Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

на върха

Мнения: 6 462
каква питка направих за сватбата на братчетката Mr. Green Ето я тук

А ето и рецептата:

800 гр. брашно
3 яйца
300 мл. прясно мляко
1 пакетче мая
2 ч.л захар
1 ч.л оцет
олио (отива някъде към 1 кафена чашка)
30 гр разтопено масло
сол (към 1ч.л)

Маята се разбърква с 1 с.л брашно и малко хладка вода и се оставя 20 минути да повтаса. Брашното се пресява, по средата се вправи кладенче, в което се сипват 3 белтъка + 2 жълтъка, солта, захарта, оцета, прясното мляко, 3-4 с.л олио и втасалата мая. Мажете си ръцете и плота с олио и почвате да месите яко. Процедурата с мазането с олио се повтаря поне десетина пъти. След като тестото е добре премесено се маже обилно с олио и се оставя да втаса за около 30 минути (ако трябва оставете го повечко). След като удвои обема си, се премесва набързо , намазва се пак хубаво с олио и се разточва на кора с дебелина около 0,5 см. Намазвате я от едната страна с разтопеното масло и навивате кората като за баница.  Полученото руло нарязвате на пънчета с височина 5-7 см (зависи колко ви е дълбока тавата) и нареждате в тавичка. Оставяте да втаса пак 15 минутки, намазвате с останалия жълтък и по желание поръсвате с овесени ядки, сусам или семки. Печете в предварително загрята фурна около 40 минути. Аз я пекох в Раховец, като я бях сложила отдолу на 3, отгоре на 1. Когато я пека в голямата печка, слагам тавата върху скарата най- отдолу и пека на 180 градуса.
 
Цитирай

Варна

Мнения: 360
 smile3501 Заслужаваш похвали както винаги.А по какъв случай е тази питка? Сигурно сте си облизали пръстите? Smile Брависимо
Цитирай

Варна

Мнения: 6 761
smile3501 .А по какъв случай е тази питка?

каква питка направих за сватбата на братчетката Mr. Green Ето я тук


 Very Happy
Цитирай

Пловдив

Мнения: 782
Браво! Голяма майсторка си  bouquet
Цитирай

Варна

Мнения: 4 819
Ей, ще ме накарате да замеся питки вие, маскари такива! Първо питката слънце на Ню, тоест на Ваче, доколкото разбраф, сега тая красота.. Пу, пу! Вкусно ще да е било!
Красива е станала, браво! И да отбележа, че ми хареса и покривката... Blush Много сладко! Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 707
евала и аз съм се засилила да замеся тази на Ваче-Ню и твоята, че два прощъпулника ще си организирам накуп
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Ммм, много апетитно иzглежда. Браво. Very Happy
Цитирай

На Триъгълната земя в кьошето ... бях

Мнения: 980
Лулу, а какво браШно вzе? обикновено или.... Thinking

СтаШна погача  chef
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Възможно най- обикновеното брашно Very Happy Ама го пресях!
Иначе печенето в гадния Раховец се оказа, че ми е най- трудната част от цялата питак newsm78
Цитирай

Sofia

Мнения: 529
Браво Лулу, наистина изглежда като от каталог  chef
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Малко тъп въпрос, но с какъв диаметър е тавата, където печете питката? Embarassed
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Мииии..... ей сега отивам да я премеря Very Happy
Дъно 27, отгоре 31 Wink Проблемът ми е че е малко плитка, и като ми бухнат печивата преливат навън Confused
Цитирай

сред цветята

Мнения: 3 033
Мииии..... ей сега отивам да я премеря Very Happy
Дъно 27, отгоре 31 Wink Проблемът ми е че е малко плитка, и като ми бухнат печивата преливат навън Confused
Благодаря ти. Hug
Последният път, когато правих питка, бях вzела една много малка тава, така че питката ми стана на два етажа. Rolling Eyes
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.