойни, объркани, получавали временни умствени разстройства, а електрическата активност на мозъка им била забавена. Когато обаче главите им сочели на изток, хората се чувствали спокойни.

Тъй като много фирми започнаха да се възползват от чудото на магнитотерапията, търговските интереси изглежда надделяват над професионализма. За съжаление в повечето средства за магнитна терапия, които можете да си купите на пазара, като лакътници, ленти за китките, ленти за глезените, колани, обхващащи гърба, или постилки за спане, или магнитите са зашити както дойде, без да са съобразени с това, че полярността им е от значение, или пък южната страна на магнита е обърната към кожата. Ако южната страна на магнита може да подобри кръвообращението при атлетите например, то също така може да увеличи болката, да разпространи инфекция или да стимулира нарастването на тумори. Важно е да се познават свойствата на магнитите и как те могат да се използват.

Друг коварен трик при работата с магнити е, че формулата, която ви е помогнала един път, може да не действа по същия начин след това, ако магнитите са променили магнитното ви поле. Ако знаете за този проблем, можете да предприемете съответни мерки. Ако например магнитът, който ви е помагал да се чувствате добре, започва да предизвиква обратен ефект у вас, бихте могли да го обърнете. Това ще коригира баланса, обикновено в рамките на минута. После махнете магнита от тялото си. Ако по погрешка поставите на болезненото място южната посока на магнита вместо северната, и болката и дискомфортът веднага ще се увеличат, така че го обърнете обратно.
Как да изпробвате поляризацията на магнита. Магнитите, обозначени предварително с „юг" и „север", може да се окажат измамни, тъй като съществуват две противоположни системи за обозначаването им. Използваните за навигация и за индустриални цели магнити имат за северна страна тази, която сочи на север, ако магнитът се употребява като компас. Но тъй като противоположностите се привличат, всъщност южната страна на магнита сочи към северния магнитен полюс на Земята. Така че в навигацията южната страна на магнита се смята за северна, защото сочи на север. Физиците пък наричат обърнатата на север страна южна, което технически е по-правилно. Сред магнитотерапевтите това е прието за стандарт и това е системата, която аз използвам.

Най-лесният начин за определяне на северната и южната страна на един магнит е като се използва компас. Върхът на стрелката, сочещ северния полюс на земята, ще сочи и към северния полюс на вашия магнит. За удобство при бъдещата ви работа можете да маркирате северната страна на магнита си с боя или лак за нокти.

Съществуват някои противопоказания при работата с магнити. Не поставяйте магнита върху пейсмейкър или върху корема си по време на бременност. Тъй като южната страна стимулира растежа и циркулацията, не я поставяйте над инфектирани места, отоци или тумор, нито пък върху човек, страдащ от диабет.

Другото важно условие е дали да поставите северния или южния полюс върху кожата си. Всяка клетка от тялото ви представлява миниатюрна батерия; положителният й полюс е като южната страна на магнит, а отрицателният й полюс прилича на северната му страна. Когато сутрин се събуждате от сън добре отпочинали, между двата полюса съществува баланс. С активизирането ви вие генерирате повече положителна енергия и клетките в тялото ви започват да приличат на южната страна на магнита.

Тъй като северният полюс на магнита е отрицателно зареден, привързването на северната страна върху кожата забавя изграждането на положителна енергия в клетките. Това действа успокояващо. Северната страна обикновено е и по-силно лечебна. Предназначението й е да ни поддържа балансирани. Тя осигурява стабилна, възстановяваща енергия и е свързана с облекчаването на болката, отоците и инфекциите, понижава кръвното налягане, спира растежа на туморите. Използва се и за лекуване на навяхвания, счупвания, артрит и зъбобол.

Южната страна на магнита подпомага растежа. За добро или зло тя активизира, стимулира и усилва — и циркулацията на кръвта, и рака. Затова е по-опасно да се работи с южната страна на магнита. Вие не знаете какво точно бихте могли да активизирате. Южната страна стимулира и увеличава енергиите, разпръсква флуидите и засилва кръвния поток. Тъй като влияе върху производството на инсулин, южната страна не бива да се поставя върху болни от диабет. Обикновено ограничавам използването на южната страна до лекуване на изгаряния, счупвания, навяхвания и кръвни съсиреци или за създаване на затворена верига заедно със северната страна (например при счупвания). Освен това е желателно да подържите за около трийсет секунди южната страна на магнита насочена към областта, върху която сте въздействали със северната, за да възстановите баланса. Ако вашият опит се различава от казаното дотук — възможно е южната страна да ви влияе добре за по-продължителен период от време — доверете се на усещанията си. Възможно е при различните хора полярността да е обърната или да се обръща от време на време; затова останете в покой и се вслушайте в себе си.

Третото условие е мястото, където да поставите магнита. Сложете северната страна директно върху кожата на болезнената зона, ако нямате открита рана или друго противопоказание. Ако имате рана, незабавно го поставете под болезнената зона (тоест в посока от главата към пръстите на краката). Не слагайте южната страна на магнита директно върху болезнената зона. Можете обаче да поставите южната страна над болното място (в посока към главата). Това подобрява потока на кръвта, храносмилането и цялостното енергийно състояние на тялото. За да образувате затворена верига, която лекува счупване, навяхване или кръвен съсирек, северният полюс на единия магнит се поставя върху нараненото място, южният на другия магнит — над него, а северният полюс на третия магнит - под него. Изключение на правилото да не поставяте южната страна директно върху болезненото място е в случай на изгаряне. Първо поставете северната страна под изгореното място за облекчаване на болката и противовъзпалително. Щом се образува коричка, като поставите южната страна върху изгарянето, кожата ще заздравее по-бързо, но ако болката се усили, обърнете магнита за няколко секунди. После го отстранете или опитайте отново.

Можете също така да използвате вътрешното взаимодействие между двата полюса на магнита. Представете си например, че искате да държите южната страна върху стомаха си, защото имате стомашно разстройство. Но в същото време усещате и болки на мястото. Първо подръжте северната страна, докато болката изчезне, и после обърнете магнита, за да повлияете на разстройството. При главоболие поставете северния полюс на върха на главата, за да успокоите натрупалата се енергия, а щом почувствате облекчение, използвайте южния полюс за около трийсет секунди, за да разпръснете енергията. За да привържете магнита върху тялото си, употребявайте бинтове. Невъзможно е да се дадат точни инструкции колко време да държите магнита върху болното място, затова се вслушайте в интуицията си. Може да махнете магнита веднага щом болката отслабне, приблизително след около минута. Може да го оставите през цялата нощ. Може да го поставяте за минути няколко пъти на ден, за да променяте полето на хронично болезнено състояние. Щом болката спре, махнете магнита. Ако болката се върне отново, поставете го пак. Ръководете се от основното правило, никога да не оставяте северната страна привързана за повече от дванайсет часа, а южната — за повече от половин час.

Автор: Дона Идън

# 6
 • Мнения: 339
Видях фуния за магн вода и се чудя да си купя ли, 15 лв струва най-евтината.

# 7
 • Мнения: 554
Innesse, каква е тази фуния? Не съм я виждала. Но за всеки случай внимавай поради гореизброените причини  Simple Smile

# 8
 • Мнения: 339
Фунията се продава в магазин ,,самоздрав".

# 9
 • Мнения: 411
След прочетеното по-горе реших да си пия обикновена вода. Rolling Eyes

# 10
 • Мнения: 554
Innesse, сетих се, че съм гледала всички продукти на тази руска фирма. Сега пак ги погледнах. Всеки преценява за себе си, но аз вече внимавам, защото по принцип съм експериментаторка и всяко ново знание първо пробвам на мен. И веднъж си купих магнитна гривна. На всичкото отгоре - красива. Сложих я на ръката си и забравих за нея. Към обед нещо взе да ми става некомфортно, нито ми е лошо, нито ми е добре. И изведнъж сякаш чух глас: "Гривната". Махнах я и се стабилизирах. Така че с магнитните полета да се действа внимателно. Особено купени от сергии.

svetli333, става. На бутилката с обикновена вода залепи етикет "С любов и благодарност". Върши същата работа както и при други сходни методи, а и е безопасно  Peace

# 11
 • Мнения: 339
eldivine, и аз не бих си купила.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт