Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 4 677
Това е любимият сладкиш на моето семейство . Има вкус на ореховки ... и на шоколад  Grinning
Правя го често и изчезва за секунди .
Трябват ви :
3 яйца
2/3 ( В СМИСЪЛ ДВЕ ТРЕТИ ОТ ЕДНА ЧАЕНА ЧАША ) ч.ч. захар
2/3 ч.ч. брашно
1ч.л. бакпулвер
150 гр. масло
100 гр.натрошен на ситно / с блендера / шоколад / аз обикновено слагам повече шоколад - към 150 - 170 гр.
100 гр. натрошени орехи
Всичко се обърква , като не е необходима последователност , освен за бакпулвера и брашното  Wink
Пека го върху хартия за печене , но може и в намазана тава .
Шоколадът не е добра идея да се разтопява с маслото в този случай . Пробвала съм , пак става но някак си се губи вкуса на ореховка , който има сладкиша .
Слага се в загрята фурна на 170 градуса .
РЕЖЕ СЕ ДОКАТО Е ОЩЕ ТОПЪЛ !!!

Не мога да намаля снимките , извинявам се ...



Последна редакция: вт, 18 ное 2008, 18:03 от Pipinka

# 1
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Мисля днес да пробвам този сладкиш, но в момента нямам орехи. Какво ли ще стане ако му сложа фъстъчено масло newsm78. Имам един буркан, който така си стои.

# 2
  • София
  • Мнения: 4 677
Знам ли ... Rolling Eyes
Няма да е такъв хрупкав и няма да има вкусът на ореховки ...

# 3
  • Мнения: 71
Тъкмо днес мислех да правя някакъв сладкиш  Joy и много се израдвах на рецептата  Hug
Ама искам да попитам може ли да се направи сиропиран този сладкиш ?  newsm78

# 4
  • София
  • Мнения: 1 340







Пепинка,
страхотен сладкиш!
Най-обичам такива,забъркваш и печеш!!!!СУПЕР!!!!
( защо си снимала моята дъска....) - майтап бе Уили!

# 5
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 527
Адаш, обезателно ще се пробва, ама ще изчакам гости, че няма да можем да го изядем сами. Звучи супер, надявам се да ми се получи описания от теб вкус  Hug
Какво ще рече на блендера?  Embarassed Аз имам едно чудо, дето прави сокове и меси, и стръже, и троши и не знам си какво си, ама за шоколада не знам къде да го сложа? В това за ядките може би? newsm78
И черен или млечен шоколад?  Blush

# 6
  • София
  • Мнения: 4 677

Ама искам да попитам може ли да се направи сиропиран този сладкиш ?  newsm78
Не , не трябва да се сиропира . Ще го развалиш .
Достатъчно сочен е , обърни внимание колко малко е брашното  Wink

Адаш, обезателно ще се пробва, ама ще изчакам гости, че няма да можем да го изядем сами. Звучи супер, надявам се да ми се получи описания от теб вкус  Hug
Какво ще рече на блендера?  Embarassed Аз имам едно чудо, дето прави сокове и меси, и стръже, и троши и не знам си какво си, ама за шоколада не знам къде да го сложа? В това за ядките може би? newsm78
И черен или млечен шоколад?  Blush
Да , там където се мелят ядките  Simple Smile Моят блендер е едно нещо с въртящ се нож . Начупва се шоколада и се смелва . Но не трябва да е и много дребно .

Млечен шоколад слагам аз  Hug


Сетих се нещо важно , ще го добавя и горе !
Реже се докато е още топъл !!!

# 7
  • Мнения: 1 999
Ще го пробвам този сладкиш.

А това е идея, но сигурно трябва предварително да се разтвори фъстъченото масло.  newsm78

Мисля днес да пробвам този сладкиш, но в момента нямам орехи. Какво ли ще стане ако му сложа фъстъчено масло newsm78. Имам един буркан, който така си стои.

# 8
  • Мнения: 239
Маслото разтопява ли се или се разбива първо със захарта?

# 9
  • София
  • Мнения: 4 677
Маслото разтопява ли се или се разбива първо със захарта?
Както ти е по - удобно .
Мен ме мързи да разбивам поетапно , затова си го разтопявам в микровълновата  Grinning

# 10
  • Мнения: 239
Днес ще го направя  bouquet

# 11
  • близо до морето
  • Мнения: 1 312
Изглежда страхотен,тези дни ще отделя време да го направя Hug

# 12
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Аз снощи го направих, но вместо орехи сложих фъстъчено масло. Е, няма такава отврат Sick. Който не обича фъстъчено масло да не си прави такъв експеримент. Яд ме е, че съсипах останалите продукти. Иначе стана много мекичък, но миризмата на фъстъци убива всичко в мен.
С орехите ще стане перфектен Heart Eyes.

# 13
  • Русе
  • Мнения: 431
Страхотен сладкиш! Crazy Определено ще го направя тези дни. Heart Eyes

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт