Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

Sofia

Мнения: 529
Здравейте, навярно звуча наивно  Smile искам да сготвя боб днес, но не класически (в тенджерата с лук, морков, джоджен, доматки и червен пипер), а по някакъв по-различен начин  Embarassed например на фурна, или просто с по-различни подправки, но не знам как.
Някой може ли да се включи с предложение  Peace 
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Аз правя боб с царевица и пилешки хапки.

Сваряваш си боба, добавяш 1 шепа царевица замразена или от консерва, слагаш накълцан печен червен пипер, доматено пюре, чубрица, босилек, джоден, сол и черен пипер.
В тиган запържваш праз или лук /с праз го предпочитам аз/, слагаш пилешки хапки, подправени с босилек, черен пипер и сол. Като станат готови смесваш после с боба да покъкри малко, добавяш и червен пипер и готово.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 313
чили кон карне
салата от боб с риба тон
боб със зеле
паниран боб - зрънце по зрънце
пържен боб - изцеден и запържен с подправки и сервиран с наденица

толкова възможности има...
и търсачка има  Laughing
Цитирай

във варела

Мнения: 69
В Гърция готвят големия боб с копър.
Яла съм го и с целина (обилно количество), лично на мен обаче този вариант ми е вкусен ако престои поне една нощ.
Цитирай

Torrevieja,España

Мнения: 1 505
Ето тук в моята тема за манджи има 2 рецепти за боб,едната е салата а другата боб с 4ушки на фурна.Надявам се да ти харесат.Разгледай.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=289780.0
Цитирай


Мнения: 1 720
За вечеря ще правя чили кон карне.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Боб на фурна
Паниран боб
Цитирай

Младост-2

Мнения: 669
Ще ти предложа по-хард рецепта- шкембе с боб.
Сваряваш първо боба /добре е да е от едрия/, след това и шкембето /аз го варя в 2 води/. Нарязваш свареното шкембе на ивици, моркови, зелени домати /от туршия/ или кисели краставички- всичко това на ивици. Добавяш много чесън, лук на полумесеци, кетчуп, малко олио, чубрица, джоджен, риган, червен пипер, малко черен. Може да се добавят печени чушки. Всичко това смесваш в гювеч и печеш около 2 часа на слаба фурна-около 200*.
Цитирай

Sofia

Мнения: 529
Много благодаря, наистина ми беше много интересно. Реших да го изпека, но рецептата с шкембето направо разби и непременно ще я пробвам.

Блонди, много добра тема  Peace
Цитирай


Мнения: 1 282
 Опитай боба на ГАБИ - на фурна, страхотен е.
ЗРЯЛ ФАСУЛ ПЛАКИЯ Peace
Цитирай

Гоце Делчев

Мнения: 1 227
Ние много често правим салата от боб и лютеница.  Love
Цитирай


Мнения: 4 279
Ние много често правим салата от боб и лютеница.  Love
ммм да и ние така Wink
Цитирай

София

Мнения: 151
Днес сготвих боб с кисело зеле на фурна. Малко е тежичко ястие, но ние много го обичаме.
Поотделно ги варя на котлона със всички подправки на вкус и след това ги събирам в тавичка и ги запичам във фурната.
Цитирай
Пробвай боб с воденички.
Цитирай

София

Мнения: 10 658
Изпитана от мен рецепта, ужасно вкусна, за печен боб!

Пиянчин боб по неврокопски

Боб, сварен
няколко глави лук
1 с.л червен пипер
1 с.л брашно
1/2 ч.ч олио
черен пипер
джоджен
може да добавиш и подправки за боб, каквито харесвате

Боба /сварен/ се изсипва в тавичка за печене. Разбърква се с подправките /джоджен и черен пипер/. Отгоре се нареждат нарязани филии лук /не кръгчета, а филии/.

Запръжка:
В сгорещеното олио запържваме брашното, махаме от котлона и добавяме червеният пипер.

Сместа се излива върху боба и лука, навсякъде.
Запича се на 220 до златисто.

Източник: Бон Апети
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора