Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Cтраната на лалетата...
 • Мнения: 7 914
ДИЕТА ЗА ИДЕАЛНО ТЕГЛО И ОТЛИЧНО ЗДРАВЕ

стартираме така:
 


финишираме така:

Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като в края на диетата задържаме килограмите, които сме постигнали в края на диетата.Ако диетата се прекъсне не се получава желания резултат.


Защо тази диета е много добра?

• продължителността й е 90 дни и в това време може да се отслабне от 18 до 25 кг.
• по количество може да се храните нормално, но трябва да знаете, че идеални са резултатите при по-малко количество храна.
• диетата не е тежка за издържане,важно е само да следвате комбинацията между храните и правилно да заменяте дните.


Хора с повишено кръвно налягане, няколко седмици след започване на диетата спират да употребяват лекрства за високо кръвно.

Ако килограмите ви първите 10 дни не намалеят, не се отказвайте в никакъв случай и не изгубвайте вяра и воля.Продължавайте диетата до края на,тъй като е възможно в един момент да свалите наведнъж 5 кг.

Диетата продължава 90 дни и само 90 дни.След като приключите е необходима 90 дни почивка.След този отдих можете да повторите още веднъж.

Закусва се задължително само плодове(през 90 дневната диета и също по време на 90 дневната почивка), защото от тях организма черпи плодова захар,необходима за нервната система!


ЦИКЛИ НА ХРАНЕНЕ

Тялото е уредена система, която изисква уреден и хармоничен начин на хранене.Изследванията показват,че човешкият метаболизъм има 3 цикъла:
• 4.00 до 12.00 ч.-цикъл на чистене на организма
• 12.00 до 20.00-цикъл на хранене
• 20.00 до 4.00-храносмилателен цикъл

ЦИКЪЛ НА ЧИСТЕНЕ НА ОРГАНИЗМА(4.00-12.00)


По време на този цикъл се консумира минимално количество храна(задължително плодове) и се пие по-голямо количество вода, чай или ниско калорични напитки.По време на диетата се закусва само с плодове!

ЦИКЪЛ НА ХРАНЕНЕ(12.00-20.00)

По време на този цикъл се храним неограничено.Тук не е важно колко количество ще консумираме, а как ще консумираме храната и е задължително да спазваме времетраенето между отделните хранения.
При белтъчния ден между отделните хранения трябва да има 4 часа.В деня за бобови растения и варива,както и през въглехидратния ден-2 часа.
По време на плодовия ден е необходимо да се консумират повече плодове, но трябва да се знае, че един вид плод се смята за едно хранене.Между отделните хранения може да има от 1 до 2 часа.


ХРАНОСМИЛАТЕЛЕН ЦИКЪЛ(20.00-4.00)

По време на този цикъл се храносмила и усвоява храната, затова е необходимо да не се яде нищо.Ако не можете да издържите и сте много гладни вземете си някакъв плод или чаша вода, може и чай без захар.


ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ НА ДНИТЕ ЗА ХРАНЕНЕ

Тези дни са най-важния елемент от диетата.Спазването на редът, по който трябва да се храним, както и правилната комбинация между храните ще доведат до отлични резултати.
Диетата се състои от 4 дни редовно хранене и един ден (воден) на всеки 29-ти ден.Тази диета се започва винаги с белтъчен ден, продължава с бобовия ден,въглехидратен и завършва с плодов.
Този цикъл се повтаря до 29-ия ден, когато се пие само вода.


......................................
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН

Кои храни спадат към белтъчини:

МЕСО,СИРЕНЕ,КАШКАВАЛ,ЯЙЦА,МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ,СПАНАК,РЯПА,СОЯ И СОЙНИ ПРОДУКТИ,ЗЕЛЕ,ДОМАТИ,ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО,КАРФИОЛ...

Белтъчните са големи молекули, изградени от амино-киселини.Амино-киселините се съдържат в храните от растителен и животински произход.8 от амино-киселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да получаваме от храната,която консумираме.Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло(коса,нокти,мускули и т.н.).Необходими са също за много други важни процеси в организма.

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:За закуска се консумира само един вид плод(2 ябълки,2 портокала,2 праскови,2 мандарини,2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.).

Много важно е да се знае:НИКОГА НЕ СМЕСВАЙТЕ ПЛОДОВЕ ОТ РАЗЛИЧЕН ВИД.

ОБЯД:За обяд консумираме белтъчни.Примери:
1. Две печени пържоли(свински,пилешки,говежди).Може риба или морски животни(калмари,миди,раци и др.).Към това прибавяте филия хляб и зеленчуци(може задушени-моркови,карфиол,зеле,чушки и др.или неограничено количество салата(домати,краставици,чушки,зелена салата, може и шопска.
В салатата не слагайте фасул,царевица или грах, защото тези продукти спадат към варивата и се консумират през втория ден.

2.2-3 по големи парчета сирене или кашкавал(може и паниран), филия хляб, салата, вода.

3.2-3 кисели млека, хляб, салата, вода.

4.2-3 яйца варени, на очи или бъркани със сирене, салата или задушени зеленчуци, хляб,вода.

Накрая след всяко хранене се пие бульон от различни супи(зеленчукова, гъбена, пилешка и др.,но без фиде или др. тестени неща в нея.

ВЕЧЕРЯ:За вечеря консумирайте това,което е било за обяд,но задължително само половината от количеството.ТОВА Е МНОГО ВАЖНО.

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:

Кои продукти спадат тук:

ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!
ОБЯД:За обяд консумирайте варива.Примери:

1. Готвен зрял боб без месо + всички видове зеленчуци, хляб и неограничено количество салата.
2. Яхния от картофи или печени на фурна с подправки, хляб и зеленчуци(неограничено).
3. Яхния от ориз, може и варен с подправки, салата, хляб, вода.
4. Грах или леща( без яйца или др. белтъчни ) с подправки, салата, вода и хляб.

ВЕЧЕРЯ:Консумирате само половината от това, което е било за обяд.

ВАЖНО:На ориза, картофите, фасула, граха и лещата се слагат сол и всички подправки на вкус.Подправките трябва да се употребяват, тъй като са необходими за организма.

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

Кои продукти спадат под въглехидратни:ЗАХАР,ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ,ПИЦА,СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система.Ако консумираме повече въглехидрати,отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген,те се натрупват в масни депа.Делят се на:Монозахариди, Дизахариди и Монозахариди.
Тъй като въглехидратите са най-много виновни за нашите килограми,през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ(БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС,КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР.БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ,КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ,А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ОБЯД:

1. Пица със зеленчуци и подправки (може и с плодове), вода
2. Солен сладкиш с големината на пица, вода
3. Спагети със зеленчукови сосове,кетчуп или сос от гъби без месо.

ВЕЧЕРЯ:

СЛАДКИШИ!Малко количество.

ПРИМЕРИ:

1. Две парчета торта по ваше желание.
2. 3-4 парчета сладкиш.
3. 3 топки сладолед.

На края е задължително 1-2 парчета шоколад!

допълнение : желателно е следкишите да са без млечни продукти.Сладкиши - сухи, без мляко, само яйца, захар и брашно. Желателно черно. И евентуално плод и ядки.
Хапват или 2-3 парченца сладкиш, или 2-3 някакви сладки, или 3 топки сладолед. И накрая - блокче шоколад


ЗАКУСКА:ПЛОДОВЕ.Не смесвайте плодовете!

ДЕН 4-ПЛОДОВ ДЕН

Яде се само плодове. Те съдържат много витамини и енергия,затова вие ще се чувствате много добре, а също така ще се предпазите от многобройните заразни болести.Много скоро плодовият ден ще стане ваш любим ден в дневния цикъл.
допълнение: плодовете в плодовия ден, могат да се ядат както сурови, така и печени (печени ябълки, печен микс). Разрешени са и сухите плодове - може както са сухи, може и накиснати във вода от вечерта. Разрешени са и компотите - желателно без захар и разредени
В плодовия могат да се хапват смесено с плодовете (например за обяд - плодова салата, поръсена със счукани или смлени орехи, бадеми), а могат и самостоятелно (за следобедна закуска - 1 лъжица семки и чай). Важното е, да не са солени и пържени.

За този ден също важи правилото да не смесвате плодовете по време на едно хранене!За закуска-един вид плод,за обяд-друг вид,за вечеря-трети вид
29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН
ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН,ВСЕКИ 29-ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА.ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА-90 ДНИ.ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ-ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ.СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА,КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:
1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните-белтъчен ден,ден за варива,въглехидратен ден и плодов ден
2. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане,но ако приемате таблетки за високо кръвно,не ги спирайте без съвета на личния лекар
4. За приготвяне на храната използвайте предимно маслиново масло и подправки
5. Спазвайте часовете между храненията.Ако в определено време много огладнеете изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки
8. Кафето и чаят се пият без захар
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на правилното разграждане на храната.Вода или чай пийте половин час след хранене
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене.
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движете, защото движението е здраве!
13. Ядките могат да се ядат и в плодовия, и във въглехидратния ден - но сурови!!!

забележка:

Нека не ви подлъгва количеството храна , което е определено за деня, понеже това си е диета и идва момент, в който като всеки диетичен режим дотежава!

кърмачки , прочетете първо специалния коментар за диетата и кърменето в "допълнителни съвети и коментари"


Рецепти подходящи за "90 дневна диета"
ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН
ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА
ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН

нашата табличка
личните данни се изпращат с лично съобщение до звездичка


всички рецепти и съвети са сборни, така че не претендираме за авторките права


# 1
 • Испания и Стара Загора
 • Мнения: 1 036
запис аз първа. Peace

Я да пусна направо и следобедното кафенце.

# 2
 • Cтраната на лалетата...
 • Мнения: 7 914
lulumba
честит ти именник -  да ти е здрав, усмихнат и само радост да ти носи Hug  bouquet

честито на всички празнуващи Hug

# 3
 • Враца
 • Мнения: 484
Здравейте,фиданки!!!

Честит имен ден на всички именници!!!!!  bouquet

Аз сега пратих на Звездичка и моите данни за табличката,че все забравям.Аз днес съм на плодове и закусвах една ябълка.Мисля и за обяд да е същото.Да ви се оплача,че пръста продължава много да ме боли и още не е спаднал отока и ме боли цялата ръка и ако продължава да ме боли мисля да отида на лекар.Пия болкоуспокоителни,но не ми олеква. Cry

lulumba,честити ти свалени килца!!!! Hug
Хайде всички да се похвалите днес!!! Hug Hug Hug

# 4
 • София
 • Мнения: 3 489
Само бърз запис, че времето не ми стига нещо  Crazy !
Прегръдки на всички  Hug !

# 5
 • Испания и Стара Загора
 • Мнения: 1 036
irinka28 ама ти не си ли ходила на лекар.Може да имаш пукната кост или да е счупен пръста.Отивай веднага и дано се разминеш с гипса. Praynig

# 6
 • Мнения: 220
Добър дееен  newsm03

Как ви се радвам като пишете....много обичам да ви чета.
Първо да честитя на именниците.Insatiable, lulumba да са ви живи и здрави и много да ви слушат!


Честити ви минусчета , мацки! Дано и аз да имам. Реших, че няма да се тегля, а ще карам на око. Предпочитам см. да свалям. Засега май при мен няма промяна.
Днес си сложих едни ботушки до коляното от преди бременността.  ooooh!, ми не ми стават  newsm09. Как може толкова да съм се освинила..... Но ще съм упорита.
Днес ми е плодов ден. Засега съм на 2 ябълки, защото Христомир рева досега и ми скъса нервната система.
Чао засега фиданки  wavey

Аз да почерпя. Днес моят мъник Христомир става на  5 месеца

Последна редакция: нд, 23 ное 2008, 15:19 от Малта

# 7
 • в сърцето на моето Слънце
 • Мнения: 708
Ехааа, аз докато се мотая вие сте изписали толкова много, че едва ви изчетох.   Hug И нова темичка си имаме вече. Супер!  Peace
На всички именници - честито! Да са живи и здрави!   bouquet
На всички фиданки, много мминусчета в новата тема. Дано и аз с нови сили и в новата темичка да сваля някое друго килце, че празници идат, а аз си стоя все такава пухкавелка!  Embarassed
Хайде, момичета изчезвам пак!
Лек ден ан всички!

# 8
 • Враца
 • Мнения: 484
Ани,не съм ходила,защото пръста си го мърдам и не ме били при свивките,но съм го защипала точно на нокътя,отдолу на беличкото до кожата и сигурно ще ми падне нокътя затова ме боли.А на лекар ще мога да отида или утре към обяд,или във вторник.Половинката е нощна смяна довечера и утре като се наспи и остане време ще отидем,че после пак е на работа от 13 ч.
Отивам да сложа малкия да спи и после пак ще дойда.
А,сега обядвах пак една ябълка.

# 9
 • на поляната с цветя
 • Мнения: 99
Здравейте фиданки Hug
Ох, започвам да пиша тук за 3-ти път и дано да се публикува вече. Първо връзката се разпадна за секунди, а сега пък изтекла потребителска сесия #Cussing out
Звездичка благодаря за новата тема  bouquet Дано да се напълни с новини за много свалени килограми
Ани благодаря за следобедното кафенце  bouquet
Иринка стикам палци бързо да ти минава на пръста, защото е много болезнено смазан пръст Hug Да ти кажа, че днес съм на белтъци и на обяд правих "Печени пиперки с кисело мляко на Бордовски"  и това се оказа Мммммммм.... Crazyголяма вкуснотия(аз прибавих и 3 скилидки счукан чесън за аромат, че го обичаме към кисело мляко)Моя мъж каза, че яденето много му харесва(иначе преди да го правя казваше, че няма да обядва  Crossing Arms но му замириса на хубаво и добре си хапна чушчиците hahaha)
Stelxen как си мила Hug хайде пиши по-често(освен да ни четеш), че се усеща липсата ти(и тази на Ели)
 Ели мила  Hugскоро да пишеш и ти
Малта да ти е живо и здраво мъничето и много по 5 да срещате Hug

И честит имен ден на именниците-да са живи, здрави, щастливи и винаги напред и нагоре гонейки звездите и мечтите си  bouquet  bouquet  bouquet

# 10
 • В светлината на слънцето
 • Мнения: 5 352
Хайде, честита ни нова темичка.  Grinning
Звезди,  Hug Пък след Нова година може и да се засечем в режима пак.  Heart Eyes
Малта, честита пета месечинка. Да порасне голяяямо момчето и мноооого да те слуша и обича.  Hug
Иринка, наистина не е лошо да те види лекар, че може да е нещо, което изисква по-специфично лечение - тоест специални кремчета за мазане, евентуално обездвижване и т.н. Дано ти мине по-бързо.  Praynig
Ани, мерси за следобедното кафенце. Ей, сега ще си направя и едно реално, за да го изпия с кеф пред компа. Grinning

Аз преди малко си изпратих гостите и използвам затишието да седна на компа, докато и двете диванета спят, че иначе става страшно.  Crazy Днес въпреки месните изкушения на масата успях да се въздържа и да хапвам само сиренца, кашкавалчета и салатки. Е, и две парчета домашна баничка.  Embarassed Ама съм се заинатила на правя бели пости и това е.  Crossing Arms Обаче от днешните вкуснотии стратегически съм си заделила сърмички за утре и сладки нещица за в други ден. Mr. Green

# 11
 • Испания и Стара Загора
 • Мнения: 1 036
Здравейте отново,
плодовия ден върви добре за сега.Не ме питайте как издържах на обяд,като гледах моите мъже да ядат печено пиленце. CryНо утре и мен ще ме огрее.Сега отивам да си направя портокалово сокче,че корема стърже ли стърже Rolling Eyes
После пак ще пиша. Peace

# 12
 • Мнения: 220
Мацки, исках да ви попитам, дали в утрешния ми протеинов ден мога да ям пържени кюфтенца??? newsm78

# 13
 • Русе
 • Мнения: 102
Здравейте момичета, адски съм умореничка и премръзнала от този сняг вчера. Затова сега само минавам да Ви кажа че не съм Ви забравила. Липсвахте ми много, но там където бях нямам интернет.
Ани адски много се радвам слънце за свалените кг., така ми се беше отчаяла а на мен ми бе така гадно, че не можех да ти помогна с нищо.
Stelxen мила при теб какво ново, давай отчет  Simple Smile
Роси мила, защо така се получи с работата  Sad
Ирка моля те върви на лекар притесняваш ме много.
Жани благодаря ти че се сещаш за мен и казваш че се усеща липсата ми.
При мен какво да Ви кажа, днес белтъчен ден, хапнах панирани броколи със сосчето с млекцето, позволих си и филийка домашно опечен хляб. Утре е ден за варива, но нещо ми е тежичко и може този ден да го направя в плодово - белтъчен  Simple Smile ще видим. Но във вторник не ми мърдат Миражките.
Звездичка благодаря ти за новата темичка, ти не пишеш но си ни наблюдаваш винаги, за което ти благодаря.
Нека момичета в новата тема се похвалим с повече смъкнати килца и сантиметърчета.
Силни  Hug пращам на абсолютно всяка една девойка нищо че не съм я изброила поименно. Чакам Ви наредени в колонка по една да Ви гушна  Simple Smile
Лека вечер от мен. И успешна нова работна и майчинска седмица.

# 14
 • България
 • Мнения: 242
ЗДРАВЕЙТЕ   ФИДАНКИИИИИИ
1.ЧЕСТИТИ ИМЕННИЦИ И МЕСЕЧИНКИ    Hug
2.ЧЕСТИТА НИ НОВА ТЕМА      bouquet
3.ЧЕСТИТИ МИНУСЧЕТА НА ВСИЧКИ        Peace
4.БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ , КОИТО МЕ НАСОЧИХА КЪМ РЕЦЕПТАТА      Heart Eyes   сега и аз я намерих в рецептите, явно тогава ми се е спяло и някак съм я прескочила , звучи много вкусно и сигурно ще се пробвам, макар да не ме бива много със сладките неща....по се справям със солените , ама пък да пробвам, а?тия дни имах адски много работа, а вие сте писали, писали , чак не мога да смогна да прочета всичко. и аз доста явно започнах да смъквам от притеснителните места и това много ме радва, а и пак е актуална линийката ми , че бях скочила малко....
днес бях доста режимна и ядох царевица и картофи после, само за вечеря хапнах две парчета тиква   Embarassed   , ама аз много обичам, а до утре моите хиени нямаше да ми оставят
лека нощ на всички и режимен ден утре.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт