Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

гр.София

Мнения: 485
   Здравейте момичета, тъй като пуснах търсачката в  "Гугъла", ама нищо не ми показа - се допитвам до вас Hug.
Купихме и заклахме едно прасе, разфасовахме го, нарязхме го и го прибрахме във фризера, за да не се развали.Отрязах едно парче от черния дроб и месото с намерението да го дадем за изследване, за да сме сигурни, че е годно за консумация.
Мисля, че трябва да го занеса в ХЕЙ, ама не съм сигурна.
Моля ви, ако някой знае или е правил подобна проба да ме светне какво точно се дава от прасето и къде се носи Praynig.
 Благодаря ви
Цитирай

по света и у нас

Мнения: 113
Най-добре звънни в ХЕИ по телефона и питай .И аз мисля ,че там би трябвало да правят тези проби или в някоя лаборатория newsm78
Цитирай


Мнения: 1 477
Според мен по скоро трябва тук да питаш
Национална ветеринарномедицинска служба
гр. СОФИЯ - 1606, бул."П.Славейков" № 15А,тел. 915-98-20, факс 954-95-93, телекс 23242
Защото пробите на храните се правят от ДВСК
Цитирай

гр.София

Мнения: 485
Благодаря ви момичета Hug!
И аз се чудех за ХЕИто, защото съм чувала, че пробите за храните се правят на друго място?
Още утре ще звънна и то първо във Ветеринарно медицинската служба.
Цитирай

В страната на ненаучените уроци ...

Мнения: 3 770
Мъжът ми е ловец и когато застрелят диво прасе , месо от него се носи за изследване в РДВСК.За домашно прасе не знам какво месо се носи , но за дивото това е сърцето и черния дроб.
Цитирай

гр.София

Мнения: 485
Диди, благодаря ти.Ами то уж е домашно, ама е гледано в гората на свободна паша.И сега като се замисля може да е имало досег с диви прасета, ама не сме отрязали от сърцето..?Имаме проби само черния дроб и месото.Дано да е достатъчно.
Цитирай

В страната на ненаучените уроци ...

Мнения: 3 770
Assia и месо се носело / сега питах! / , но трябва да е мускул , защото там се забивали капсулите на трихинелозата.
Цитирай

София

Мнения: 525
И моят мъж е ловец и носи част от диафрагмата. Дроба може да се яде (без сърцето), в него няма зараза. Носи го също в РДВСК, но каза че всеки ветеринар който има микроскоп може да види заразата.
Цитирай


Мнения: 4 748
И моят мъж е ловец и носи част от диафрагмата. Дроба може да се яде (без сърцето), в него няма зараза. Носи го също в РДВСК, но каза че всеки ветеринар който има микроскоп може да види заразата.

 Peace точно така е. Черния дроб е единственото, което ловците ядат на момента без проби /печен/. 

За домашните прасета и трихинелозата  - имаме познат, чието семейство е пипвало трихинелоза точно от домашно прасе, гледано в кочина  Crazy. Тов а става, ако е "хапнало" минаваща покрай него мишка, яла пък някъде отрова. Звучи дълго и широко, но на селата и във фермите се слагат отрови за мишки. А докато тя се отрови, има време на воля да пообиколи из двора. 
Та тези хора всички са се натровили, но се усещат навреме и отиват в болница. Там се "капсулова" тази зараза и те я носят, но не се развива или пък предава на друг човек. Карантинния период е 20 год. /или поне толкова беше/.  Ако през това време обаче хапнат заразено месо, спасение няма.  Заради това, сега като си колят домашното прасе,  всичко се прибира във фризер или буркани и никой не хапва - дори мезе, в момента. Чакат изследването.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.