Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 23 ноем. 2008, 14:14 ч.
  • Преглеждания  13 599  Мнения  300  Онлайн  1
Отговори
Реклама
# 1
  • Мнения: 4 358
Пепика    bouquet за розичките от тесто.Даже щях да ти питам ама са ме изпреварили.Мисля по Коледа така да направя питката.
Сигурно още въпроси ще се появат ама всичко с времето си Peace

# 2
  • София
  • Мнения: 1 246
Аз си мислех че първо те се пекат,а после се слагат върху питката. :oooohОт както прочетох част от кулинрните темички се запалих и сега само се чудя каква вкусотийка да завъртя в къщи.Скоро е ред и на питката с розички.Обаче имам още един въпрос.Мисля питката да е със сирене,но незнам как да направя така че на външен вид да не си личи, BlushМайка ми ми каза че трябвало да я направя като гигантска мекица,ама на мен нещо не ми се връзва.

# 3
  • пловдив
  • Мнения: 243
Здравейте милички,искам да ви питам от последният брой на Story някои ако го има,дали може да ми напише рецептата за Телешки руладини,понеже приятелят ми е снимал само картинката от на някои списанието  #Cussing out без рецептата,а иска да го направим!  Praynig

Последна редакция: нд, 23 ное 2008, 22:25 от Лиленце

# 4
  • Мнения: 1 981
Lil_Vixen    bouquet Сега и едно преводче в ефир, ще ми бъде от голяма полза.  Wink

"Ето ти линк за черешите:Кажи ако имаш нужда от превод.
http://homecooking.about.com/od/fruitrecipes/r/blfruit23.htm "

# 5
  • DE
  • Мнения: 1 178
Цитат
Аз да попитам - на сърми с лозов лист какви подправки освен сол и черен пипер слагате?

 джоджен или магданоz (предпочитам ги с първата)

# 6
  • Montreal
  • Мнения: 1 063

Цитат
Аз да попитам - на сърми с лозов лист какви подправки освен сол и черен пипер слагате?

С джоджен стават по-вкусни. Аз слагам и чубрица, и понякога малко кимион. Доматено пюре също подхожда.

# 7
  • Разград
  • Мнения: 3 028

Цитат
Аз да попитам - на сърми с лозов лист какви подправки освен сол и черен пипер слагате?

С джоджен стават по-вкусни. Аз слагам и чубрица, и понякога малко кимион. Доматено пюре също подхожда.

За джоджена. Peace

# 8
  • София
  • Мнения: 11 051
Абсолютно джоджен. Придава страхотен аромат и не се "бие" с този на листата  Wink

# 9
  • София
  • Мнения: 5 001
Цитат
Аз да попитам - на сърми с лозов лист какви подправки освен сол и черен пипер слагате?

 джоджен или магданоz (предпочитам ги с първата)
На лозови сърми най-подходящите подправки са копър,джоджен,черен,червен пипер.Всичко се слага в плънката.

# 10
  • Мнения: 3 989
Имам молба към момичетата, които разбират от тесто, месене и питки. Можете ли да ми препоръчате тесто (без значение дали е с мая или сода), което да мога да замеся сутринта и да пека вечерта или на другия ден, т.е. да може да седи в хладилник преди да се пече.
Благодаря ви предварително!!!   bouquet

# 11
  • София
  • Мнения: 11 051
Имам молба към момичетата, които разбират от тесто, месене и питки. Можете ли да ми препоръчате тесто (без значение дали е с мая или сода), което да мога да замеся сутринта и да пека вечерта или на другия ден, т.е. да може да седи в хладилник преди да се пече.
Благодаря ви предварително!!!   bouquet

Около 500 грама брашно, 1/2 ч.ч.олио, 1 ч.ч. хладка вода, в която е разтворено 1 пакетче мая и щипка сол. Всичко това се меси, разделяш на топки и стои в хладилника, завито с фолио.

# 12
  • Враца
  • Мнения: 4 447
Привет на кулинарките Grinning
искам да се опитам да направя нещо като свинско вретено- представям си го като пържолката, вътре с кис. краставички и гъбки и кашкавал завита на руло и печена във фурна.
Въпросът ми е какво месо да купя? Embarassed

# 13
  • София
  • Мнения: 1 341








Миналата седмица го правих с вратни обезкостени пържоли,ама сложих вътре вместо кашкавал -топено сирене.

# 14
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 289
Имам молба към момичетата, които разбират от тесто, месене и питки. Можете ли да ми препоръчате тесто (без значение дали е с мая или сода), което да мога да замеся сутринта и да пека вечерта или на другия ден, т.е. да може да седи в хладилник преди да се пече.
Благодаря ви предварително!!!   bouquet

всяко едно тесто с мая може да втасва бавно в хладилника.
става даже по-вкусно.

тестото със сода се пече веднага и не е подходящо Peace

Последна редакция: вт, 25 ное 2008, 15:23 от asyalein

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт