Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 261
Вие как го приготвяте,за да е толкова вкусно като във столовата,  а месо ако реша кога да го добавя?
Цитирай

София

Мнения: 110
 Нарязвам зелето /според моята баба, ако е по-на едро е по-вкусно/ слагам малко оцет /ако зелето е прясно, ако е кисело няма нужда/, сол и червен пипер . Намачквам  го много хубаво. На края прибавям мазнина /по-голямо количество зелето обича мазнина/. Ако слагаш месо аз предварително го сварявам и го прибавям в зелето в самото начало. Успех  bouquet
Цитирай


Мнения: 2 281
Нарязваш го и го намачкваш със сол.Слагаш го в тенджерка с повече мазнина и добавяш чубрица,червен и черен пипер и 1-2 дафинови листа.Ако е прясно слагаш и 1 к.л. лимонтозу и 1 к.ч. доматен сос.Задушаваш под капак като отвреме на време разбъркваш. След това, ако искаш добавяш и предварително посвареното месо.Ако ще го печеш го сипваш в тавичка и доливаш съвсем малко вода или от бульона, в който е вряло месото.Ако само ще го вариш също доливаш малко вода и го оставяш да къкри.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Прястно постно зеле по рецепта на Лулуто в гювеч, много лесно става и е страшно вкусно, вече само така го правя. Ако го искаш с месо, сложи си го още отначало  Peace
Цитирай

София

Мнения: 7 587
аз го нарязвам (прясно), слагам да се задушава в тенджерата, посолявам на вкус, слагам мазнина. като омекне слагам доматен сок, на око и като се поизпари, слагам и червен пипер. май това е... наистина изглежда постно.  Mr. Green това с намачкването не съм го правила..  Thinking
а месото - 1во го запържвам/задушавам леко и после слагам зелето и както по-горе.
Цитирай


Мнения: 532
Ако е кисело зеле- мазнинка,зеле,модичка ,червен пипер
Като е почти готово - малко ориз
Пак постно и вкусно
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Прясно зеле

Ако правя месо със зелето,първо го запечатвам(да си промени цвета от всички страни) в загрята мазнина с една глава лук.После прибавям зелето.Когато си попромени цвета добавям 1 с.л. червен пипер и доливам водичка,сол,черен пипер на зърна,домат настърган(или от консерва).ПОхлупвам и варя до полуготовност,после прехвърлям в тавичка и запичам за загар....

Ако говорим за кисело зеле-не слагам домати,но салгам 1-2 дафинови листа  Wink
Цитирай


Мнения: 2 958
Слагам освен черния пипер и дафиновия лист и по малко на зърна и по малко смлян кимион и бахар, ако е кисело.
За прясното слагам домати, една идея моркови, червен и черен пипер, както и розмарин.
Цитирай


Мнения: 4 279
слагам червен пипер,чубрица да се свари хубаво
след това в тава половината зеле,месо сварено посредата и отгоре пак зеле и пека.
Цитирай

София

Мнения: 1 152
аз го нарязвам (прясно), слагам да се задушава в тенджерата, посолявам на вкус, слагам мазнина. като омекне слагам доматен сок, на око и като се поизпари, слагам и червен пипер. май това е... наистина изглежда постно.  Mr. Green това с намачкването не съм го правила..  Thinking
а месото - 1во го запържвам/задушавам леко и после слагам зелето и както по-горе.

И аз го правя точно така. Една от любимите ми постни манджи.   chef
Цитирай

Silicon Valley

Мнения: 216
ова ми е любимото, но го правя доста нетрадиционно;

Значи слагам:
зеле
патладжан
картоф
морков
чушка
малко доматен сос, домат или пюре
чесън
копър

нарязвам всичко зеленчуци на кубчета, слагам картофите да поомекнат, после морковите,  чушките, с малко червен пипер , патладжана, и на края зелето, след като патладжана се е намалил като обем, и задушавам с 2 -3 чашки вода, когато зелето омекне, добавям дом. сос или пюре, а ако ще ползвам свеж домат, го слагам след като се разварят картофите, Доливам зехтин, и слагам чесъна, смлян на дребно задушавам под капак за 2 мин и поръсвам с копър, задушавам пак за 1-2 мин и готово.

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.