Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 25 ноем. 2008, 09:27 ч.

Има дни

 • 1 888
 • 33
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 629
в които не върви, ясно е. Ставаш сутрин, поглеждаш навън и те блъска предчувствие, че днес е по-добре да си останеш вкъщи. Но може и да започне със смачкана отляво коса, липса на топла вода или традиционното счупено токче. Дайте детайли, оплачете се от вселенската подредба, накрая можем да пуснем и петиция срещу Денят Хикс. Бъдете описателни, темата е за това.

# 1
 • на третия етаж
 • Мнения: 54
  Обикновено не върви, когато сме много уморени или изнервени. В такива случаи с каквото и да се захванем не свършва добре и става ясно, че е дошло време за почивка.

# 2
 • Там,където се събуждам щастлива.
 • Мнения: 5 475
Да, има такива дни. Но няма как да си остана вкъщи, така че се мобилизирам, изпивам една конска доза кафе и хоп на влака за работа.....

# 3
 • Страната на чудесата
 • Мнения: 2 735
Днес е един от тях.Първо детето цяла нощ играеше на иди ми-дойди ми до родителското легло, в резултат на което аз го сънувах със светещи по вампирски очи и тръгнах да се спасявам. После се успах, естествено, и при сутрешния тоалет безуспешно се опитвах да си извадя окото с молива. Счупих закачалката в банята, а докато изстрелям детето от топлото му легло, миризмата на парфюм след сутрешния душ се смени с тази на световно известната марка парфюм "Пот" Косата-ах, косата изобщо не е това, което е обичайно. Ама к'во ми пука, и без това видът и след  препускането до работа няма да е блестящ.
Счупих си и нокът, а сега му дразнят и на работа едни фръцли Tired
Дали пък това не е знак, че в такива дни не трябва да напирам да ходя до работата? Да го пиша неприсъствен по независещи от мен причини newsm78

# 4
 • Мнения: 9 817
Ставам и усещам, че вече ми е тъпо, почти не съм спала и сега се чувствам направо смачкана. Зима е. Очакваме поредният тъп и адски сив и скучен ден- нерви вкъщи и напрежение в работата.
Малката едвам я будя, мрънка, не иска да се мие и да се облича.
Е, все пак го прави с 300-та зора.
Не намирам подходящите дрехи за себе си, косата ми е зле, разливам си кафето на пода в кухнята....това ме изкарва вече от равновесие.
Най-накрая тръгваме за детска, едвам се влачим до там, спираме на почти всяка крачка..... ooooh! какво ми е виновно детето, че да му се карам.
В детската: Е, не мога да си обясня кой пак е сложил мокрите от сняг ботуши на сина си, върху пантофите на дъщеря ми. Тя започва да плаче, от пантофите тече вода, няма с какво да я обуя. Зад гърба ми се чува раздираща кашлица, носеща се от едно момченце от групата на щерка ми. И ето мястото да си излея яда и нервите, но все си мисля обосновано. Задавам съвсем спокойно въпроса: Какво прави това болно дете тук? От отсрещната страна ме блъсна един празен поглед.... Е, нищо убий простака с мълчание.
Уаууууу какъв късмет поне тролеят дойде щом отидох на спирката. Но ново шест един дядка ми лъха на спарен чеснов дъх право в лицето.
Вече съм на работа......Какво ли ме чака......продължението по-късно.

# 5
 • София
 • Мнения: 5 940
Буден е в 04.00 часа сутринта. Млякото не помага. Отиваш да си направиш кафе, празен плик окичва пространството до кафемашината. Бъркаш за цигара, имаш една, дето си се объркал и си я запалил на обратното. Всички запалки са развалени. Преджобваш якета, панталони, накрая намираш кибрит с една клечка. Аха, и вятъра да я загаси. Гадна, не гадна, пушиш я на терасата. Отгоре ти се стоварва буца сняг. Примерно.
Денят продължава по подобен начин. Носиш дете на ръце и буташ количка. Отваря си сам вратата и се изръсва на пода, разбита уста. Правиш си вкусен обяд, на който отива точно онзи мавруд... Оставена е бутилката отворена. Изветрял е. Отяжда ти се. Съобщение за спешна командировка до Мюнхен за някакво глупаво изложение. Щяхте да ходите за риба. Нещо такова.
Вкъщи съм, но пак може да ти се случи.

# 6
 • Мнения: 14 743
Само че косата ми се смачква отдясно. После разбирам, че съм си измила косата с интимен сапун или душ-гел, ама след като съм си я насапунисала се усещам или съм объркала водата за уста с тоника за коса. Последното е много гадно, защото после дълго ти се пени устата и не можеш да се отървеш половин ден от сапунения вкус и от горчилката, нали е с извлек от орехови кори - горчи.
На всичко отгоре, късогледият ти мъж пак не си е сложил очилата като е ходил да пикае, а вече е излязъл и ако чакаш да си върне за да си почисти сам, в банята ще замирише като в зоопарка. Като чистиш и проклинаш, закачаш без да искаш пломбата на водомера със стирката и тя се чупи, нали е от една тънка пластмаса и трябва да чакаш техем да дойдат да я сменят. Те идват, но за нещастие домофоните са развалени и като стигнеш от 9 етаж до първия, тъкмо виждаш как една фирмена кола на техем потегля от паркинга. Ако все пак съседът, дето тропа с чук отгоре, не успее да ти сртути мазилката от тавана в банята, ще се счита за добро начало на деня.

# 7
 • Мнения: 5 373
Има го и обратният вариант. Слънце пече, сняг вече не вали, наспала си се, кафе си пила, детето е у баба. Тръгваш да попълниш липсите в гардероба, твърдо уверена, че в неделя това си е почти мисията невъзможна. Обаче не, в рамките на точно 2 магазина намираш всичко и, балансирайки върху 5 сантиметров лед с дете и 3 чанти, решаваш да използваш услугите на гр. транспорт, за да не пируетстваш а ла Ну погоди излишно и опасно.
И тук иде бай ви Мърфи на помощ. НА слизане от превозното средство правиш изключително болезнено приземяване върху леда и последното стъпало, като замалко не смачкваш горкото дете. Иде ти да псуваш, да викаш, да стреляш....ама кого.
И после върви обичай зимата.
П.С. Извинете, ако досадих.

# 8
 • В метрото
 • Мнения: 2 715
Звъни се. Няма ли кой да отвори? Ох от телефона ми е. Алармата. Буди ме. Още 5 минутки, още 5, още 5...успах се
Децата поне са станали. Само едното. И излиза вече. Нещо нервничи. Не може ли да изчака поне докато отпия от кафето? Няма кафе. Няма. Милото също се е успал. Ще си направя. Защо крещи? А другото дете защо не крещи? Изпращам едното (за пари били крясъците), будя другото, влизам в банята, излизам. Облечени сме на врратата с 10-минутно закъснение още на старта. Ципът на единственото зимно яке се чупи. Мамка му. Стискам зъби. А денят още не е започнал.  Laughing

# 9
 • София
 • Мнения: 6 035
Днес е такъв ден Tired Бебето ме събуди преди алармата. Еее, за кво е тва крещене сега... Спи ми се много. Ставам, ама едва, едва. О не, вчера като си легнах ме болеше глава, сега ставам пак с главобол. Но и врата ми е схванат.
Да крещят и викат колкото щат тия деца. Аз ще пия кафе първо. Ама и то не ми е вкусно нещо. И цигарите ме дразнят.
После обичайното. Досадно. Всекидневно. Пфу.

# 10
 • София
 • Мнения: 2 197
Има дни, в които ставаш в прекрасно настроение, мислиш си че е петък и чак пред училището на детето осъзнаваш, че всъщност е събота.

# 11
 • Мнения: 2 237
Има дни...в които се чудя защо живея в тази тъпа държава.Дни, в които се питаш "Защо на мен бе Господи !?" Дни, като вчерашния, за който написах в "Споделете" .За това че след два месеца адски труд и мъка по списанието в което работя, видях че накрая ме няма в списъка на съставителите.Ревах цяла вечер.За капак цяла нощ детето повръща.Скъса се от повръщане, вече няма силички.Не спах въобще.В рейса установявам, че съм взела погрешка служебния телефон на мъж ми.В работата имам един куп неща за писане, а аз не мога да се съсредоточа - мисля за болното мъниче у дома. Пак ми се реве.За кой ли път.
Да, има дни, в които си задаваш въпроса ще оцелееш ли накрая на деня......  Confused

# 12
 • Мнения: 2 437
А, днес не ми е такъв ден. Не искам да си спомням описателно да не взема с негативни вибрации да го предизвикам.  Mr. Green
Но случва се, непременно ще се отчета подробно в темата в един такъв ден.  Laughing

# 13
 • При хората, които обичам
 • Мнения: 3 193
Има дни, които започват с празна тубичка паста за зъби. Сигурна съм, че съм купила, но къде е, къде? Следва бримка на чорапогащите, на вторите...На третия чифт вече решавам да сложа по-дълга пола. Следва избор на дрехи за малката. Това не искаш да го прочетеш, Мю, уверявам те.
След като са надлежно оставени едната на училище, а другата - на градина, решавам, че нищо не може да ме спре по пътя към трудови подвизи.
Да, ама колата ми не е на същото мнение. Запали, надута английска кучко!/ с извинение  Blush/ Възмутена от езика ми, пали.
До този момент нито червило съм сложила, ните поне един поглед в огледалото съм хвърлила. Колата си има огледало, по светофарите има и възможност за разкрасяване...
В офиса пристигам вече успокоена. Но денят едва започва, доставчиците ме чакат, за да ми скосят нервите. Не, че и подопечените ми служители не се стараят в това отношение. Криво-ляво избутвам деня.
Вечерите са далеч по-спокойни. Ама и аз съм от стара коза яре – купила съм паста за зъби, стек чорапогащи и, само за всеки случай, съм си изгладила и панталон. Дали да не намекна на Милото и за нов акумулатор?

# 14
 • Galaxy 13197853088
 • Мнения: 2 479
за онея дни ли става въпрос?

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт