Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 22 ноем. 2008, 23:57 ч.
  • Преглеждания  5 636  Мнения  11  Онлайн  1
Отговори
  • по света и у нас
  • Мнения: 113
Здравейте , тъй като в страната където живея няма кисело зеле и винаги е лято и не мога и да си направя,бихте ли ми казали как мога да си направя зелеви сърми ,да станат като все едно от кисело зеле.В каква марината се варят и т.н.Вече за пълнежа знам аз,но листата как да станат меки и кисели?Благодаря ви предавително. Simple Smile

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Слагаш листата от зелката или 2,3 зелки в една кофа със солена вода (на вкус е солта).После всеки ден духаш през един маркуч,за да се обръща водата(саламурата) и си готова за няколко дена


П.П.Маркуча се потапя до дъното на кофата и тогава духаш Laughing

# 2
  • пловдив
  • Мнения: 243
Идеята на TheNMaster е най доброто,още повече колкото по топло е толкова по бързо става!Другият вариант е да отделиш листата от една зелка,слагаш ги в една голяма тенджера с вода да ги покрие и с 1-2 пакетчета лимонена киселина ги вариш докато омекнат,аз така си правя кисело зеле за свинско със зеле,става същото!

# 3
  • София
  • Мнения: 11 054
По добре опитай сама да си направиш кисело зеле. С лимонена киселина просто не е същото

# 4
  • по света и у нас
  • Мнения: 113
Благодаря много за съветите. Simple Smile

# 5
  • София
  • Мнения: 579
Здравейте , тъй като в страната където живея няма кисело зеле и винаги е лято и не мога и да си направя,
  В България се продават и консервирани в буркан листа от кисело зеле,специално за сърми.Не знам обаче възможно ли е изобщо някой да ти изпрати такава консерва...Иначе,ако нямям подръка кисела зелка,аз си попарвам пресни листа,после при варенето на сърмите  сипвам малко вино и добавям семена от копър във водата,става хубава комбинация...

# 6
  • weltweit
  • Мнения: 6 036
Ако държиш да е кисело зелето може би варианта на Мастърчо, иначе аз попарвам листата на прясна зелка и после при приготвянето на сърмите добавям вино. Обаче определено не става като с кисело зеле, ама и аз не го обичам много де.

# 7
  • Мнения: 1 717
Аз варя листата прясно зеле с оцет и после стават точно като с кисело зеле.

# 8
  • сред люляците
  • Мнения: 684
mishonka95 , ето как Жоро е обяснил правенето на Сарма с прясно зеле Peace
Дано ти е от помощ, макар и не кисело!

# 9
  • Има много детски смях.
  • Мнения: 3 139
Свекърва ми прави невероятни сърми с прясно зеле. Доколкото си спомням, топи листата във вряла вода, в която има оцет...

# 10
  • Мнения: 51
Моята свекърва също прави сърми с прясно зеле,но само ги попарва във солена вряла вода.
Вари ги със счукани скилидки чесън между тях и полсе се консумират с лимонов сок.
Не са никак лоши,макар и аз да ги обичам повече със кисело зеле  Peace

# 11
  • Мнения: 1 717
...
Вари ги със счукани скилидки чесън между тях и полсе се консумират с лимонов сок.
...

Не е ли неприятна миризмата на варен чесън  newsm78 ?

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт