Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Може ли някой да даде съвет за панирани кюфтенца от боб
Цитирай
http://bgkulinar.net/forum/viewtopic.php?t=68 tuk 6te nameri6 dobra ideq
Цитирай


Мнения: 150
Ето това намерих случайно докато се ровех в един друг кулинарен форум:

Сварете боб (даже леко го преварете), отцедете добре от водата - намачкаийе го, не препоръчвам пасатор -нарежете ситно глава лук , прибавете 1 яйце, ако е рядка сместа може и шепа галета, подправете с 4убрица , кимион и 4ерен пипер, може да добавите и ситно нарязан магданоз - оформете кюфтета оваляйте в брашно и пържете в мазнина .
Поднасят се топли - гарнитура прясна салата или туршия - вървят с доматен сос
Цитирай


Мнения: 654
Twisted Evil  Evil or Very Mad Вчера ги пробвах да ги направя!ПРОВАЛ!!!!
Провал!ПРВАЛ!Сместа горе-долу ставаше на вкус,но като започнах да ги пържа icon11 -получи се една пяна,залепиха се и се разчупиха Twisted Evil пушеше много,аз два пъти изхвърлях мазнината в която пържех,измивах тигана и пак-ЗАЩО ТАКА СЕ ЗАЛЕПИХА(БЯХ ГИ ОВАЛЯЛА В БРАШНО!!!) Embarassed
Цитирай


Мнения: 150
Точно бобени кюфтенца не съм правила, но си спомням, че в началото и аз имах проблеми с кюфтетата от тиквички - все ставаха воднисти и се разпадаха. Съвета е да се изстискват много добре и да се сложи малко варен картоф в сместа (за тиквичките). Също така зависи в какъв тиган ги пържиш. Откакто ги пържа в тефлонов с малко но добре сгорещено олио стават, макар и малко сплескани.
И още един много важен тип - котлона да не се нагрява на най-силно, защото тогава ще почернеят отвън, а ще останат сурови отвътре. Огъня трябва да е умерен, така се стягат докато се запържват от едната страна.
Цитирай

София

Мнения: 1 770
Цитат на: LIDYA
Twisted Evil  Evil or Very Mad Вчера ги пробвах да ги направя!ПРОВАЛ!!!!
Провал!ПРВАЛ!Сместа горе-долу ставаше на вкус,но като започнах да ги пържа icon11 -получи се една пяна,залепиха се и се разчупиха Twisted Evil пушеше много,аз два пъти изхвърлях мазнината в която пържех,измивах тигана и пак-ЗАЩО ТАКА СЕ ЗАЛЕПИХА(БЯХ ГИ ОВАЛЯЛА В БРАШНО!!!) Embarassed


може би температурата е била прекалено висока...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.