Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора

Sofia

Мнения: 7 141
    Този пай е за любителите на хрупкави сладкиши,както и за тези,които се чудят къде да употребят поредния буркан конфитюр(сладко) от зимнината. Wink По-киселите,като че ли,вървят по-добре! Wink
     Много е лесен!И много вкусен! Very Happy

     Тесто:

     225-250 г маргарин (или масло)
     1 чаена чаша (от 250 мл) захар
     150г кисело мляко
     1 малка кутийка майонеза
     1 малко яйце(или 1 жълтък)
     1 бакпулвер
     1 ванилия
      брашно за меко тесто

     За пълнежа:
     сладко(или конфитюр,или мармалад)
     1-3 с.л. нишесте(или обикновено бяло брашно)
     смлени орехи,колкото обичате(аз обичам повече около 1 ч.ч.)

      Замесваме тестото и го оставяме да почине малко в хладилника.
      Взимаме по-голяма тава(аз ползвам правоъгълна 23-32 см).
      Намазваме дъното с малко олио.
      Отделяме от тестото 2/3.Разпределяме го направо с ръце върху дъното на тавата и по стените й.
      Върху тестото изсипваме конфитюра,в който предварително сме разбъркали нишестето(брашното).Ако е по-течен слагаме 3 с.л..Ако е по-гъст 1 с.л. е достатъчна.(Нишестето се добавя за да се стегне пълнежа и той да не се разтече).
      Поръсваме конфитюра с орехи.
      Отгоре рендосваме на едро ренде останалата 1/3 от тестото.Към нея може да се добави още малко брашно,за да е по-твърдичка и да се рендосва по-лесно.Гледаме да покрием всичкия пълнеж.
      Печем пая на умерена фурна,докато стане румен!
      Готовият пай може да се поръси с пудра захар.
      Да ви е сладко! Love

      Ето и резултата.

    
« Последна редакция: чт, 18 юни 2009, 00:58 от Селма »
Цитирай


Мнения: 407
Селма ,сърдечни благодарности    bouquet
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 206
Да, и ние вкъщи го харесваме, ето го моят:
/снимката не е много качествена, защото е със старото фото.../
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 141
Да, и ние вкъщи го харесваме, ето го моят:
/снимката не е много качествена, защото е със старото фото.../
  По същата рецепта ли го правите? Rolling Eyes
Цитирай

ГОре на черешата...

Мнения: 11 206
Само не слагам майонезата и нишесте при мармалада.
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 141
Само не слагам майонезата и нишесте при мармалада.
  Тъмън можеш да опиташ,щом си се записала в темата! Wink
 
Цитирай


Мнения: 1 483
Селма,изглежда страхотно Wink ще го опитам и аз Hug
Цитирай


Мнения: 407
Дали ще сгреша, ако пропусна и аз майонезата  newsm78 
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 141
Дали ще сгреша, ако пропусна и аз майонезата  newsm78 
   Ще сгрешиш! Naughty
   (не,че без нея няма да стане,но тя определено прави пая по-вкусен и по-хрупкав Peace )
Цитирай


Мнения: 707
Задължителна ли е майонезата? Все пак в рецептата има достатъчно мазнина (майонезата е растителна мазнина и жълтък)  newsm78?
Цитирай


Мнения: 407
Ще опитам и двата варианта  Peace и ще се спра на единия  Peace
Цитирай


Мнения: 4 496
Много изкушаваща снимка!
Искам да попитам дали и долната част става хрупкава?
И колко грама е "малка кутийка майонеза"? Понеже имам обикновена   на "Краси".
Но ще се прави, то се знае!  Hug
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 141
Задължителна ли е майонезата? Все пак в рецептата има достатъчно мазнина (майонезата е растителна мазнина и жълтък)  newsm78?
   Правя пай по тази рецепта от години!Аз и моите близки много харесват вкуса му!
   Ако ви допада рецептата,добре сте дошли да я опитате,ако не.... просто не я правете,няма да ви се сърдя! Laughing
   Но пък  няма и да разберете колко е хубава! Wink  Hug

Много изкушаваща снимка!
Искам да попитам дали и долната част става хрупкава?
И колко грама е "малка кутийка майонеза"? Понеже имам обикновена   на "Краси".
Но ще се прави, то се знае!  Hug

   Имам пред вид най-малките кутийки,затруднявам се да кажа в момента по колко грама са.... newsm78 Да не бяха около 100 или по-малко? newsm78 Щом имаш обикновената Краси,сложи половин кутийка. Peace
   Нишестето,което слагаш в плънката,действа стягащо и не позволява долната част да размекне от влагата на конфитюра,така че отговорът е :да и долната част става хрупкава,макар и една идея по-мека от горната,но само една! Wink
Цитирай


Мнения: 4 496
Благодаря! Почвам го!
А ако снимката стане като хората, а и паят ми де  35 , ще я сложа. Макар, че ще е от джиесем. Blush
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 141
Макар, че ще е от джиесем. Blush
  Те и моите снимки са такива! Peace
   Успех! Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 23 отговора