Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 15 ноем. 2008, 17:22 ч.
  • Преглеждания  846  Мнения  7  Онлайн  1
Отговори
  • Варна
  • Мнения: 231
мами специалистки,

кажете ми ако поомеся малко повече 1 кг готово тесто , а отгоре го намажа с жълтък и го опека, ще стане ли обикновена пита за прощъпулник?
 Искам да е кръгла и лъскава, не държа да е на формички
Ама да не стане някоя спескана работа...
кажете ако трябва да се разкраси с нещо друго

мерси Hug

Реклама
# 1
  • Мнения: 10 005
Зависи от готовото тесто, понякога съм попадала на хубаво, понякога............Иначе не прече да оформиш като питка, да изчакаш да втаса, да вамажеш със жълтък и да я опечеш. А за украса можеш да отделиш малко от тестото, да го понамесиш с още брашно, да го направиш на фитилче и да измислиш някаква украса. Ето нашата питка за прощъпулник, пускала съм я вече във форума - ТУК.

Виж и  ТАЯ ТЕМА.
ТУК СЪЩО.
Дано само тестото не те подведе. А защо не замесиш тесто за Болярската питка на Биляна, сигурно е, че ще стане питката и ще е много вкусна..

# 2
  • Балчик-Сливен
  • Мнения: 1 041
Можеш да разделиш тестото на 20 равни топчета,подреждаш в тавичка,оставяш да втаса и печеш,5 минути преди изваждането намажи с жълтък и олио и доопечи.Изваждаш я и я намазваш с мед,завиваш и след половин час е готова за хапване.
Ако искаш може да я направиш изчистена,но отдели преди втасването в тавата малко тесто,направи го на фитилче и изпиши името на детето или нарисувай детелинка с тестото,намажи с жълтък и олио и изпечи.
А
ко искаш ,може да я оформиш и като слънце,но най-важно е да оставиш тестото да втаса много добре-първо преди да го подредиш в тавата и после още веднъж,когато го оформиш.Намажи пак с мед и ...бегом да зарадваш близки и съседи.
Успех PeaceДа е жив и здрав дечко и да ви радва!!1

# 3
  • Варна
  • Мнения: 231
мерси Hug
аз ще я поразкрася, мисълта ми беше самото тесто , което е купено, дали е подходящо като вкус и дали от него ще е добра като форма и бухналост.

# 4
  • Абсурдистан
  • Мнения: 3 317
Наистина зависи от тестото, но има голяма вероятност да стане. Аз съм правила такава питка, то по-скоро хлебче излезе, когато бързах Стана добре. Но да те предупредя не е като хубава домашна пита на вкухс, на бухналост ще го докараш.

# 5
  • София
  • Мнения: 2 954
мерси Hug
аз ще я поразкрася, мисълта ми беше самото тесто , което е купено, дали е подходящо като вкус и дали от него ще е добра като форма и бухналост.
ОК е, ако не държиш много на вкуса. Нещо като хляб, няма да се изненадаш  Simple Smile
И аз не бих изкарала един ден в месене, така че приятно изкарване от мен  Grinning

# 6
  • София
  • Мнения: 7 024
Купи тесто и пробвай няколко дни предварително. Ако не стане добре си поръчай готова питка.
Там, където пекат закуски и банички приемат поръчки.

# 7
  • Варна
  • Мнения: 231
ние вече направихме прощъпулника, питката стана лъскава, хубаво се търкулна, ама на вкус беше малко по-лоша от хубав хляб Laughing

важното е здраве да има..

работата  беше там , че не ми се месеше, приготвих много други неща за хапване и за  месенето нямах време

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт