Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Пловдив

Мнения: 782
Здравейте, момичета!Дайте ми идеи за консервиране на люти чушлета ! Благодаря ви предварително!
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
5.5 кг люти чушки
2.2 л вода
1.2 л оцет
300 г захар
100 г сол

ПРИГОТВЯНЕ:
Чушките се измиват.В тенджера се налива 2.2 л вода, в която се разтварят захарта и солта и разтворът се кипва. В добре измитите буркани се поставя по 120 мл оцет, след което се напълват с чушлета. Бурканите се допълват с горещата(80-90 градуса) марината, затварят се и се стерилизират в продължение на 15 минути.

Дано съм била полезна Wink

Цитирай

София

Мнения: 29 961
Аз също съм затвараля чушлета като Тeopr. Суровите чушки можеш да бланшираш в маринатата и след това в бурканите. Могат и да се опекат и след това пак заливка с марината в бурканите.

Ако искаш да намалиш лютевината се слага повече захар.
Цитирай
В бурканчета от бебешки пюрета слагам 1 ч.л. захар и 1 ч.л. сол, 2 скилидки чесън и винен оцет, колкото да стигне до 2 см от дъното.
Чушлетата се забърсват с парцалче, пекат се на котлона и веднага, докато още са горещи, се слагат в бурканите.
Като се напълни едно бурканче, се долива оцет почти догоре и веднага се затваря. Обръща се с дъното нагоре.
Бурканите не се варят.

P.S. Овкусеният оцет след като се изпапат чушлетата, се използва за зимни салати (от варени зеленчуци) и леща/боб яхния Cool
Цитирай

Вече на село

Мнения: 547
От години правя една много елементарна според мен рецепта:
Изварявам домати, на които съм махнала ципи и семки. Крайната гъстота е като доматено пюре, но 20-тина минути преди да я достигна, пускам надупчени с вилица върло люти чушки, защото ние така ги обичаме. Овкусяването е като за кетчуп, т. е. сол, захар и оцет.
Цитирай

София

Мнения: 2 650
Понеже не съм супер домакиня Wink, не се занимавам с консервиране. Аз пека чушлетата на скарата, после ги наслагвам в пликчета във фризера. Вадя и с марината от оцет, сол, олио и копър ги излапкваме.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 782
Благодаря ви много! Даже мъжо се ентусиазира и ги направи той   chef smile3501 smile3501
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.