Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 15 ноем. 2008, 13:40 ч.
  • Преглеждания  6 660  Мнения  9  Онлайн  1
Отговори
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 317
Някой знае ли как беше този сос за риба с кисело мляко, средичка от хляб и орехи. Много вкусен става, но не знам как да си го направя?

Реклама
# 1
  • къде ли не
  • Мнения: 774
Баба ми правеше този:

Бял сос за пържена риба:

няколко лъжици мазнина от пърженето
шепа смлени орехи
много магданоз
2-3 скилидки чесън
малко вода
сол, черен пипер

Всичко се разбърква.

Да ви е сладко! Hug

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 14:39 от yagodka

# 2
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
100 гр орехи
1 с. л. олио
3 склидки чесън, малко наситнен копър
1 голяма филия хлаб накисната във вода
1с. л. оцет, сол на вкус.

Последователно се слагат орехите,олиото, чесънът, солта и се пасират. Добавят се изстискания хляб, копъра и продължава да с пасира. Добавя се сол на вкус, копъра, разрежда се със вода, докато се получи смес малко по гъста от боза.

# 3
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 317
Благодаря ви момичета   Hug  bouquet

Май е точно сосът на Блонди, но вместо вода ще сложа кисело мляко.

yagodka , този сос дали ще върви и към студено печено месо? Защото ми звучи много апепитно.

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 20:13 от Гери

# 4
  • къде ли не
  • Мнения: 774
yagodka , този сос дали ще върви и към студено печено месо? Защото ми звучи много апепитно.

Не знам.  Thinking Винаги сме го комбинирали с пържена риба! Peace Ако пробваш с месо, кажи, моля те, как е! Hug

# 5
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 317
Сосът стана страхотен. По рецептата на Блонди го направих /въпреки, че те рецептите на Блонди и ягодка са идентични, разликата е в мазнината само/.

Още веднъж благодаря ви, момичета  Heart Eyes

# 6
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Сосът стана страхотен. По рецептата на Блонди го направих /въпреки, че те рецептите на Блонди и ягодка са идентични, разликата е в мазнината само/.

В на Ягодка няма хляб. Ти с мляко или с вода последно го направи?  Simple Smile Нали казват, че риба с други белтъчини не е хубаво да се смесва.

# 7
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 317
Сосът стана страхотен. По рецептата на Блонди го направих /въпреки, че те рецептите на Блонди и ягодка са идентични, разликата е в мазнината само/.

В на Ягодка няма хляб. Ти с мляко или с вода последно го направи?  Simple Smile Нали казват, че риба с други белтъчини не е хубаво да се смесва.

С кисело мляко и малко вода го направих. И аз съм чувала това за смесването, но го знам за прясно мляко - така че действах смело  Grinning

# 8
  • sofia
  • Мнения: 773
Не е този сос, който търсиш, но ето го и моя любим сос за  панирана риба и пиле на грил. Laughing

-настърган лимон, заедно с кората
-настъргани на ситно или счукани няколко скилидки чесън
-една лъжица мед
-и ако е станало прекалено гъсто се добавя още лимонов сок
-по желание може и лъжичка горчица

# 9
  • Варна
  • Мнения: 549
  chef

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт