Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 19 ноем. 2008, 13:05 ч.
  • Преглеждания  10 182  Мнения  31  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 13 619
Това ми е питането. По принцип правя мусаката без заливка или със сос бешамел, но искам да пробвам и други варианти. Издайте вашите, благодаря.

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 1 340







Аз я правя с 2 яйца+ 2 с.л. брашно + 1 кофичка к.мляко + сол + черен пипер.
Всичко  разбивам със шейкър.
Вместо к.мляко може и с прясно!

# 2
  • Мнения: 10 005
Виж пухкавата заливка на yosif. Страхотна е и много вкусна!

# 3
  • Мнения: 656
Аз я правя с 2-3 яйца и 1 кофичка кисело мляко.Понякога слагам щипка сода.

# 4
  • Мнения: 13 619
Много сте любезни, знаех си, че ще ми помогнете   bouquet
Смятам да пробвам първо тази на рени, досега не съм правила с кисело мляко. Но събирам и още рецепти.

# 5
  • На небето
  • Мнения: 5 521
И аз правя яйце и кисело мляко, но в зависимост от мусаката може да я залея с пр. мляко и малко преди да стане да настържа кашкавал отгоре. Така най ми допада като че ли. Друг вид заливка е запържва се в малко мазнина брашно и се налива пр. мляко с малко сол бърка се докато се получи кашичка и с нея се залива мусаката.

# 6
  • София
  • Мнения: 5 001
1 яйце,1 кофичка кисело мляко,1 с.л. брашно,щипка сол,3 щипки сода бикарбонат.Всичко се разбърква до гладка смес и се залива мусаката.

# 7
  • Germany
  • Мнения: 3 885
Аз я правя с кисело мляко (количеството е според големината на тавата, около кофичка) + 4-5-6 яйца, малко сол и магданоз...

# 8
  • София
  • Мнения: 3 268
Аз я правя с 2-3 яйца и 1 кофичка кисело мляко.Понякога слагам щипка сода.
И моята заливка е такава-без брашно,без сода,става пухкава и хубава.

# 9
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, брашно до получаване на кашица с гъстотата на боза.

# 10
  • Мнения: 4 496

Един ден търсех в Гугъл "заливка за мусака" и пухкавата заливка излезе като втори резултат. Реших да я опитам и оттогава само нея правя. А щом и мъжът ми я хареса... Heart Eyes

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 17:09 от ♥ мис арк ♥

# 11
  • София
  • Мнения: 4 013
Аз правя и споменатите с кисело мляко, и с прясно също. Но винаги след като съм забъркала заливката, студена или топла, добавям обилно количество нарязан магданоз и тогава заливам и запичам. Става много по-свежо, а и красиво! 
Ако муската е зеленчукова и копър.
А ако случайно нямам пресни зеленийки слагам чубрица, риган, червен, черен пипер.. иначе ми е някак незавършена.

# 12
  • Мнения: 2 870
1 кофича кисело мляко, 1 яйце, 1 л. брашно,щипка сода, щипка сол

# 13
  • София
  • Мнения: 11 667
Аз я правя от около 2 чаши прясно мляко, 2-3 яйца, около 2 с.л. брашно и - внимание, това е тайната на успеха - малко настърган кашкавал. Свеки ме научи, супер става мусаката с кашкавалчето Peace
Ще пробвам и пухкавата, но може би пак ще сложа кашкавал. С яйцата.

# 14
  • Мнения: 1 258
Аз понякога слагам ситно нарязан магданоз във вече готовата заливка, разбърквам и тогава я слагам!

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт