Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 ноем. 2008, 09:29 ч.

Повишено ниво на фибриноген?

  • 9 284
  • 3
  •   1
Отговори
  • у дома
  • Мнения: 40
Здравейте! Имам един въпрос, който ме тревожи много, а чак утре вечер ще получа консултация от лекар, но ми се иска до тогава да разбера нещичко. Детенцето ми е на 4 години и от време на време се оплаква от болки в краката. Преди година ходихме на лекар, обясниха ни, че това е от растежа, нормално било да я болят ставите. Сега обаче решихме отново да посетим доктор и този път ни пратиха на кръвни проби за да сме по точни в предположенията си. Лекарката ни спомена нещо за ревматизъм, но само като предположение, което чрез кръвните изсладвания ще отхвърли. Снощи резултатите ни бяха готови, но едва утре вечер имаме час за личната докторка. Един от показателите й обаче са завишени - на фибриногена. Нормите са от 2 - 4, а на детенце са 4,82. Какво значи това, ако някой се е сблъскал с това да сподели. Прочетох, че този фибриноген е важен за съсирването на кръвта. За сега друго незнам. Продължавам да чета, за да разбера нещо.

# 1
  • Мнения: 1 427
Нормата на фибриногена е до пет-т.е в норма сте.По -важни са имунологичните изследвания и утайката в кръвта.Изследвано ли е АНА-антинуклеарни антитела и С реактивен протеин.Освен това няма да е зле и един гърлен секрет да пуснете,защото често стрептококова инфекция в гърлото,която е там незабелязано и не е лекувана,по-късно атакува ставите.

# 2
  • у дома
  • Мнения: 40
Не разбирам много от лекарските термини, но са изследвали доста показатели, доста кръв й вземаха. Сравнявах нейните резултати с референтните граници, които са посочени на листа с резултатите и това ми направи впечатление. Утре ще питам подробно за всичко. Сега обаче и друго виждам, че показателят СУЕ - незнам какъв е той е 17, а са посочени за жена - 12. Колкото повече гледам повече се притеснявам. Иначе прочетох, че ревматизмът е свързан с чести възпаления и други симптоми, но детето ми почти не боледува. В годината най-много по 2 пъти за кратко е болна. Доста е жизнена и енергична, но тези болки май са все по-чести. Май ще тичам още довочера при лекарката.

# 3
  • Мнения: 1 427
З да се говори за ревматизъм или реактивен артрит ,трябва утайката СУЕ да е над 40.Явно има някакво възпаление някъде,което оказва влияние върху ставите и пак твърдя,че най-вероятно се касае за бактерия в сливиците.Пиша ти това,не защото съм лекар,а защото точно заради такива ставни проблеми ми извадиха сливиците преди 2 години.  АСТ -антистрептолизинов титър изследвахте ли и колко е резултата,затото той най-точно посочва дали има наличие на стрептококова инфекция в кръвта.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт