Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Бургас

Мнения: 2 744
Здравейте,
Вече пети ден се чудя какво му е на детето. Започнахме с лека хрема, а сега с сме с "лоша кашлица". Иван е с астма от 2 години насам. Водя го да го чуят всеки ден след работа. Но уви последните 3 дни се падаме на различни лекари и от там иде моят въпрос.
Накратко. Има водниста хрема, която не спира. Но и кашля. Според личният лекар е лоша кашлица. До вчера нямаше спазми. Но днес го водих за редовното преслушване и докторът каза, че чува хрип, но само вдясно. Което за него говори за начална пневмония. Изписа Цефзил 250 по 3мл. на 12 часа. Та въпроса ми: Може ли все да караме такива заболявания като пневмония и бронхит без температура и отпадналост, а само с кашлица и сополи?
« Последна редакция: вт, 18 ное 2008, 18:57 от Sesana »
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 744
За да изясним диагнозата ни пуснаха и изследвания:
   ПКК 20 показателя с Диференциално броене    

*
   Профил    Виж по-долу
   HGB ( Хемоглобин )    126          g/L    М (135-180 ) Ж ( 120-160 )
   RBC ( Еритроцити )    4.58         T/L    М ( 4.4-5.9 ) Ж ( 3.7-5.3 )
   HCT ( Хематокрит )    0.37         L/L    М ( 0.4-0.53 ) Ж ( 0.36-0.48 )
   WBC ( Левкоцити )            12.3         G/L    3.5 -10.5
   MCHC ( ср.конц.на Нgb в еритр )     338          g/l    300-360
   MCH ( ср.Hgb съдърж. в еритр. )     27.5         pg    27.0-33.0
   MCV ( ср. обем на еритроцитите )  81.2         fL    82.0 -96.0
   PLT ( Тромбоцити )                             390          G/L    100-440
   MPV ( ср.обем на тромбоцита )      7.1           fL    7.5-11.0
   RDW% ( Девиация на еритр. р-ие )13.9          %    11.6 - 15.7
   LYMF ( Лимфоцити - бр )              6.9           G/L    0.9 - 5.3 ( 1.3 - 7.4 за деца до 4 г. )
   GRAN ( Гранулоцити - бр. )              3.8           G/L    1.3 - 7.4 ( 0.9 - 5.3 за деца до 4 г. )
   MONO ( Моноцити - бр.)              1.1           G/L    0.30 - 1.10
   EOS ( Еозинофили - бр.)              0.5           G/L    0.00 - 0.40
   BASO ( Базофили - бр. )                      0.1           G/L    0.0 - 0.60
   LYMF% ( Лимфоцити - % )           55.50           %            20.0 - 50.0 ( 50.0 - 70.0 за деца до 4 г. )
   GRAN% ( Гранулоцити - % )           30.70            %    30.0 - 70.0 ( 20.0 - 50.0 за деца до 4 г. )
   MONO% ( Моноцити % )           9.01              %    1.0 - 12.0
   EOS% ( Еозинофили % )           3.69              %    0 - 6.0
   BASO% ( Базофили % )                   1.08              %    0.25 - 2.0
   СУЕ                                                    10
   mm/h    М до 18 ( Ж до 25 ) Деца до 12
   
Левкограма    


   St    *                         0 - 0.06
   Seg    0.34                    0.40 - 0.70
   Eo    0.04                    0 - 0.06
   Ba    *                         0.0 - 0.02
   Mo    0.06                    0.01 - 0.12
   Ly    0.56                    0.2 - 0.48
   Pl    *                         0 -0.01
Изследванията са с кръв от пръстчето. Но когато му взимаха изпадна буквално в истерия. Плака около 5 минути преди изследванията. Плака дори е слабо казано, направо се тресеще и крещеше през сълзи.
Поправям се за Цефзила по 5 мл. е изписано.
« Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 19:10 от Sesana »
Цитирай

Бургас

Мнения: 2 744
Вече ни свършва АБ. Състоянието на Иван е видимо по - добро. Сега незнам дали трябва да купя още един АБ. Цефзил го взима 6 дни. Трябва ли да продъла. В крайна сметка сме с пневмония или астматичен пристъп, но има едно или, а моело и да бъде и. Крайно объркваща диагноза. Затова питам за второто шише АБ.
Цитирай


Мнения: 5 760
Да, по принцип може. Пневмониите изискван лечение от 10 дни антибиотичен курс и могат да се съчетаят със спазъм. Така, че продължете лечението до 10 дни . От изследванията няма нищо обезпокоително, но все пак са на границата по отношение на диф. броене като за инфекция.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.