Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 ноем. 2008, 14:27 ч.

Кой крив, кой прав?

 • 2 969
 • 60
 •   1
Отговори
   Напоследък в повече ми идва поведението на неграмотните пещеходци и колоездачи.Но тия дни няколко такива  ме изкараха от релси, съпруга ми също.
  Прибираме се от града в  селския ни квартал и правим завой  наляво по баира към детската градина.Насреща ни идва кола , на дълги, заслепява ни.Отстрани на шосето има камари със  нападали листа, сметени от тротоарите.А две госпожи най-нагло си вървят една до друга по шосето/!/ .МЪЖА ми заслепен не ги видя и  замалко да им връхлети с колата.ЗАПОЧНА ДА ИМ ДАВА ЗНАЦИ С ФАРОВЕТЕ, те не мърдат, вървят си по шосето.Отиде към тях да ги накара да се позамислят- пак НЕ.Тогава изскочи от колата и им се развика, къде ходят, да се качат на тротоара, който е близо 3-ри м.Те се раззяпаха и накрая  той излезе виновен и го заплашиха с жалба Shocked
  НА СЛЕДВАЩАТА вечер  се повтаря с други пешеходци същия цирк.Не разбират ли , че могат да причинят ПТП ???И ТОВА Е ПОСТОЯННО!!! Говориш, спориш, викаш- ефекта е нулев ooooh!  Ами и аз се изприщвам , като седна зад волана, особено вечер.Едни колоездачи без светлоотразители, едни пешеходци облечени в черно, ходещи по шосето.Каква е тая лудост? Понякога ги виждам в последната  секунда.НЕ МИ СЕ ЛЕЖИ  В ЗАТВОРА, ЗАРАДИ  ТАКИВА РАБОТИ Sad
  Какво мислите?

# 1
 • Мнения: 1 629
братовчедът им вика Маклауди, сещаш ли се Шотландски боец, умират само от обезглавяване.

# 2
 • Мнения: 1 311
Наистина е зле положението. newsm12 Когато чакам на спирката автобус, прибирайки се от работа, виждам невероятни неща - класиката е пресичане на червен светофар, другото е пресичане на всевъзможни места, но не и на пешеходната пътека, майки с детски колички си вървят небрежно по шосето, майката на тротоара, а количката на шосето и чака да светне светофар, за да мине #Crazy Май трябва да се налагат сериозни глоби и наказания за такива пешеходци.  Naughty

# 3
 • Мнения: 9 817
Какво мислим ли?
Зависи от гледната точка на пешеходец или шофьор искаш да се изкажа?
Ако се изкажа от името на тези с кракомобила ще ти кажа , че 80% от шофьорите никога не се съобразяват с пешеходците, не спират на пешеходна пътека, дори и на зелен светофар.
Ако говоря от името на шофьора в мен ще ти кажа, че ми е омръзнало да пазя разни изкуфели пенсионери, за които червения светофар не означава нищо, както и постоянно да се съобразявам с тичащи през пешеходните пътеки майки, влачещи за ръка невръстни дечица.

Та така въпрос на гледна точка.

# 4
 • Мнения: 679
Силният винаги е прав.
Къде са алеите за велосипедисти? По тротоарите паркирали ли са така, че да не може да се минава?

И за да не става спора като сф/провинция, ще кажа само: Тези в автомобилите са длъжни да пазят останалите, които не са. Щото нали, сблъсъкът е неравен. И после прав няма да има.

# 5
 • Мнения: 54
  Плавилникът трябва да се спазва и от едните и от другите. Хората много нагли са станали. Вървят по шосето и виждайки, че ги наближава кола въобще не се забързват. Влачат се едва-едва, а са млади, просто ги мълзи да се забързат.
  За тъмните дрехи е също вярно. Има едно кръстовище, на което често пресичам и много коли минават. Има пешеходна пътека, но само една лампа мъждука, а е и досто далечко, та като се стъмни нищо не се вижда. Като пресичаш трябва на тичаш, ако ти е мил живота, но има деца, възрастни хора, понякога носиш нещо тежко, не може така.

# 6
 • Cофия
 • Мнения: 1 177
Ненормална работа!
Снощи един с колело на Симеоновско в тъмницата -  не стига, че беше с тъмни дрехи, вез светлоотразител, ами и караше точно в средата на платното.....жив късмет си беше, че не го бутнах ooooh!
Друг -  мъж на средна възраст, изглеждаш сравнително интелигентен, с костюм, на светофара слезна от една кола и тръгна между автомобилите да пресича, добре ама на тези в най-дясната лента им светна зелено и те тръгнаха -  ами  изтръпнах -  буквално за части от секундата един джип не го бутна......къде им е акъла на тези хора Tired

# 7
 • Мнения: 5 373
Следващият път, когато ходим със Станислав до Джъмбо, специално ще ви заснема едни клипове, но преди това ще да ги предам и на респективните органи. За какво иде реч-там, на оживеното кръстовище на бул. България до Билла, пешеходци като едни истински....Маклаудовци, по Мю, прескачат загражденията, за да не изтърват ценното трамвайче номер 7, щото, видиш ли, ще е последното за деня и край. ooooh! ooooh!
И жени, и мъже, и родители (баби) с деца..........Идвало ми е да ИЗРЕВА Е ТАКА!!!!
Кога ли някой шофьор ще бъде вкаран в грях........... ooooh!

# 8
 • Мнения: 2 405
На мен открай време ми идват в повече  малоумните шофери пък. Как пък мен никога не ме изненадА някой заспал пешеходец?  Ама  това сищурно щото напълно съм осъзнала факта, че не живея в гората и като шофер съм много по-опасна от  двайсетина нагли пешеходеца.
Само обърни внимание на поста си. Въобще не  намираш за ненормално това, че другия шофьор идиот  ви е заслепил, ревеш срещу пешеходците..  ooooh!

пп. Сега прочетох какво са изписали и другите преди мен. Става ми ясно що за шофьорки сте.

# 9
 • Мнения: 2 440
Напоследък наблюдавам едно още по страшно нещо. И оставам така.  Shocked До нас е ветеринарният техникум, деца големи от 9 клас нагоре , играят на една игра  #Crazy няколко стоят на тротоара в близост до пешеходната пътека, но не пресичат, в момента в който наближи кола един от тях се хвърля, за да провери реакциите на шофьора и настава голям смях сред останалите.  ooooh! 

# 10
 • Мнения: 2 405
Тая игра, Паси и на мен ми е идвало да я изиграя. Щото малоумниците изобщо не не зачитат знака "пешеходна пътека".  Щом има пешеходна пътека и  човек на платното вкл. до самия бордюрсе спира.  Постоянно ми се налага да кибича с хлапето по средата на пътеката, щото тоя, който ме е пуснал да мина бърза, пък другия, който трябва да ме пусне не спира. 

# 11
 • Мнения: 2 440
Тая игра, Паси и на мен ми е идвало да я изиграя. Щото малоумниците изобщо не не зачитат знака "пешеходна пътека". 

Обаче риска си е за сметка на играещите. Повярвай ми много добре знам как не се зачита пешеходна пътека, защото живея в краен квартал, който обикновено се класифицира от шофьорите като път извън населеното място и никой не кара с 50. А сега преди 2 дни на въпросното място за игра, направиха и от т.нар.  легнали полицаи , за да може шофьорите да намалят. Но на мен ми стана страшно като си помислих, че едни ден моето дете, може да играе на подобна игра. Какво ме топли мен, че ще вкарат някой в затвора, ако детето ми от детска глупост и наивност е пострадало зле.  Confused

# 12
 • Мнения: 648
    Пешеходците по закон имат право със знаци, подадени с ръка да сигнализират намерението си да пресичат, а водачите на ППС да се съобразят задължително с това. Обаче това е само в закона.

За мен пешеходецът е по- неравностоен участник в движението и шофьорите са длъжни да се съобразяват с това.Особено сега, когато всички тротоари са наблъскани с паркирали автомобили.


# 13
 • Мнения: 654
Винаги съм била съгласна с Минзухар , но тук не съм съгласна.
На пътя просто е безумие.
Да вземеш книжка се изискват куп неща.
Да караш колата на пътя също.
Ами децата с велосипедите,ами каруците,ами майките с количките.
Всички те са участници в движението и трябва да се подчиняват на правилника за движение по пътищата или както се казва.
Как да стане това след като от децата не се носи отговорност, а те я с каруците не могат дори да четат.
Ако трябва някой да съди държавата за дискриминация то това са шофьорите.
Всички искат от тях-аптечка,жилетка пожарогасител,светлини /това са необходими и задължителни неща , за наша безопасност/,а от другите на пътя,какво?

При катастрофи загубих много хора-близки и приятели , и трябва да ви кажа няма виновни и невинни,има живи и мъртви.А само как боли от загубата.

# 14
 • Мнения: 54
Но и тези претъпкани тротоари с коли са безумие, по уличното платно също спрели автомобили.  #CrazyКъде да вървят въпросните пешеходци? newsm78

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт