Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 25 ноем. 2008, 21:41 ч.
  • Преглеждания  7 356  Мнения  23  Онлайн  1
Отговори
  • Sofia
  • Мнения: 7 160
    Този пай е за любителите на хрупкави сладкиши,както и за тези,които се чудят къде да употребят поредния буркан конфитюр(сладко) от зимнината. Wink По-киселите,като че ли,вървят по-добре! Wink
     Много е лесен!И много вкусен! Grinning

     Тесто:

     225-250 г маргарин (или масло)
     1 чаена чаша (от 250 мл) захар
     150г кисело мляко
     1 малка кутийка майонеза
     1 малко яйце(или 1 жълтък)
     1 бакпулвер
     1 ванилия
      брашно за меко тесто

     За пълнежа:
     сладко(или конфитюр,или мармалад)
     1-3 с.л. нишесте(или обикновено бяло брашно)
     смлени орехи,колкото обичате(аз обичам повече около 1 ч.ч.)

      Замесваме тестото и го оставяме да почине малко в хладилника.
      Взимаме по-голяма тава(аз ползвам правоъгълна 23-32 см).
      Намазваме дъното с малко олио.
      Отделяме от тестото 2/3.Разпределяме го направо с ръце върху дъното на тавата и по стените й.
      Върху тестото изсипваме конфитюра,в който предварително сме разбъркали нишестето(брашното).Ако е по-течен слагаме 3 с.л..Ако е по-гъст 1 с.л. е достатъчна.(Нишестето се добавя за да се стегне пълнежа и той да не се разтече).
      Поръсваме конфитюра с орехи.
      Отгоре рендосваме на едро ренде останалата 1/3 от тестото.Към нея може да се добави още малко брашно,за да е по-твърдичка и да се рендосва по-лесно.Гледаме да покрием всичкия пълнеж.
      Печем пая на умерена фурна,докато стане румен!
      Готовият пай може да се поръси с пудра захар.
      Да ви е сладко! Heart Eyes

      Ето и резултата.

    

Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 00:58 от Селма

Реклама
# 1
  • Мнения: 407
Селма ,сърдечни благодарности    bouquet

# 2
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 381
Да, и ние вкъщи го харесваме, ето го моят:
/снимката не е много качествена, защото е със старото фото.../

# 3
  • Sofia
  • Мнения: 7 160
Да, и ние вкъщи го харесваме, ето го моят:
/снимката не е много качествена, защото е със старото фото.../
  По същата рецепта ли го правите? Rolling Eyes

# 4
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 381
Само не слагам майонезата и нишесте при мармалада.

# 5
  • Sofia
  • Мнения: 7 160
Само не слагам майонезата и нишесте при мармалада.
  Тъмън можеш да опиташ,щом си се записала в темата! Wink
 

# 6
  • Мнения: 1 483
Селма,изглежда страхотно Wink ще го опитам и аз Hug

# 7
  • Мнения: 407
Дали ще сгреша, ако пропусна и аз майонезата  newsm78 

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 7 160
Дали ще сгреша, ако пропусна и аз майонезата  newsm78 
   Ще сгрешиш! Naughty
   (не,че без нея няма да стане,но тя определено прави пая по-вкусен и по-хрупкав Peace )

# 9
  • Мнения: 707
Задължителна ли е майонезата? Все пак в рецептата има достатъчно мазнина (майонезата е растителна мазнина и жълтък)  newsm78?

# 10
  • Мнения: 407
Ще опитам и двата варианта  Peace и ще се спра на единия  Peace

# 11
  • Мнения: 4 496
Много изкушаваща снимка!
Искам да попитам дали и долната част става хрупкава?
И колко грама е "малка кутийка майонеза"? Понеже имам обикновена   на "Краси".
Но ще се прави, то се знае!  Hug

# 12
  • Sofia
  • Мнения: 7 160
Задължителна ли е майонезата? Все пак в рецептата има достатъчно мазнина (майонезата е растителна мазнина и жълтък)  newsm78?
   Правя пай по тази рецепта от години!Аз и моите близки много харесват вкуса му!
   Ако ви допада рецептата,добре сте дошли да я опитате,ако не.... просто не я правете,няма да ви се сърдя! Laughing
   Но пък  няма и да разберете колко е хубава! Wink  Hug

Много изкушаваща снимка!
Искам да попитам дали и долната част става хрупкава?
И колко грама е "малка кутийка майонеза"? Понеже имам обикновена   на "Краси".
Но ще се прави, то се знае!  Hug

   Имам пред вид най-малките кутийки,затруднявам се да кажа в момента по колко грама са.... newsm78 Да не бяха около 100 или по-малко? newsm78 Щом имаш обикновената Краси,сложи половин кутийка. Peace
   Нишестето,което слагаш в плънката,действа стягащо и не позволява долната част да размекне от влагата на конфитюра,така че отговорът е :да и долната част става хрупкава,макар и една идея по-мека от горната,но само една! Wink

# 13
  • Мнения: 4 496
Благодаря! Почвам го!
А ако снимката стане като хората, а и паят ми де  Joy , ще я сложа. Макар, че ще е от джиесем. Blush

# 14
  • Sofia
  • Мнения: 7 160
Макар, че ще е от джиесем. Blush
  Те и моите снимки са такива! Peace
   Успех! Grinning

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт