Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте, мили и силни жени. Възхищавам се на силният ви дух и майчина обич. Бих искала да споделя положението, в което съм и ако можете да ми вдъхнете кураж.
Аз съм на 28 г., женена от 2,6 г. с дъщеря на 2,3 г. и бременна в 7-ми месец. До тук добре, ако в момента не бях сама. Същинските ни семейни проблеми започнаха преди половин година, когато мъжа ми започна работа, заради която започна да не се прибира с дни, а и дори и да работеше- пак намираше причини постоянно да излиза "уж" да изкара пари. Аз бях в майчинство, предстоеше ни теглене на жилищен кредит, т.к. сме на квартира и се примирявах с положението. Казвах си- няма как- щом сме решили да се сдобием с дом, трябва да потърпя. Прекъснах майчинството си и се върнах на работа, за да увелича доходите си за предстоящото второ майчинство. И така се минаха 4-5 месеца, през които той не се прибираше по 7 дни ( работеше 7 на 7), а когато не беше на работа- или го викаха по спешност или излизаше да си върше уж негова си работа. И така до Димитровден тази година- отидохме с дъщеря ми двете при родителите ми на гости за седмица. "Скъпият" дойде да ни вземе и след като се прибрах вкъщи и започнах да подреждам- все пак се сещате като не е пипала женска ръка 1 седмица- какво става- и ме удари товарен влак.
Първото, което ми направи впечатление беше, че някой беше влизал в Скаипа ми с женски НИК. Веднага се обадих на мъжа ми, а той каза- не знам- водих един приятел и може той да си е писал с някого. Аз си замълчах, защото той наистина е бос с Интернета и няма Скайп. Още като влязох в спалнята ми светна лампата, защото видях че чаршафите са махнати и изпрани- това се случва да не кажа никога, ама 1-2 пъти. Започнах да слагам нов спален комплект и тогава намерих под МОЯТА възглавница женска шнила с черен косъм( аз съм руса). Не мога да ви опиша какво изпитах- седнах на леглото и гледах тъпо не знам колко време- не можех да повярвам на очите си. После се съвзех и отидох в банята, където започнах да търся следи и намерих черни косми на решетката за оттичане на водата. Малоумника не си беше направил труда да си почисти следите #2gunfire Обадих му се и му казах, че съм намерила шнолата на любовницата му под възглавницата си. Той не беше явно сам- първо замълча, после каза че ще се прибере след малко. Аз вече бях фурия и му вадех парцалите от гардеробите и ги струпвах на камара на пода. Последваха извинения, молби за прошка- било само веднъж, била проститутка, "почеррпили го" #Cussing out Абе- ужас- аз получих контракции, казах му да си взема парцалите и да не го виждам повече. Следващите дни аз си знам как ходех на работа като робот и се правех, че нищо не е станало, а любимия ми пращаше СМС-и и ми звънеше постоянно да съм размислела и да му простя. След 1 седмица размисли и обещания, че нямало да се повтори и т,н - реших да му дам втори шанс. Естествено надделя това, че съм бременна в момента, с малко дете, на квартира, намам близки роднини тук.
Обаче няма какво да се залъгвам- не мога да преглътна това предателство от негова страна, не мога да забравя, имам чувството че всичко което ми каже е лъжа. И най-лошото е, че знам че това ще продължи- знам че никога нищо няма да е същото и се питам струва ли си. А ето и нещо хубаво в цялата история- 2 седмици след станалото случайно се видях с една моя стара любов, с която бях докато не срещнах мъжа ми. Бях толкова отчаяна, не бях казала на никого за станалото- дори на родителите ми- и си излях всичко пред него. Той, милият ме изслуша, ядоса се, успокои ме и от тогава не спира всеки ден да се интересува как съм. Казах му, че съм на кръстопът и не знам какво да правя, а той ме увери че винаги мога да разчитам на него, че също е преживял разочарование и е сам. Не посмя да ми каже в прав текст, че би искал да сме отново заедно, защото явно не иска да ме притиска и чака аз сама да взема решението, за да не съжалявам. Но от начина по който ми говори, гледа, разбирам че още има чувства към мен, а и да си призная- и аз.
Та сега стоя и се чудя на къде да хвана- нямам представа какво е да живееш с човек, който не е баща на децата ти, Той няма деца и казва че иска да има, но ми е гузно за него- дори да ме обича и да иска да е с мен, дали ще приеме моите деца. Не мога да се поставя на негово място.
В същото време "любимия" явно усети, че има вероятност да остане на втори план- той беше така сигурен, че с две деца съм за никъде и едва ли не нямам шанс с друг мъж. Започна да се държи заядливо, да ме обижда че много бързо съм си намерила"тъпкач", това съм била чакала. Нагло копеле- не разбира ли, че той е причината да стигнем до тук. Сега се чудя дали да подавам молба за развод или да изчакам да родя. Ясно ми е, че независимо дали ще съм сама или ще опитам с другия мъж, трябва да приключа със стария брак. Всеки момент ще е готово жилището, заради което теглихме кредит. Надявам се при развода да присъдят на мен ползването му. Ох, надух ви главите- сякаш вие си нямате достатъчно проблеми, ама като няма с кого друг да споделя...

# 1
 • Мнения: 1 217
Ако си сигурна,че нещата са необратими и че не искаш/не можеш да живееш с такъв човек може би е по-добре веднага да предприемеш нещо.От друга страна ако мислиш и действаш прибързано може да съжаляваш после,макар аз лично да не виждам за какво.Късмет и успех ти желая,но каквото и решение да вземеш не му позволявай да те нагрубява и обижда.

# 2
 • На една звезда
 • Мнения: 4 452
Да те приеме някой мъж с 2 деца??? hahaha
Я се успокой и поживей малко самичка мила, че си много объркана и кой знае каква глупост ще забъркаш.
Нищо смешно не виждам. Колкото и забавно да ти звучи, една жена с две деца не е никак за изхвърляне. Или според теб, тя вече не е човек?
Сиска, напълно разбирам чувствата ти, това не е нещо, което може да се забрави. Аз бих те посъветвала само да изчакаш да родиш, така ще имаш още малко време да се увериш в чувствата и желанията си. Да помислиш пак. Аз също не бих могла да имам доверие в някой, който вече го е предал.

# 3
Може и е смешно мъж да приеме жена с 2 деца- знам ли, до сега не ми се беше налагало да мисля за това. Мари-Анка, права си че трябва да не бързам- то къде ли и да бързам с това малко дете и тумбак. При всички случаи ще трябва да изчакам да родя- не си представям в това състояние да ходя по срещи, а още по-малко да се пренасям у някого. Имам достатъчно време да мисля и премислям какво да правя. Благодаря ви, че сте отделили време да прочетет историята ми. Знам, че повечето от вас вече са го извървели този път и се надявам да сте взели правилното решение. Бъдете здрави и обичани Hug

# 4
 • Моят дом е моята крепост.
 • Мнения: 262
Не разбирам гостенката Руска защо изобщо пише тук.
siska77  докато четях поста ти ми стана много тъжно, представям си шока който си изживяла прибирайки се вкъщи и заварвайки дома си в този вид в който разказваш. Бе какви са тия мъже се питам, жена му бременна той си развява п...та, а и най гадното в семейния дом довел любовница/проститутка (без значение). Че почти всеки е изневерявал това е ясно, но защо трябва да го направи в дома ви, пък и да остави следи та да го разберат - глупак, извинявай ама е такъв.
siska не знам дали е правилно да те съветваме да го зарежеш съпругът ти, нито дали да останеш при него ти сама трябва да прецениш ситуацията, така да се каже плюсовете и минусите. За бившето ти гадже мога да кажа да не прибързваш, но не защото си с едно дете и едно на път,а защото все пак доста малко време е минало.
Историята е гадна, успокой се и размисли трезво и сама да се бориш не е лесно, но пък и да търпиш някой който те е наранил също. И наистина винаги ще си имаш едно наум останеш ли с мъжа си. Каквото и да предприемеш ти пожелавам успех и дано решението ти да е най-правилното за теб и децата ти.  Hug

# 5
 • на 6 ет..под звездите
 • Мнения: 2 175
Незнам..аз не бих го отлагала..
Така както го описваш..не виждам смисъл да изчакваш раждането..След него ще се разсееш, мислите ти ще поемата в друга посока и тн.. Твоят на това разчита..
Помисли за себе си - има ли смисъл да устикаш и и в името на какво? Или да отсвириш дразнителя и да останеш сама и на спокойствие докато се роди детето..
А за третия - има време..Там няма нужда да бързаш..напротив..
Успех!

# 6
 • на изток от рая
 • Мнения: 222
Изчакай. Нека да се роди бебето и да си даде таткото името и поне ангажимента за издръжка. И аз бях така, моят адвокат ме посъветва да не бързам, защото после ще трябва да водя дело за издръжка на второто ни дете.
Ще ми се да завърша с "Може пък да е било еднократно кривване от правия път", но няма да стане. Сама казваш, че проблемите ви са започнали още преди половин година. А и отношението му сега....
Успокой се и мисли хладнокръвно. Каквото има да става-ще става.
Как само ме върна 3 години назад в спомените ми  Sad

# 7
Нямам представа какво да ти кажа, това е толкова гадно, че просто не мога с думи да го определя. Друг е въпроса, че едва ли е един път, едва ли е проститутка и едва ли шнолата е там случайно. Почакай малко де се поуспокойш - не бързай с развода - за издръжката ако не за друго, то по-зле едва ли може да стане. А за нов мъж не му е сега времето - много си объркана за да видиш реално нещата как стоят. Може и свестен да е човека, обаче нека за сега нещата да останат на ниво приятелство - това мога да те посъветвам. Стискам ти палци и се моля за теб baby_neutral

# 8
 • София
 • Мнения: 940
Изчакай да родиш, може да е било нещо моментно. Всеки греши...

# 9
Нямам представа какво да ти кажа, това е толкова гадно, че просто не мога с думи да го определя. Друг е въпроса, че едва ли е един път, едва ли е проститутка и едва ли шнолата е там случайно.

Това и мен ме измъчваше- всичко говори, че явно не е била проститутка и явно е оставила нарочно шнолата си, за да я намеря. А и коя проститутка ще се къпе в клиента си или ще ползва компютъра ми. Вече не ми се мисли- каквото и да е целяла го постигна и разбрах. Като си предтавя, че дъщеря ни спи там, където са... #Cussing out Не мога да променя нищо, не мога и да преглътна. Даже не искам да го погледна в очите- имам чувството че всяка негова дума е лъжа. Противен ми е и не искам да ме докосва. От където и да го погледна- няма да го бъде брака ни. Ще изчакам да родя и ще го накарам да се разведем по взаимно съгласие. То и без това още не са минали 3 г. от сключването и сега не може да е по взаимно съгласие.
Да са живи и здрави децата, а мъжете...

# 10
 • Мнения: 2 724
Изчакай. Нека да се роди бебето и да си даде таткото името и поне ангажимента за издръжка.

Той името и издръжката не може да не си даде, даже и да са разведени.
Аз бях в същото положение и изчаках.
Мисля, че това беше правилното решение, защото не знаеш как ще се отрази на бебо ходенето по съдилища.

И не бързай да се хвърлиш в нова връзка, голяма грешка ще е...

# 11
 • Мнения: 570
И аз бих те посъветвала същото - сега си отчаяна и объркана и не се хвърляй в нова връзка.
Реално сега се хващаш като удавник за сламка и най-малкият жест на внимание от твоят стар приятел
те впечатлява и трогва, но дали наистина и занапред при други обстоятелства би било същото ...????
Преди да си затворила старата врата и да си си отговорила сама на себе си какво смяташ да правиш с живота си,
 - не отваряй новата / нали разбираш? / !!!
И с 10 деца да си - ще се справиш, жените сме инати и се справяме с всичко в името на децата си, не се предавай
и  изхвърли  нехранимайкото от живота си, но след раждането .....не че тогава той ще стане Принц, но напрежението
ще ти е по-малко и силите ще ти трябват за бебо. След като се възстановиш - просто шута и смело напред.
Стискам палци !!!!
  Wink

# 12
 • Мнения: 1 023
4етох, един раз - а да отговоря, ма броих до 10.
после, аха на втори раз - ма пак броих, днес оба4е "нямаш шанс":

"бившо гадже", па той ме оби4ал, па ще ме вземел, пък моя така, пък после ина4е...
мен, ако питаш имаш хормонален проблем. от бременността е. нормално е.

ли4но аз в 6ти-7ми и тн. месец от бременност, съм вървяла след мъжки парфюми или просто мирис, и вярвай ми озовавала съм се на съвсем разли4но място и посока от ли4ните ми такива  Laughing
та, мисля си, не си пълни главата с глупости и не се самонавивай.
ма, и4.
ма, въобще, изобще недей си прави филми на ужасите.
брой си дните на календар4ето и си гледай детето. другото - кавото дойде - някои неща не зависят от теб. ти не си съпруга си, за да предвидиш.
не си и другия мъж, също.
аде, умната.

# 13
Хей,момиче,чета ти историята и се смея,но това е особен смях:)Просто тази история ми е до болка позната,чак и в детайлите ми е позната.Ами,в резюме,и аз съм една жена(вече на29) с две дечица и като бях бременна се сблъсках с "товарния"влак,както се изрази ти...Мога много да си филисофствам на тази тема..все пак е интересно да срещнеш и др.под слънцето с така сходна история.Един съвет-Бъди егоист и "драпай"за щастието си,защото децата растат...поемат пътя си,а животът е кратък и въпреки всичко интересен!

# 14
 • Dania
 • Мнения: 2 757
Интересна ми стана частта с шнолата. Кой спи с шнола под възглавницата  newsm78. Имам чувство, че гостенката нарочно си е оставила следите за да създаде семейни проблеми. И този косопад... Или ти си жив Шерлок Холмс...
Иначе бих запомнила случката и ще изчакам най удобния за мен момент да напусна магарето. Разбира се след раждането, и заради издръжката и къде ще се развяваш сега с корем. А и кой знае бившия, на който толкова много уповаваш колко може да се разчита на него. Роди си детето и се концентрирай в отглеждането му. Покрай него няма да имаш време да мислиш за друго. През това време проучвай въпроса за изнасяне, къде, при кой и как точно. Мисли, консултирай се с близки и вземи най правилното решение. Аз на твое място с такъв мъж изобщо не бих живяла. Всъщност така и не разбрах защо си с него. И любов да е след таква гнусна изневяра едва ли ще остане много от нея.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт