Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 340
Момичета, кажете как приготвяте различните кълнове в домашни условия (имам в предвид покълването им)? Аз се пробвах на два пъти през лятото ,но нищо не стана .Още преди да почнат да покълват ставаха лигави. Също така споделете и рецепти с тях. Аз все ги добавям бланширани в зелеви саладки или със различни задушени зеленчуци. Но малкия си е злояд и почти не хапва салатки. А занм че кълновете съдържат изключително ценни вечества и се чудя под каква форма да ги предложа на сина ми, че при това негово неядене мисля , че ще му са полезни.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 278
преди имаше тема за кълновете и доста хора бяха писал аи какви семена ползват за покълване Peace

аз до сега съм си правила само от мунго боб и леща, стават подобни на соевите кълнове.
в една пластмасова кутия слагам около 1 с,л. семена.
измивам ги, махам водата, семената трябва да са само влажни.
оставям на топло.
всеки ден мия, понякога и 2 пъти, но махам цялата вода...
никога не са ми ставали лигави.

пробвах с жито, но кълнеше много бавно и после вкусът не ми допадна Peace

има и специални уреди за покълване, но аз не ги ползвам...

доколкото знам най-много полезни вещества има в кълна,
когато се е показало само коренчето, без частта, която расте нагоре...
дано схвана аккво имам предвид newsm78
Цитирай


Мнения: 340
Не знаех че се мият всеки ден. Аз ги оставях между две парчета кухненска хартия с малко водичка и затова са ми ставали лигави.Мерси ще потърся другата тема Peace
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Ето тук има 10 теми за кълнове, дано нещо ти свърши работа  Hug

Тази на Людмил е полезна, а тук има малко идейки за рецепти  Peace
Цитирай


Мнения: 11 612
Най-вкусни са кълновете от слънчоглед и люцерна. За слънчогледа - гарантирам, люцерна - не съм яла.

Да, трябва да е наистина кълн, тогава има най-много полезни вещества!
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Да, трябва да е наистина кълн, тогава има най-много полезни вещества!

Ето много полезна и събрана иформация от Валя  Smile
Цитирай


Мнения: 340
Блонди , благодаря за информацията. Аз докато се наканя да потърся във форума ти си ми я дала на готово  Laughing
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.