Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 300 отговора


Мнения: 11 612
Тема 1
Цитирай


Мнения: 4 358
Пепика    bouquet за розичките от тесто.Даже щях да ти питам ама са ме изпреварили.Мисля по Коледа така да направя питката.
Сигурно още въпроси ще се появат ама всичко с времето си Peace
Цитирай

София

Мнения: 1 246
Аз си мислех че първо те се пекат,а после се слагат върху питката. :oooohОт както прочетох част от кулинрните темички се запалих и сега само се чудя каква вкусотийка да завъртя в къщи.Скоро е ред и на питката с розички.Обаче имам още един въпрос.Мисля питката да е със сирене,но незнам как да направя така че на външен вид да не си личи, BlushМайка ми ми каза че трябвало да я направя като гигантска мекица,ама на мен нещо не ми се връзва.
Цитирай

пловдив

Мнения: 243
Здравейте милички,искам да ви питам от последният брой на Story някои ако го има,дали може да ми напише рецептата за Телешки руладини,понеже приятелят ми е снимал само картинката от на някои списанието  #Cussing out без рецептата,а иска да го направим!  Praynig
« Последна редакция: нд, 23 ное 2008, 22:25 от Лиленце »
Цитирай


Мнения: 1 933
Lil_Vixen    bouquet Сега и едно преводче в ефир, ще ми бъде от голяма полза.  Wink

"Ето ти линк за черешите:Кажи ако имаш нужда от превод.
http://homecooking.about.com/od/fruitrecipes/r/blfruit23.htm "

Цитирай

DE

Мнения: 1 178
Цитат
Аз да попитам - на сърми с лозов лист какви подправки освен сол и черен пипер слагате?

 джоджен или магданоz (предпочитам ги с първата)
Цитирай

Montreal

Мнения: 1 032

Цитат
Аз да попитам - на сърми с лозов лист какви подправки освен сол и черен пипер слагате?

С джоджен стават по-вкусни. Аз слагам и чубрица, и понякога малко кимион. Доматено пюре също подхожда.
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028

Цитат
Аз да попитам - на сърми с лозов лист какви подправки освен сол и черен пипер слагате?

С джоджен стават по-вкусни. Аз слагам и чубрица, и понякога малко кимион. Доматено пюре също подхожда.

За джоджена. Peace
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Абсолютно джоджен. Придава страхотен аромат и не се "бие" с този на листата  Wink
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Цитат
Аз да попитам - на сърми с лозов лист какви подправки освен сол и черен пипер слагате?

 джоджен или магданоz (предпочитам ги с първата)
На лозови сърми най-подходящите подправки са копър,джоджен,черен,червен пипер.Всичко се слага в плънката.
Цитирай


Мнения: 3 989
Имам молба към момичетата, които разбират от тесто, месене и питки. Можете ли да ми препоръчате тесто (без значение дали е с мая или сода), което да мога да замеся сутринта и да пека вечерта или на другия ден, т.е. да може да седи в хладилник преди да се пече.
Благодаря ви предварително!!!   bouquet
Цитирай

София

Мнения: 10 816
Имам молба към момичетата, които разбират от тесто, месене и питки. Можете ли да ми препоръчате тесто (без значение дали е с мая или сода), което да мога да замеся сутринта и да пека вечерта или на другия ден, т.е. да може да седи в хладилник преди да се пече.
Благодаря ви предварително!!!   bouquet

Около 500 грама брашно, 1/2 ч.ч.олио, 1 ч.ч. хладка вода, в която е разтворено 1 пакетче мая и щипка сол. Всичко това се меси, разделяш на топки и стои в хладилника, завито с фолио.
Цитирай

Враца

Мнения: 4 382
Привет на кулинарките Very Happy
искам да се опитам да направя нещо като свинско вретено- представям си го като пържолката, вътре с кис. краставички и гъбки и кашкавал завита на руло и печена във фурна.
Въпросът ми е какво месо да купя? Embarassed
Цитирай

София

Мнения: 1 341








Миналата седмица го правих с вратни обезкостени пържоли,ама сложих вътре вместо кашкавал -топено сирене.
Цитирай

weiter, weiter, ... weiterstadt

Мнения: 8 318
Имам молба към момичетата, които разбират от тесто, месене и питки. Можете ли да ми препоръчате тесто (без значение дали е с мая или сода), което да мога да замеся сутринта и да пека вечерта или на другия ден, т.е. да може да седи в хладилник преди да се пече.
Благодаря ви предварително!!!   bouquet

всяко едно тесто с мая може да втасва бавно в хладилника.
става даже по-вкусно.

тестото със сода се пече веднага и не е подходящо Peace
« Последна редакция: вт, 25 ное 2008, 15:23 от asyalein »
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 300 отговора