Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 21 ноем. 2008, 10:22 ч.
  • Преглеждания  3 233  Мнения  28  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 3 361
Имам известно количество карфиол. Правих туршии/трушии, /незнам коя е правилната дума  newsm78/, правих паниран и се зачудих по какъв друг начин мога да го приготвя?
Имате ли други рецепти за направата на карфиол - допълвам повече зимнина не ми се прави  Confused

Реклама
# 1
# 2
  • София
  • Мнения: 1 340






карфиол с бял сос ( бешамел) - много е вкусно!
ето и Карфиол на фурна

# 3
  • Мнения: 3 361
Много интересни рецепти. Не ми бяха хрумвали. Тези на фурна най ми допадат  Peace
Благодаря Ви момичета   bouquet

# 4
# 5
  • Мнения: 3 361
Ммммм много вкусно изглежда и определено ще го пробвам  Peace

# 6
  • София
  • Мнения: 5 001
Снощи ужасно бях изморена и направих една топла салата от карфиол.

Сварих една малка глава карфиол в подсолена вода накъсана на розички.Отцедих и загрях масло,като се загря прибавих 1 с.л. галета.Залях карфиола както си е в тенджерата.Разтръсках я за да се поразбърка.Сервирах в салтиерата.Дали защото бях много гладна,но много ми хареса.Ще правя друг път пак  Crazy

# 7
  • weltweit
  • Мнения: 6 145
Аз правя и карфиол суфле, много лесна и бърза рецепта
Продукти: 1 малка глава карфиол, 3 яйца се разбъркват с 500мл прясно мляко
Продуктите се размесват хубаво в йена - сместта от яйцата и мялкото да покрие карфиола. Настъргва се индийско орехче и черен пипер. Пече се на предварително загрята фурна на 160 градуса, като стегне яйцето, усилваме на 180 градуса и поръсваме  с настърган кашкавал. Може да се сложи в яйчната смес и топено сирене.

# 8
# 9
  • Мнения: 3 361
ooooh! Не очаквах толкова предложения. Благодаря Ви   bouquet

# 10
  • Варна
  • Мнения: 1 234
Аз бих препоръчала паниран карфиол, става все едно е панирано филе от бяла риба  Laughing
Сварява се в подсолена вода, после се овалват розичките в паста за паниране - приготвена от яйца, брашно, сол, черен пипер...и ммм, става много вкусно   chef

# 11
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 406
Аз бих препоръчала паниран карфиол, става все едно е панирано филе от бяла риба  Laughing
Сварява се в подсолена вода, после се овалват розичките в паста за паниране - приготвена от яйца, брашно, сол, черен пипер...и ммм, става много вкусно   chef

Тъкмо щях да ти предлагам - разкошен е, всички го обожаваме Peace!

# 12
  • В.Търново
  • Мнения: 188
Здравей Пепина. Ето и една много лесна и много полезна рецепта.
Салата от карфиол. Начупваш карфиола на розички.Слагаш го в студената вода, като заври изчакваш 5 минути и сваляш от котлона.
Заливаш го със студена вода ,за да изстине по-бързо и го оцеждаш.
Овкусяваш с оцет,олио и сол и салатата е готова.
Много бърза,лесна и вкусна.  chef beer santa2

# 13
  • Мнения: 304
 Peaceпанирания карфиол е много вкусен Peace

# 14
  • Мнения: 8 639
Леко сварявам, нареждам в тавичка, заливам със смес от яйца, сирене и кис. мляко и запичам. Отгоре - може настърган кашкавал.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт