Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 4 368
Едно време съм яла от въпросните Ладийки, но не знам рецептата. Запасих се с патладжани и кайма, но не мога и не мога да я намеря. Моля ви, ако някой знае нещо по въпроса, да свирка, че вече ги сънувам.
Благодаря ви   
  bouquet
« Последна редакция: пн, 18 юли 2005, 08:28 от Duci »
Цитирай

Варна,морето,сините вълни.

Мнения: 2 785
Разрязваш патладжаните (става също и с тиквички),издълбаваш леко, посоляваш и обръщаш с издълбаното надолу да се поизцедят.Запържваш каймата с лук и подправки, може и шепа гъби да сложиш и един обелен и настърган домат. Пълниш и слагаш във фурната с един пръст водичка, леко като се позапече,ако искаш може да сложиш и тъничко парченце кашкавал отгоре и пак да хване коричка. Става също и с пълнеж от яйца и сирене. Да не забравиш лекичко да отрежеш дъното на ладийките, за да не се кандилкат.
Ами- това е...
« Последна редакция: пн, 18 юли 2005, 10:25 от Tsvety »
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Вчера ядох едни много вкусни в едно заведение. Не са това, което ти търсиш, но си заслужават Very Happy
Няколко тиквички се издълбават и бланшират в подсолена вода. Отделно за кратичко се задушават морковчета, карфиол, броколи, картофчета (на ситно) и грах. Подправят се и им се добавя малко сметана. С тази смес се пълнят ладийките, поръсват се с настърган кашкавал и се пекат до хващане на коричка. Аз мисля да ги пробвам със синьо сирене, вместо кашкавал, но не всеки обича Whistling
Цитирай

New Zealand

Мнения: 5 184
Патладжаните се разполовяват и издълбават. Оставят се да се отцеди горчивата течност. В тиган се запържват лук, морков, пипер нарязан, издълбаната от патладжана месеста част, домати, чесън, подправки, каима и малко ориз. С тази смес се пълнят "лодките" и се "затапват" с тънки филийки домат. Слагат се в тавичка с малко вода да се запекат.
Цитирай


Мнения: 4 368
Нправих ги, отдаван се изядоха. Рецептата на Tsvety си харесах, но не сложих изрязаното от патлаждана към каймата, забравих  Tired
Мнооого бяха вкусни Smile
Цитирай

Варна,морето,сините вълни.

Мнения: 2 785
Мммм, радвам се, че ти е харесала. Тиквичките по същата рецепта стават също толкова вкусни, само че ти ги препоръчвам студени и поляти с кисело мляко, чесън и копър.  Ако ги правиш с този сос,обаче, не слагай кашкавал. Hug
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
Аз правя тия ладийки с пълнеж от мляно от мен самата бяло пилешко месо задушено с част от издълбания патладжан, чесън ,моркови и доматен сок.
За подправки слагам босилек и може малко бяло вино
Оставям ги да се запекат в фурната като накрая ръся отгоре с кашкавал или галета
Да ви е сладко!

П.С Моя мъж не яде по принцип патладжан, но така успях да го съблазня че омете тавичката....
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.