Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 7 416
Имам малко свинско месо и искам да го направя на супа. Обаче незнам как. Знам, че има рецепта с добавяне на зелева чорба и става много вкусно, но нямам в момента. Затова ще трябва да я направя стандартно. Само че се чудя технологията същата ли е както при другите обикновени супички? Вие как я правите?
Цитирай

София

Мнения: 1 341







Супата със зелева чорба ни е любимата !!!
Аз правя супа със свинско като телешко варено - става много добре!
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Супа със свинско месо и зеленчуци  Blush
Цитирай


Мнения: 7 416
рени55, ако може, напиши как точно правиш телешко варено.
Блонди, нямам бульон в момента, а само с вода сигурно ще стане по-рядко, знам ли newsm78? Ще пробвам да направя някаква комбинация. Това със зеленчуците е много добра идея Peace.
Цитирай

София

Мнения: 1 341





Слагам месото да се вари под налягане.
През това време задушавам 2 гл.лук ,1/2 глава целина,нарязана на кубчета.и 1-2 моркова в малко олио ,сол и водичка- 10 мин.
Добавям  2 нарязани чушки - да се задушат.
Прецеждам бульона от месото,а него го измивам от съсиреците и слагам при зеленчуците.
Слагам   10-тина зърна черен пипер,3-4 нарязани на кубчета картофа, 2 нарязани домата( или консерва) и 2  бр.дафинови листа - варя до готовност.
Преди да изключа супата слагам  2-3 с.л. нарязан магданоз.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ако месото ти има малко и кост-СУУУПЕР  Laughing

Все едно де....Измитото месо се слага в студена вода да заври.Отпенва се.
Добавят се 1 глава лук,парче корен целина,1 чушка,1 морков.Всичките зеленчуци нарязани.Посолява се и се слага малко олио,4-5 зрънца черен пипер.Оставя се да уври месото.Към края се слага фиде(ли ориз) и 2 нарязани картофа.Когато е готово се поръсва с нарязан магданоз.
Супата може да се застрои или да се подкисели с кисело мляко при сервиране...Или както ви харесва...
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
И само с вода става, няма проблем. Слагаш повечко сол тогава. Бульонът е за вкус, не сгъстява.  Smile
Цитирай


Мнения: 7 416
В крайна сметка месото ми в момента се готви с ориз и подправки във фурната. Ще изчакам да се снабдя отнейде със зелева чорба, че става много вкусно. Благодаря ви и на вас за идеите Hug, всичко е прилежно записано Peace.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.