Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Искам бебе
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 453
момичета моля ви помогнете ми! От около месец все ми се вие свят,отпаднало ми е,получавам сърцебиене и имам чувство че ще припадна.Кръвното ми пада и ми става много зле. Пуснах си какви ли не изследвания. Моля ви, ако някоя от вас може да ми помогне,защото всички лекари казват че всичко ми е в норма, но аз не им вярвам понеже те се водят само от посочените реф.ст-сти,а доколкото знам тук някои от вас пишат,че те често не са точни. Моля за помощ, всяко мнение ще ми е от огромна полза. Обърнете внимание на В 12 и на МСНС ..
ПОловите хормони са пуснати на 3 ден от МЦ.

Желязо (Fe) 20.42  mkmol/l М(12.5-32.2) Ж(10.7-32.2)
 Тотален ЖСК 55.66  mkmol/L 44.8 - 80.6
 Anti TG 17.7 IU/mL < 34.00 IU/mL
 Anti TPO 2.1 IU/mL < 12.00 IU/mL
 FT 3 5.720 pmol/l 2.25 - 6.00
 FT 4 13.990 pmol/l 9.15 - 23.86
 TSH 0.918 mU/l 0.35 - 5.00
 Витамин В12 206.4 pg/ml от 60 до 1200 pg/ml
левкоцити 5,56 /4-11/
еритроцити 4,05  /4-5,5/
хемоглобин 129  /120-160/
хематокрит 0,396 /0,35 - 0,55/
ср.обем на еритроцита 97,8  /82-98/
ср.хемоглобин в еритроцита МСН 31,8  /28 - 33 /
ср.хемогл.конц. в еритр МСНС 326 /330-350/
тромбоцити 288  /140-440/
глюкоза 5,35  /3,8-6,1/
белтък отрицателен /отрицателен/
белирубин отрицателен /отрицателен/
уробилиноген неувеличен /неувеличен/
урина седимент   плоски епителни клетки
Testosteron 0.74  nmol/l  /0,18 - 2,55/
Prolactin  181.38 mlU/l    /90 - 523/
LH       4.82  IU/l             /1,9 - 8,0/
FSH       4.08  IU/l          /2,4 - 9,3/
Estradiol  0.310  nmol/l  /0,08 - 0,79/

 
Цитирай

София

Мнения: 674
Спорет това което си показала и референтните стойности всичко е ок Rolling Eyes Единствено пролактина може да е с различни стойности тъй като се пуска на 7 ден  след доказана овулация. Къде си правила изследванията? И кой ти ги назначи всичките newsm78
Цитирай

София

Мнения: 1 270
пролактина може да е с различни стойности тъй като се пуска на 7 ден  след доказана овулация.
Аудулинка,вероятно с Прогестерона се обърка.Точно в правилното време си го е изследвала.

Никакъв проблем не виждам в тези изследвания Peace
Цитирай


Мнения: 453
Прогестерона, а не пролактнина се пуска  на 7 ден след овулация. А изследванията сама си назначих и направих в лаборатория Лаборекспрес във  Варна.
Цитирай


Мнения: 453
Мислите ли,че може В 12 да е нисък, макар че тук е в границите? Понеже някъде четох, че трябва да е поне 400 единици, а после видях че недостига му е злокачествена анемия, а симптомите й са като моите. Пропуснах да кажа, че и главоболие имам, но най-лошото е отпадналостта, раздразнителността от много хора и шум, нервност, сърцебиене, отпадналост. Толкова ми е зле, че вече не зная към кого да се обърна. Джи пи-то не помага, за кардеолог имам час чак след 3 седмици, гинеколожката ми гледа изследванията и каза че са добре, и на спешен лекар бях и той ми изписа лекарство за сърцето, но после чух че това лекарство е много силно. Пих от него веднъж и сега ме е страх защото на този лекар от спешен център някак му нямам вяра...
Цитирай

София

Мнения: 1 270
Тук намерих много полезна информация.
http://www.doctorbg.com/pages.php?id=162&c=163
Цитирай


Мнения: 800
Всяка лаборатория има свои референтни стойности в зависимост от условията, реактивите и методиката на извършване на изследването. Затова резултат, който според една лаборатория е нормален, по референтните стойности на друга лаборатория може да изглежда недобър.
Важно е да се гледат референтните стойности на лабораторията, в която са направени изследванията, а не на други лаборатории. Тези резултати, които са поместени тук, са отлични. Всички стойности са в норма. А симптомите, които описваш, могат да се дължат на други фактори, необхванати от тези изследвания.    Например - странични ефекти от приемани медикаменти, стрес и преумора, дисфункция на някой орган. Защо не опиташ най-напред с малко почивка и положителни емоции. Знам, че звучи банално, а за някой, който е притеснен, може би дори несериозно, но наистина животът ни е много напрегнат и трябва човек да може да презареди.
Цитирай


Мнения: 9
С такива оплаквания може да са доста различни неща.Например може да е вегетативна дистония(или иначе казано в резултат от нервно напрежение и т.н.)може да е проблем на щитовидна жлеза-имаш ли други оплаквания като потене на ръцете и т.н.,,може наистина де е сурдечно ,правиха ли ти екг и какви лекарства ти изписаха ,че ти се струват силни,какви стойности на кръвното правиш?На колко гонини си и т.н.Дано мога та те насоча какво да търсиш,че и да го лекуваш!
Цитирай

София

Мнения: 2 498
Мисля,че изследванията са ти отлични PeaceНямаш повод за притеснение,а симптомите,които описваш,най-вероятно се дължат на нервно напрежение,при този пълен набор от неща,които си излседвала,ако имаше нещо-щеше да се види Peace
Цитирай


Мнения: 453
Момичета , на 30 години съм, а заболяване на щитовидната поне според тези изследвания нямам.Правиха ми кардиограма, но на нея всичко й е наред с изключение на високия на моменти пулс. По принцип поддържам нисък пулс - около 50 удара, но като се вдигне надхвърля 120. Записала съм час за кардиолог, но за съжаление е чак за 17 декември. Не разбирам защо толкова много се чака за всеки един специалист в Б-я?Не е ли достатъчен факта, че отивам на частно и плащам луди пари. Ако е спешно ме пращат в спешен кабинет, а там няма кардиолог, а само общ лекар. Омагьосан кръг. Като те видят че си прав и стоиш на крака (колкото и да ти е трудно да си изправен) - значи можеш да чакаш 3 седмици.Благодаря ви на всички за отговорите.Наистина значат много за мен.Това е най-добрия форум - никъде другаде не срещнах разбиране.Благодаря ви и нека всяка има щастието да сбъдне мечтите си !!!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.