Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 20 ноем. 2008, 12:56 ч.
  • Преглеждания  3 616  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 960
Имам голямо количество студено пушена сьомга - цяла риба 1,5 кг. Дайте идеи какво да я правя. В гугъла намерих рецепта с многолистно тесто, но ми се ще нещо като салата по-скоро.

Реклама
# 1
  • France
  • Мнения: 673
1.5кг пушена съомга и 1 кашон бяло сухо вино се слагат на масата и няколко човека се черпят. Може да се добави прясна салата.

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
1.5кг пушена съомга и 1 кашон бяло сухо вино се слагат на масата и няколко човека се черпят. Може да се добави прясна салата.
Ако може и аз да съм между черпещите се човеци... Crazy Crazy Crazy
Ехаааа......

Освен прясната салата вървят и майонезени такива....

# 3
  • София
  • Мнения: 1 960
1.5кг пушена съомга и 1 кашон бяло сухо вино се слагат на масата и няколко човека се черпят. Може да се добави прясна салата.
Joy ние сме любители на червеното вино.  Wink
TheNMaster, може да опиташ, но трябва да дойдеш до Киев. Grinning
Имам една рецепта с майонеза, картофи, яйца и т.н. реди се на пластове, но е с топло пушена скумрия. Не знам дали мога да я приложа в случая.

# 4
  • France
  • Мнения: 673
Опитай само с яйца, кисели краставички и майонеза-това върху препечени филийки. Иначе, аз бих консумирала рибата с по-малко продукти- съомгата е достатъчно финна и "елегантана" на вкус, за да се смесва с картофи...

# 5
  • София
  • Мнения: 1 341





Ето една невероятна салата:
пласт обезкостена риба;пласт лук,нарязан на филийки; пласт сварени картофи,нарязани на кубчета; пласт сварени моркови,нарязани на кубчета;пласт червено цвекло,настъргано на едро ренде (аз го слагам сурово,но може и сварено);пласт майонеза.Повтаря се в същия ред.
Отгоре в/у майонезата се украсява с клонки магданоз.
Тази салата и винегрета ги правя за Нова година и Коледа.

# 6
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 289
ето ти от мен предложение.
сьомгата е любимата риба на мъжа ми и той одобри рецептата.
руло със сьомга

иначе той си яде сьомгата с пресен бял хляб и  паста от настръган хрян, сметана и сол.

# 7
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Студенопушената сьомга не може директно да се консумира върху филийка. Поне тази, която съм купувала. И аз бях взела почти 2кг такава риба и я разделих на порции, замразих една част. Такава сьомга приготвям на фурна, завита с фолио и после поднасям със сос за риба и задушени зеленчуци.
А топлопушената сьомга, разбира се, е класика върху препечена филийка  eat

# 8
  • София
  • Мнения: 1 960
Блонди, точна така. Студено пушената е по-различна поне на вид, не е розова, а тъмна. Още не съм я отворила да я пробвам. Обясни ми по-подробно как я правиш във фурната.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт