Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 221 отговора

Bourgas

Мнения: 1 436
Днес направих палачинки по ето тази рецепта и смея да кажа, че са най-вкусните ми досега (правила съм доста пъти при това). Отдавна надничам в този сайт и след един страхотен първи опит не се замислих и за втори Peace Искам да споделя удоволствието и с вас Hug



1 ч.ч (140 г) брашно
2 ч.л. бакпулвер
2 с.л. захар
1/4 ч.л. сол
240 мл прясно мляко
2 с.л. безсолно масло, разтопено
1 голямо яйце, разбито леко

Брашното, захарта, солта и бакпулверът се смесват в една купа. В друга се смесват яйцето, млякото, маслото. Брашняната смес се изсипва наведнъж към яйчната и се разбърква кратко само докато съставките се смесят. Продължителното разбъркване (или разбиване) прави палачинките по-жилави. Пържат се в намазан с разтопено масло тиган (аз предпочетох олио, защото маслото ми загаряше и тиганът запуши). Сипва се по около 1/4 ч.ч. за палачинка, когато се зачерви отдолу и се появят дупчици отгоре се обръщат (стават мноооого бързо). Извадените палачинки се намазват с масло.
Излизат около 8 бр палачинки с диаметър 10см. Пише, че се нахранват 3-4 души, но у нас стигна само за двама 35

Бон апети!
Цитирай

Благоевград

Мнения: 779
изглежда умопомра4ително Hug
браво
« Последна редакция: нд, 23 ное 2008, 22:04 от lanibarbi »
Цитирай


Мнения: 282
Лелеее чудо! Непременно ще ги пробвам ! newsm10
Цитирай


Мнения: 4 496
Имам изпитана рецепта за пенкейкс/от форума е, но чия- не помня Blush/.
Ще пробвам и тази.
Благодаря! Наистина изглеждат много вкусно. А с малко сладко отгоре...ммм.... Cool
Цитирай

Pierrefonds, CA

Мнения: 722
Правила съм същата рецепта отдавна, но нещо не ми допаднаха.  Shocked
Цитирай

Разград

Мнения: 3 028
Аз отдавна съм се отказала от традиционните наши палачинки.Повече харесваме пенкейковете и само такива правя.
Цитирай

В лудницата на 2-рия етаж.

Мнения: 2 026
Изглеждат страхотно тези пенкейкс,май още сега ще ги спретна за закуска на детето.
Цитирай

близо до морето

Мнения: 1 312
Изглеждат страхотно,в нас палачинките ги приготвя мъжът ми  Blush прави ги божествени,но определено ще го изненадам с тези Laughing
Цитирай

София

Мнения: 559
аз съм фен на тъничките, но може и тези да приготвя. Предпочитам ги със солена гарнитура обаче-лютеница, топено сиренце, кашкавалец, маслинки Crazy
Цитирай

Bourgas

Мнения: 1 436
Въпреки че на снимката изглеждат доста дебелички аз ги докарах малко по-дебели от катми. Но мисля, че очарованието е във вкуса им, не чак толкова във вида или размера Peace
Цитирай


Мнения: 1 705
Изглеждат неустоимо!!!
Колко горе-долу трябва да са дебели?
Цитирай


Мнения: 8 604

И аз ги харесвам. Моите също стават по-тънички от показаните, но ги правя с кисело мляко.Ще пробвам и с прясно.



Цитирай

Стара Загора

Мнения: 77
Към същата рецерта добавям лъжица две кисело мляко, така винаги стават крехки и пухкави Peace
Цитирай

Targovishte

Мнения: 262
Ще ги пробвам, винаги досега съм правила традиционните палачинки. Тези изглеждат чудни  Smile
Цитирай

Холандия/Хага

Мнения: 1 352
Правя американски палачинки доста често. Бях пускала рецептата тук, разликата е само в количеството на продуктите. Моите ги правя по-малки, слагам по 2 суп. лъж. от сместа и без мазнина в тигана (те си имат вътре масло). Хубавото е, че стават много бързо, различни са от нашите традиционни - пухкави. Много вървят поляти с някакъв сироп Crazy.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 221 отговора