Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 11 338
Моля ви, дайте ми рецепта за пиле с лимон.
Непрекъснато го споменават в американските филми.
Яла съм телешко с лимон, но пиле не съм, а бих пробвала да направя.
Цитирай

Сливен

Мнения: 2 000
Ами аз съм правила по следната рецепта - разтопявам си 125 гр масло, добавям 1 суп.л.червен пипер, 1 суп.л.сол и 1 изцеден лимон. Разбърквам всичко и си намазвам цялото пиле, което преди това съм сварила за около 20 минути, с тази смес. Пека го за час и половина във фурната.
Цитирай


Мнения: 4 358
Препоръчвам пиле с два лимона на Петя - правила съм го.Разкошно е Peace.Страхотен аромат и много сочно става Love
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg51053.html#msg51053
Погледни и това - Лимонови бутчета на K_ines - не съм ги правила, но нейните неща са превъзходни Peace
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2271.msg51743.html#msg51743
Цитирай

София

Мнения: 11 338
Търсих, търсих и намерих класическа американска рецепта.
Пускам я тук, ама не мога в момента да превеждам, че ме боли главата.

 Lemon Chicken Recipe

Ingredients

    * 3-4 pounds chicken parts (thighs and legs recommended), skin-on, bone-in, trimmed of excess fat
 * 2 Tbsp lemon zest
    * 1/3 cup lemon juice
    * 2 cloves garlic, crushed
    * 2 Tbsp fresh chopped thyme (or 2 teaspoons dried)
    * 1 Tbsp fresh chopped rosemary (or 1 teaspoon dried)
    * 1 teaspoons salt
    * 1 teaspoon black pepper

    * 2-3 Tbsp melted butter
    * Lemon slices for garnish

Method

1 Place lemon juice, lemon peel, garlic, thyme, rosemary, salt, and pepper in a small bowl, whisk to combine. With the tip of a sharp knife, cut into each chicken piece one or two times by about 1/2 an inch. (This will help the marinade penetrate.) Place the chicken pieces and the marinade in a gallon-sized freezer bag. Rotate the bag so that all chicken pieces are coated with the marinade. Seal the bag and place in a bowl in the refrigerator (in case of leakage). Let marinate for 2 hours.

2 Preheat oven to 425°F. Remove chicken from marinade and place in a single layer in a large baking dish, skin side up. Reserve the marinade. Use a pastry brush to brush a little melted butter on to each piece of chicken.

3 Bake for a total of 50 to 55 minutes, until the skins are crispy brown, and the chicken is cooked through, juices running clear (breasts have an internal temperature of 165°F and thighs 175°F). Half-way through the baking, at about the 25 minute mark, baste the chicken pieces generously with reserved marinade.

Depending on the size of the breasts, they may be ready before the thighs, so if you are cooking a mix of chicken parts, keep that in mind, you may have to take them out of the oven before the thighs.

Let rest, covered in foil, for 10 minutes before serving.

4 Pour the juices from the pan into a serving bowl. Use a tablespoon to skim the fat off the top (save the fat for cooking with later, or discard, but do not discard down the drain or it will solidify and clog your drain). Serve the chicken with the juices on the side or a little poured over the top of the chicken.

Serves 4-6. Serve alone or with steamed rice
Цитирай


Мнения: 951
Аз съм правила Печено пиле с розмарин и лимон.
Вероятно не е американско, но пък вкуса му е страхотен
Цитирай


Мнения: 1 705
С домашно пиле дали ще стане  newsm78 ?
Цитирай

София

Мнения: 11 338
С домашно пиле дали ще стане  newsm78 ?

Е защо да не стане? Таман ще се махне миризмата, като го накиснеш в лимоновата марината.
Да се похваля - аз сготвих пилето и всички много го харесаха.
Остана ми маринатата и може да се пробвам със свинско.
Цитирай

Milano/Varna

Мнения: 68
много хубави рецепти.. смятам да пробвам !   chef  Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.