Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 487
Та това ми е въпроса, как да го сготвя. Имам още в наличност домати, лук, чесън, магданоз, копър и дафинов лист. Моля помагайте!  chef  chef  chef  bouquet  bouquet  bouquet
« Последна редакция: чт, 20 ное 2008, 23:20 от kofa »
Цитирай

Silicon Valley

Мнения: 216
можеш да сготвиш две отделни ястия, или пиле( печено) със зелен фасул на пара.
Цитирай


Мнения: 39
Аз съм готвила пиле със зелен фасул и бадеми, много е вкусно, сваряваш за кратко зеления фасул ,ако е от този замразения, изпържваш за много кратко(около 1 мин) 50 гр, бадеми, защото много бързо изгарят, нарязваш пилешкото филе на ивици и леко задушаваш в мазнина, размиваш 2 л. нишесте , смесваш всичко, прибавяш и джинджифил и вариш на слаб огън до пълна готовност.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Пилето нарязано на порции се запържва в олио и 1 глава лук нарязана ситно в тенджерата.Когато се запечата месото от всички страни се добавя зеления фасул(ако е замразен),5-6 скилидки чесън.Слага се 1 ч.л. червен пипер и се долива вода колкото да се покрие месото и фасула,посолява се на вкус.Ястието ври докато уври месото,после се добавят домати размити с малко брашънце.Ври още 5-10 мин.Накрая се прибавя и копър.


п.п.Ако зеленият боб е от консерва се слага след като поуври месото.
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Само да добавя за подправките, освен червен пипер зеления фасул "носи" и на чубрица.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Само да добавя за подправките, освен червен пипер зеления фасул "носи" и на чубрица.
Въпрос на вкус е според мен.....Аз например никога не слагам на зелен боб чубрица.Но на леща задължително слагам.....
Цитирай

къде ли не

Мнения: 774
Зелен фасул с месо приготвям така:

Запържвам месото на порции. Добавям 1 глава лук - нарязана и няколко нарязани на кубчета моркови. Ако зеленият фасул е пресен, го добавям сега. Слагам 1 ч. л. червен пипер и заливам с гореща вода. Щом продуктите уврат, добавям домати, няколко нарязани на филийки скилидки чесън и сол. Ври още 10-ина минути. Към самия край добавям копър и магданоз.

Ако го готвя със замръзен зелен фасул, го слагам около 20 - 30 мин. (зависи от месото - ако примерно е свинско - 30 мин.), след като е завряло месото с лука и морковите (трябват му максимум около 20 мин. да се свари).

После го хапваме с кисело мляко. Love

Ето така изглежда, но със свинско месо:



« Последна редакция: пт, 21 ное 2008, 13:50 от yagodka »
Цитирай


Мнения: 487
Благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.