Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 ноем. 2008, 09:57 ч.

Как реагирате?

 • 583
 • 11
 •   1
Отговори
Здравейте!Как реагирате, когато по някакъв начин научите за възпитателните методи на госпожите в детската градина? Синът ми е първа група. От една седмица ми се струва промемен, а от две вечери си играе много странни игри - влиза в ролята на госпожата и си говори с въображаеми дечица, явно от детската градина. В това разбира се няма нищо необичйано и лошо, но тонът, с който говори на въображаемите деца е ужасно груб, все им се кара, крещи им и ги наказва за всяко нещо. Аз не реагирах до вчера, когато го видях да наказва едно дете до стената и да удря по нея. Аз много спокойно и равнодушно го попитах кой наказва така децата, а той отговори: "Ми, госпожа .............". Помолих го да ми покаже къде удря децата и той ме дръпна да се наведа на неговото ниво и ме шляпна по бузата. Не ми се струва разстроен, напротив влиза в ролята й с гордост, върви с един тефтер и проверява децата. Чудя се как да реагирам и да реагирам ли въобще?Дали си фантазира нещо, но никога досега не е играл така.

# 1
 • Мнения: 1 001
според мен трябва да реагираш.Говори с някоя майка дали и нейното дете не се държи по подобен начин и ако е така директно при директорката.Не може така да се тормозят децата знам че не им е лесно на лелките  но това не е начина.Все пак с тази "госпожа" ще сте 4 години в градината .не ми се ще да е вярно и да тормози децата така ooooh!

# 2
 • Варна
 • Мнения: 4 187
Едва ли учителка ще си признае , че така възпитава и респектира децата  Rolling Eyes! Може да пробваш все пак, да говориш с нея. 

# 3
Благодаря за бързия отговор! Още вчера говорих с една от майките и тя ми каза, че е разбрала, за един случай на наказване на деца, но не знае точно как? А по повод на тази госпожа - нейното момиченце сутрин като види, че е тя на смяна плаче, а при другата не. Не знам как да постъпя - да съм директна, да съм деликатна или да смятам, че детето ми нещо си фантазира в процеса на игра.

# 4
 • Варна
 • Мнения: 4 187
Все от някъде е копирал модела на поведение. Виж, нищо не ти пречи да говориш с учителката, кажи и, че си склонна да вярваш, че фантазира, но и дай да разбере, че няма да си безучастна, ако опасенията се потвърдят.

# 5
 • Бургас
 • Мнения: 5 150
Говори с въпросната госпожа.Щом и други родители забелязват, че нещо не е наред едва ли и детето ти си фантазира.Не може да се оставят така нещата.Не съм против наказанията - трябва да има такива.Но със сигурност не трябва да са шамари.

# 6
 • България
 • Мнения: 11
Имам същият случай в нашата дет. градина. Вчера майката на едно от децата сподели, че синът й казва , че г-жа ............"шамари" някой си, а като не искат да спят на обед ги "увисва" за краката????????? във въздуха. Аз съм просто в шок. Моята дъщеря не ми е споделяла нещо подобно, няма някаква "отрицателна" реакция към въпросната госпожа, не се държи "странно" от както е там.
Просто не знам. Цялата група са на възраст 3-4 години, т.е. по- трудно могат да си кажат точно как стоят нещата. В момента лекичко подпитвам други майки преди "разпит" на персонала (въпреки, че там едва ли някой ще каже нещо). И все пак ситуацията е много сложна. Много ясно съм обяснила на всички там, че нямам против забележки, наказания от рода "седи отделно от другите".Но ако случайно се окаже, че има нещо от сорта на физически налаган авторитет - просто ми е МНОГОООООООООО "мъчно" за тази госпожа #2gunfire

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 3 506
Благодаря за бързия отговор! Още вчера говорих с една от майките и тя ми каза, че е разбрала, за един случай на наказване на деца, но не знае точно как? А по повод на тази госпожа - нейното момиченце сутрин като види, че е тя на смяна плаче, а при другата не. Не знам как да постъпя - да съм директна, да съм деликатна или да смятам, че детето ми нещо си фантазира в процеса на игра.

Може да си сигурна, че не си измисля детето ти. Наказания и награди има почти навсякъде (болдвам, за да не наскачат майките, които са случили на перфектната детската градина).  Съвсем наскоро бях пуснала тема за наказанията и наградите в детските градини - може да я намериш да видиш. Шамарчетата са на крачка от наказанията. Крещенето и подигравките пък въобще не се броят, те са си стандартен похват в българската педагогическа школа... При нас има от всичко, дори вчера синът ми каза, че госпожа директорката му е зашлевила шамар (а щом тя си позволява, представям си учителките).
Скептична съм към това дали ще постигнете промяна в педагогическите похвати на съответните госпожи / заведения, но исках да кажа, че ако имате съмнения, че в градината има обиди и физически наказания, най-вероятно не грешите.

пп Впрочем и моите така си играят на градина... горките им кукли и животинки...  Confused

# 8
 • Мнения: 798
Детските фантазии всъщност са компилиране на различни видяни ситуации. И ако ти си сигурна, че детето ти не е виждало другаде удряне на шамар по лицето, то имай му пълно доверие. Но и без това - в игрите, в които имитира ситуацията от яслата и градината - аз вярвам на сина си напълно. Става дума, за онези игри, в които някак си се вглъбява, когато си мисли, че никой не го забелязва.
Аз бих реагирала, защото за мен удрянето не е адекватна мярка на наказание. При нас ги наказват със стоене отсрани (дали до вратата или до стената не знам) и това не ме притеснява. Но другото хем е унизително за детето, хем отдавна доказано, че не е ефективен възпитателен метод.
Дано да разрешиш ситуацията лесно. Стискам палци  Peace

# 9
 • до морето
 • Мнения: 40
Според мен няма смисъл да говориш с учителката. Така само ще влошиш нещата. На тях, ако им е крив родителя с нещо, си го изкарват на детето.  Close По-добре го премести в друга група. Ако имаш такава възможност, че с намирането на места в градините е малко сложно положението

# 10
 • Мнения: 1 001
хора според мен на такива учители не трябва да им се пестят имената.Напротив представете си че има и други майки с същите подозрения в форума и не знаят че става въпрос за една и съща градина.

# 11
 • Балчи-Варна
 • Мнения: 404
Едва ли всичко това е само фантазия на твоето дете.Децата в тази възраст попиват всичко.АЗ мисля че щом го прави значи го е видял някъде и го е попил.Недей да чакаш ами поразпита,намекни на въпросната госпожа,и ако това не се промени давай нататък-към директорката...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт