Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 17 ноем. 2008, 18:20 ч.
  • Преглеждания  1 102  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 224
Здравейте мами Hug
Искам да ви попитам-имам много домашни ябълки,круши ...и други плодове, а захранването ни ще е след няколко месеца когато вече ще са изгнили..
Мога ли да си направя домашни пюрета и да ги консервирам/стерилизирам в бурканчета...
Някой правил ли е?
Моля за съвет.Благодаря ви!

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 9 954
не съм,моето дете така и не одобри замразената храна Sick

# 2
  • София
  • Мнения: 11 613
Да, майка ми беше направила домашни плодови пюрета. Иво само такива е ял.
Стерилизирала е бурканчетата е с варене 10 минути и издържаха дълго и продължително, съхранявани в шкаф.

# 3
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
  • Мнения: 2 977
АЗ правих такива от праскови. Но предполагам ще стават и от други плодове.
От праскови правих така- нарязвам на ситно в бурканчето прасковите, вода 1 пръст, затварям, варят се 10 минути- без захар, без нищо.
Но ябълките и крушите могат да се съхраняват за през зимата- може да пробваш и да съхраниш пресни и в последствие да ги сваряваш на каша.

# 4
  • Мнения: 224
Някои сортове могат да издържат по дълго и тях ще ги оставя,но тези точно сега са много узрели и почват да гният.Дали да ги сваря първо,после да ги пасирам и тогава да ги затворя в бурканчета  да ги стерилизирам? Thinking

# 5
  • София
  • Мнения: 1 644
Според мен по-добрият вариант е да ги замразиш. Ще са по свежи като ги извадиш.

# 6
  • София
  • Мнения: 11 613
Дали да ги сваря първо,после да ги пасирам и тогава да ги затворя в бурканчета  да ги стерилизирам? Thinking

Моите пюрета бяха точно такива.  Peace

# 7
  • Плевен
  • Мнения: 498
Да, майка ми беше направила домашни плодови пюрета. Иво само такива е ял.
Стерилизирала е бурканчетата е с варене 10 минути и издържаха дълго и продължително, съхранявани в шкаф.
Peace

# 8
  • Мнения: 224
Момичета благодаря !
Утре ще запретна ръкави и ще ги направя  chef.Предполагам че ако сложа  и морков и тиква няма да е зле...
  bouquet

# 9
  • London
  • Мнения: 564
Прекрасна идея  Peace

# 10
  • Пловдив
  • Мнения: 45
Здравейте, и на нас ни предстои захранване след някоя друга седмица. Засега имам мераци аз да му права пюретата, но се чуда как. Дали да се пасира и стерлизира или замрази? При кои от вариантите ще се запазат на МАХ витамините и кои е по удачния вариант. Много се чуда. Моля за съвет  Peace

# 11
  • Мнения: 224
Здравейте, и на нас ни предстои захранване след някоя друга седмица. Засега имам мераци аз да му права пюретата, но се чудя как. Дали да се пасира и стерлизира или замрази? При кои от вариантите ще се запазат на МАХ витамините и кои е по удачния вариант. Много се чуда. Моля за съвет  Peace

Не знам как биха се запазили витамините най добре.Аз сварих плодовете,пасирах ги,после ги затворих стерилизирах за около 15 минути.Направих следните комбинации:
-круша
-ябълка
-морков
-ябълка, морков, тиква -стана страшно вкусно
-ябълка и круша
Почти всички комбинации направих, и съм много доволна.Сега остава да се надявам че няма да ми се развали докато се захраним newsm78

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 17:04 от rumqnka

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 45
и аз почвам да права пюрета от тиква, защото сега това ми е под ръка и съвсем скоро ще имам и други продукти. Дано да ги хареса бебока  иначе ние ще си ги хапваме Laughing

# 13
  • София
  • Мнения: 572
И моя бебок яде такива пюрета. Ябълка, круша, тиква(сварена) - сурово пасирани и стерилизирани. Отделно компот от праскови, сливи и кайсии без захар, от който пасирам само плода и става чудно пюре.

# 14
  • Мнения: 224
Отделно компот от праскови, сливи и кайсии без захар, от който пасирам само плода и става чудно пюре.
Ето това е прекрасна идея! Peace
Ех защо не се бях сетила лятото... Thinking

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт